Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

Emergència per sequera a Angola: 2,3 milions de persones en situació d'inseguretat alimentària, de les quals 490.000 són infants

Al sud d'Angola, a les províncies de Cunene, Huila i Namibe, es registra des de fa més de sis mesos un estat d'emergència a causa de la sequera, amb repercussions molt greus en la salut de la població local, especialment dels infants. La nota enviada per l'ONG "Metges amb Àfrica Cuamm" a l'Agència Fides llança una crida per combatre la desnutrició, garantir aigua neta i altres intervencions urgents per millorar les condicions de l'hospital de Chiulo, que es troba al centre de la zona afectada per la sequera.

Fides, 12 juliol 19

La província de Cunene, on hi ha l'hospital de Chiulo, és una zona semidesèrtica, però en els últims anys les precipitacions han estat cada vegada menys freqüents i aquest any la temporada de pluges ha estat pràcticament inexistent, segons explica Carlo Caresia, cap de projecte de la intervenció de Cuamm a Chiulo: "Com es temia, a finals de la temporada seca, es poden veure els resultats de la manca d'aigua en els llogarets, sovint lluny de l'hospital, la veritable emergència té lloc: collites de blat perdut, dones i nens greument desnodrits, homes obligats a abandonar les poblacions a la recerca d'aigua i farratge per al bestiar al nord. l'hospital de Chiulo també ha estat sense aigua corrent durant diversos mesos, amb repercussions molt greus en la higiene i en la qualitat de l'atenció als pacients ".

Enmig de l'estació seca, el govern angolès estima que 2,3 milions de persones s'enfronten avui a la inseguretat alimentària, de les quals més de 490.000 són infants menors de cinc anys. Segons dades d'UNICEF, a la província de Cunene la taxa de desnutrició aguda s'ha duplicat en els últims mesos: del 3,7% de la temporada de pluges, al 7% actual, amb més de 8.000 nens i nenes greument desnodrits, a més d'altres 20.000 a la província de Huila. D'aquests nens, molt pocs van a l'hospital per rebre tractament: s'estima que menys del 10% dels casos esperats arriben a la unitat de desnutrició de l'hospital de Chiulo.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.