Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

El Papa nomena set dones per al dicasteri de vida consagrada

Segons ha informat l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, el papa Francesc ha nomenat set religioses membres de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i Societats de Vida Apostòlica que lidera el cardenal Joao Braz de Aviz. Fins ara el dicasteri que regula la vida religiosa dins de l'Església Catòlica estava format només per superiors generals homes.

AICA, 11 juliol 19

Les set dones nomenades pel Sant Pare són les superiores generals: Kathleen Äppler FdC, superiora general de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül; Yvonne Reungoat FMA, superiora general de les Filles de Maria Auxiliadora (Salesianes de Don Bosco); Françoise Massy FMM, superiora general de les Germanes Franciscanes Missioneres de Maria; Luigia Coccia SMC, superiora general de les Germanes Missioneres, Pia Mares de la Nigricia (Missioneres Combonianes); Simona Brambilla MC, superiora general de les Germanes Missioneres de la Consolata; Rita Calvo Sanz ODN, superiora general de l'Orde de la Companyia de Maria Nostra Senyora; i la laica consagrada senyora Olga Krizova, presidenta general de l'Institut de Voluntariat Secular Don Bosco.

Aquest gest s'emmarca en la voluntat del Papa que hi hagi més dones en els dicasteris de la Cúria romana. A més, també ha renovat completament l'organigrama de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i Societats de Vida Apostòlica.

D'aquesta manera, ha nomenat per aquest departament al superior general de la Companyia de Jesús, el pare Arturo Sosa Abascal; a l'abat president de la subcongregació Casinesa de l'Orde de Sant Benet, Guillermo León Arboleda Tamayo; al superior general dels Carmelites Descalços, Saverio Cannistrà; al superior general dels Germans de les Escoles Cristianes, Robert Irvin Schieler; al prior general de l'Orde de Sant Agustí, Alejandro Moral Antón; al ministre general de l'Orde Franciscana dels Frares Menors Caputxins, Roberto Genuin; i al superior general dels Missioners de Sant Carles (Scalabrinians), Leonir Mario Chiarello.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.