• XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Càritas Espanya organitza la IV edició del taller «Fe i compromís polític»

La casa d'espiritualitat "Jesús i Maria" de Loyola (Azpeitia, Guipúscoa) acollirà, del 26 al 30 d'agost, la quarta edició del taller de discerniment "Fe i compromís sociopolític" per a joves. Aquesta és una proposta formativa fruit d'una iniciativa inter-eclesial que uneix diverses organitzacions preocupades per la formació i el compromís dels cristians avui en la vida pública.

Vatican News, 11 juliol 19

Dirigit preferentment a joves d'entre 21 i 35 anys de tot l'Estat implicats en moviments socials, partits polítics, ONG's o entitats cíviques, aquest taller proposa un enfocament formatiu orientat a pensar junts com actuar en el polític i, alhora, a discernir les nostres opcions de vida pública.

Compromís per a la transformació social

Tal com assenyala la convocatòria d'inscripció, "el moment de canvi d'època en la vida social, econòmica i política que vivim demana compromisos forts i ben fonamentats. Davant la fallida de la confiança en la política i en les institucions, i l'aparició de nous actors entre els moviments socials, ciutadans i polítics creiem que calen espais de discerniment ". "Volem -afegeixen els organitzadors- que cadascú pugui trobar el lloc que ha d'ocupar en el necessari compromís per a la transformació social".

Així mateix, en les sessions es combinaran les xerrades dels ponents i taules de testimonis, amb moments de treball, reflexió conjunta i pregària.

Tres passos clau: veure, jutjar i actuar

El programa de la primera jornada, dedicada al VEURE, inclou sengles ponències sobre diagnòstic de la realitat a càrrec de Mary Tere Guzmán, responsable de l'Àrea d'Acció Pública i Participació en ALBOAN, que abordarà el "Context i realitat socioeconòmica"; i Santiago Álvarez, director de FUHEM Ecosocial, qui aportarà una "Mirada ecosocial".

Al dia següent, el JUTJAR es desenvoluparà amb l'acompanyament de les ponències de Martín Iriberri sj, director de Loiola etxea i capellà de Martutene, sobre "Fe i política a la tradició eclesial Què ens diu l'Església en la seva doctrina social?"; i la teòloga Montserrat Escribano-Cárcel, que exposarà "Propostes des de la teologia feminista". La jornada es completarà amb un passeig guiat i contemplatiu pel barri bilbaí de San Francisco sota el lema "De dalt a baix. Jutjar des dels exclosos".

¿Noves formes de poder polític i de participació ciutadana?

L'últim dia girarà al voltant del "ACTUAR". Per això el programa comptarà, al matí, amb una ponència marc de Imanol Zubero, doctor en Sociologia i professor titular a la Universitat del País Basc, sobre el tema "Noves formes de poder polític? ¿Noves formes de participació ciutadana? ". La tarda estarà dedicada a una taula de testimonis en què intervindran Stella Marís García, especialista en migracions i educació intercultural, treballadora a la Fundació Ellacuría; Juan Garibi, responsable comercial i de Desenvolupament Estratègic de Fiare Banca Ètica; i Carlos Askunze, coordinador de REAS Euskadi-Xarxa d'Economia Alternativa i Solidària.

A més de Càritas Espanyola, aquest taller té com a organitzadors a ALBOAN, Loiola Zentroa / Centre Loyola, CVX (Comunitat de Vida Cristiana a Espanya), el Centre Arrupe de València, Moviment dels Focolars, Jesuïtes Social, Cristianisme i Justícia, JOC (Joventut obrera Cristiana) i MAGIS (Pastoral Ignasiana 18-30 anys).


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.