Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

Itàlia- Migrants: també els scalabrinians recolzen la crida de les clarisses i carmelites

Les Germanes Missioneres de Sant Carles Borromeo (Scalabrinianes) donen suport a la crida de les clarisses i carmelites enviat al president de la República Italiana, Sergio Mattarella, i al primer ministre, Giuseppe Conte, l'11 de juliol passat. En el text, les monges expressen la seva "preocupació per la difusió a Itàlia de sentiments d'intolerància, rebuig i discriminació violenta contra els migrants i refugiats que busquen acollida i protecció a les nostres terres".

Fides, 17 juliol 19

La crida va ser acceptada per la Província de Sant Josep de les Scalabrinianes, de la qual forma part Itàlia, i per tota la Congregació. Així ho informa la nota rebuda per l'Agència Fides per part del govern general dels scalabrinians, que des de la seva fundació, el 1895, porten a terme les seves activitats de suport als migrants.

La superiora provincial, la Gmna. Milva Caro, dóna suport a la crida de les clarisses i carmelites mostrant "la més profund estima, suport i comunió, perquè d'aquesta manera tots arribem a ser constructors d'una nova humanitat que posi a l'home i a la humanitat en el centre. Els Missioners Scalabrinians, conscients de la vocació que han rebut, no poden fer una altra cosa i continuaran sent, en les seves possibilitats, un simple instrument de mediació i acollida cap a aquells que busquen una nova dignitat al nostre país ".

"Un compromís intercongregacional és cada vegada més necessari, per donar l'enèsim signe de com la vida religiosa de les dones està marcada per una sola veu. Fins i tot una carta com aquesta pot pesar sobre les consciències civils. La preocupació pel creixement dels sentiments d'intolerància a Itàlia és la mateixa que en molts països d'Europa i de la resta del món. Fer de la migració un problema significa qüestionar els mateixos valors de fraternitat i humanitat que caracteritzen una política de pau", va dir la germana Neusa de Fàtima Mariano, superiora general, en el text enviat a Fides.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.