• XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

El Papa nomena set dones per al dicasteri de vida consagrada

Segons ha informat l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, el papa Francesc ha nomenat set religioses membres de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i Societats de Vida Apostòlica que lidera el cardenal Joao Braz de Aviz. Fins ara el dicasteri que regula la vida religiosa dins de l'Església Catòlica estava format només per superiors generals homes.

AICA, 11 juliol 19

Les set dones nomenades pel Sant Pare són les superiores generals: Kathleen Äppler FdC, superiora general de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül; Yvonne Reungoat FMA, superiora general de les Filles de Maria Auxiliadora (Salesianes de Don Bosco); Françoise Massy FMM, superiora general de les Germanes Franciscanes Missioneres de Maria; Luigia Coccia SMC, superiora general de les Germanes Missioneres, Pia Mares de la Nigricia (Missioneres Combonianes); Simona Brambilla MC, superiora general de les Germanes Missioneres de la Consolata; Rita Calvo Sanz ODN, superiora general de l'Orde de la Companyia de Maria Nostra Senyora; i la laica consagrada senyora Olga Krizova, presidenta general de l'Institut de Voluntariat Secular Don Bosco.

Aquest gest s'emmarca en la voluntat del Papa que hi hagi més dones en els dicasteris de la Cúria romana. A més, també ha renovat completament l'organigrama de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i Societats de Vida Apostòlica.

D'aquesta manera, ha nomenat per aquest departament al superior general de la Companyia de Jesús, el pare Arturo Sosa Abascal; a l'abat president de la subcongregació Casinesa de l'Orde de Sant Benet, Guillermo León Arboleda Tamayo; al superior general dels Carmelites Descalços, Saverio Cannistrà; al superior general dels Germans de les Escoles Cristianes, Robert Irvin Schieler; al prior general de l'Orde de Sant Agustí, Alejandro Moral Antón; al ministre general de l'Orde Franciscana dels Frares Menors Caputxins, Roberto Genuin; i al superior general dels Missioners de Sant Carles (Scalabrinians), Leonir Mario Chiarello.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.