Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

Tornielli: A les tombes del Cementiri Teutònic no hi ha res

Després de l'obertura dels dos sepulcres, disposats per verificar la possible presència de les restes d'Emanuela Orlandi, la jove italiana desapareguda fa 36 anys, el director editorial del Dicasteri per a la Comunicació de la Santa Seu, Andrea Tornielli, ha indicat: "No hi ha restes humanes. Ni taüts, ni urnes, ni ossos".

AICA, 11 juliol 19

"Les operacions en el Cementiri Teutònic -escriu en el seu editorial Tornielli- per verificar la hipòtesi de la presència de restes humanes atribuïbles a la ciutadana vaticana Emanuela Orlandi, desapareguda fa 36 anys, van finalitzar a les 11.15.

Les investigacions van donar resultats negatius. L'acurada inspecció va començar amb l'obertura de la tomba de la princesa Sophie von Hohenlohe, que va treure a la llum un gran espai subterrani d'uns 4 metres per 3,70, completament buit.

Posteriorment, es va dur a terme l'obertura de la segona tomba-sarcòfag, intitulada la princesa Carlota Federica de Mecklenburg. També en aquest cas, no es van trobar restes humanes al seu interior. Els familiars de les dues princeses van ser informats ràpidament del resultat de les cerques.

A les investigacions van col·laborar el personal de la Fàbrica de San Pietro, el professor Giovanni Arcudi, assistit pel seu personal, en presència d'un expert de confiança nomenat per l'advocat de la família d'Emanuela Orlandi.

Van estar presents l'advocada de la família Orlandi, Laura Sgrò, i el germà d'Emanuela, Pietro Orlandi. El promotor de justícia del Tribunal de l'Estat de la Ciutat del Vaticà, Gian Piero Milano, i la seva sdjunto Alessandro Diddi, juntament amb el comandant del Cos de Gendarmeria del Vaticà, Domenico Giani, van seguir totes les fases de l'operació.

«Per a una ulterior aprofundiment -va informar el director interí de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, Alessandro Gisotti- s'estan duent a terme verificacions documentals sobre les intervencions estructurals que van tenir lloc a la zona del Camposanto Teutònic, en una primera fase a finals del vuit-cents i en una segona fase més recent entre els anys seixanta i setanta del segle passat ».

Al final de les operacions, va afegir Gisotti, «volem reiterar que la Santa Seu sempre ha mostrat atenció i proximitat al patiment de la Família Orlandi i en particular a la mare d'Emanuela. Atenció demostrada també en aquesta ocasió a l'acollir la petició específica de la família de fer verificacions en el Cementiri Teutònic».


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.