• XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Tornielli: A les tombes del Cementiri Teutònic no hi ha res

Després de l'obertura dels dos sepulcres, disposats per verificar la possible presència de les restes d'Emanuela Orlandi, la jove italiana desapareguda fa 36 anys, el director editorial del Dicasteri per a la Comunicació de la Santa Seu, Andrea Tornielli, ha indicat: "No hi ha restes humanes. Ni taüts, ni urnes, ni ossos".

AICA, 11 juliol 19

"Les operacions en el Cementiri Teutònic -escriu en el seu editorial Tornielli- per verificar la hipòtesi de la presència de restes humanes atribuïbles a la ciutadana vaticana Emanuela Orlandi, desapareguda fa 36 anys, van finalitzar a les 11.15.

Les investigacions van donar resultats negatius. L'acurada inspecció va començar amb l'obertura de la tomba de la princesa Sophie von Hohenlohe, que va treure a la llum un gran espai subterrani d'uns 4 metres per 3,70, completament buit.

Posteriorment, es va dur a terme l'obertura de la segona tomba-sarcòfag, intitulada la princesa Carlota Federica de Mecklenburg. També en aquest cas, no es van trobar restes humanes al seu interior. Els familiars de les dues princeses van ser informats ràpidament del resultat de les cerques.

A les investigacions van col·laborar el personal de la Fàbrica de San Pietro, el professor Giovanni Arcudi, assistit pel seu personal, en presència d'un expert de confiança nomenat per l'advocat de la família d'Emanuela Orlandi.

Van estar presents l'advocada de la família Orlandi, Laura Sgrò, i el germà d'Emanuela, Pietro Orlandi. El promotor de justícia del Tribunal de l'Estat de la Ciutat del Vaticà, Gian Piero Milano, i la seva sdjunto Alessandro Diddi, juntament amb el comandant del Cos de Gendarmeria del Vaticà, Domenico Giani, van seguir totes les fases de l'operació.

«Per a una ulterior aprofundiment -va informar el director interí de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, Alessandro Gisotti- s'estan duent a terme verificacions documentals sobre les intervencions estructurals que van tenir lloc a la zona del Camposanto Teutònic, en una primera fase a finals del vuit-cents i en una segona fase més recent entre els anys seixanta i setanta del segle passat ».

Al final de les operacions, va afegir Gisotti, «volem reiterar que la Santa Seu sempre ha mostrat atenció i proximitat al patiment de la Família Orlandi i en particular a la mare d'Emanuela. Atenció demostrada també en aquesta ocasió a l'acollir la petició específica de la família de fer verificacions en el Cementiri Teutònic».


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.