Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

El vaixell-hospital "Papa Francesc" ja recorre l'Amazones

Amb el lema "On hi hagi població riberenca, que jo porti la fe i la salut", el vaixell hospital "Papa Francesc", comença, aquest mes de juliol, el seu periple a l'Amazones, portant assistència sanitària i la Paraula de Déu a més de 700.000 habitants de les riberes del gran riu.

AICA, 11 juliol 19

Amb 32 metres d'eslora, el vaixell disposa d'instal·lacions per al diagnòstic, tractament, hospitalització i prevenció en oftalmologia, odontologia, cirurgia, anàlisi de laboratori, infermeria, sala de vacunació i maquinària per exàmens de radiografia, ultrasò, mamografia i electrocardiogrames.

El "Papa Francesc" salparà del port d'Óbidos amb una tripulació de 10 persones, entre ells un religiós i 20 voluntaris mèdics i paramèdics, entre els quals hi ha també professors i estudiants universitaris.

Visitarà prop de 1.000 localitats costaneres en expedicions de 10 dies, utilitzant dues llanxes-ambulància per una avaluació inicial de la situació sanitària de cada localitat i per emergències.

L'expedició tindrà com a referents als hospitals locals de Juruti i Óbidos, gestionats per la mateixa congregació d'inspiració franciscana, que està darrere d'aquesta iniciativa.

Va ser el propi Papa qui va inspirar el projecte d'aquest hospital mòbil. Durant la Jornada Mundial de la Joventut de 2013, en la seva visita a l'Hospital de Rio de Janeiro administrat per la Fraternitat Sant Francesc d'Assís, el Papa va preguntar a Fra Francisco Belotti si estaven presents a l'Amazònia i els va animar a que posessin en marxa un projecte a la regió.

El vaixell és la resposta a aquest desig. La missió serà coordinada per un sacerdot de la fraternitat, encarregat de portar la Paraula de Déu a les persones visitades, així com d'assegurar un enfocament ric en humanitat i dignitat d'atenció.

La construcció del vaixell va ser possible gràcies a un acord amb l'Estat brasiler, que va assignar al projecte el producte de la indemnització per danys morals col·lectius a càrrec de les empreses Shell Química i Basf SA, després d'un accident mediambiental que va causar 60 morts i altres danys significatius.

Les gestions per a la construcció del vaixell van anar a càrrec d'Emgepron, una empresa pública de projectes navals, vinculada al Ministeri de Defensa brasiler. Segons les dades de la licitació a la drassana, el "Papa Francesc" té una eslora de 35 metres, un desplaçament de 190 tones i una velocitat de 11 nusos (uns 20 km/h).


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.