• XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

El vaixell-hospital "Papa Francesc" ja recorre l'Amazones

Amb el lema "On hi hagi població riberenca, que jo porti la fe i la salut", el vaixell hospital "Papa Francesc", comença, aquest mes de juliol, el seu periple a l'Amazones, portant assistència sanitària i la Paraula de Déu a més de 700.000 habitants de les riberes del gran riu.

AICA, 11 juliol 19

Amb 32 metres d'eslora, el vaixell disposa d'instal·lacions per al diagnòstic, tractament, hospitalització i prevenció en oftalmologia, odontologia, cirurgia, anàlisi de laboratori, infermeria, sala de vacunació i maquinària per exàmens de radiografia, ultrasò, mamografia i electrocardiogrames.

El "Papa Francesc" salparà del port d'Óbidos amb una tripulació de 10 persones, entre ells un religiós i 20 voluntaris mèdics i paramèdics, entre els quals hi ha també professors i estudiants universitaris.

Visitarà prop de 1.000 localitats costaneres en expedicions de 10 dies, utilitzant dues llanxes-ambulància per una avaluació inicial de la situació sanitària de cada localitat i per emergències.

L'expedició tindrà com a referents als hospitals locals de Juruti i Óbidos, gestionats per la mateixa congregació d'inspiració franciscana, que està darrere d'aquesta iniciativa.

Va ser el propi Papa qui va inspirar el projecte d'aquest hospital mòbil. Durant la Jornada Mundial de la Joventut de 2013, en la seva visita a l'Hospital de Rio de Janeiro administrat per la Fraternitat Sant Francesc d'Assís, el Papa va preguntar a Fra Francisco Belotti si estaven presents a l'Amazònia i els va animar a que posessin en marxa un projecte a la regió.

El vaixell és la resposta a aquest desig. La missió serà coordinada per un sacerdot de la fraternitat, encarregat de portar la Paraula de Déu a les persones visitades, així com d'assegurar un enfocament ric en humanitat i dignitat d'atenció.

La construcció del vaixell va ser possible gràcies a un acord amb l'Estat brasiler, que va assignar al projecte el producte de la indemnització per danys morals col·lectius a càrrec de les empreses Shell Química i Basf SA, després d'un accident mediambiental que va causar 60 morts i altres danys significatius.

Les gestions per a la construcció del vaixell van anar a càrrec d'Emgepron, una empresa pública de projectes navals, vinculada al Ministeri de Defensa brasiler. Segons les dades de la licitació a la drassana, el "Papa Francesc" té una eslora de 35 metres, un desplaçament de 190 tones i una velocitat de 11 nusos (uns 20 km/h).


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.