Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

Càritas Espanya organitza la IV edició del taller «Fe i compromís polític»

La casa d'espiritualitat "Jesús i Maria" de Loyola (Azpeitia, Guipúscoa) acollirà, del 26 al 30 d'agost, la quarta edició del taller de discerniment "Fe i compromís sociopolític" per a joves. Aquesta és una proposta formativa fruit d'una iniciativa inter-eclesial que uneix diverses organitzacions preocupades per la formació i el compromís dels cristians avui en la vida pública.

Vatican News, 11 juliol 19

Dirigit preferentment a joves d'entre 21 i 35 anys de tot l'Estat implicats en moviments socials, partits polítics, ONG's o entitats cíviques, aquest taller proposa un enfocament formatiu orientat a pensar junts com actuar en el polític i, alhora, a discernir les nostres opcions de vida pública.

Compromís per a la transformació social

Tal com assenyala la convocatòria d'inscripció, "el moment de canvi d'època en la vida social, econòmica i política que vivim demana compromisos forts i ben fonamentats. Davant la fallida de la confiança en la política i en les institucions, i l'aparició de nous actors entre els moviments socials, ciutadans i polítics creiem que calen espais de discerniment ". "Volem -afegeixen els organitzadors- que cadascú pugui trobar el lloc que ha d'ocupar en el necessari compromís per a la transformació social".

Així mateix, en les sessions es combinaran les xerrades dels ponents i taules de testimonis, amb moments de treball, reflexió conjunta i pregària.

Tres passos clau: veure, jutjar i actuar

El programa de la primera jornada, dedicada al VEURE, inclou sengles ponències sobre diagnòstic de la realitat a càrrec de Mary Tere Guzmán, responsable de l'Àrea d'Acció Pública i Participació en ALBOAN, que abordarà el "Context i realitat socioeconòmica"; i Santiago Álvarez, director de FUHEM Ecosocial, qui aportarà una "Mirada ecosocial".

Al dia següent, el JUTJAR es desenvoluparà amb l'acompanyament de les ponències de Martín Iriberri sj, director de Loiola etxea i capellà de Martutene, sobre "Fe i política a la tradició eclesial Què ens diu l'Església en la seva doctrina social?"; i la teòloga Montserrat Escribano-Cárcel, que exposarà "Propostes des de la teologia feminista". La jornada es completarà amb un passeig guiat i contemplatiu pel barri bilbaí de San Francisco sota el lema "De dalt a baix. Jutjar des dels exclosos".

¿Noves formes de poder polític i de participació ciutadana?

L'últim dia girarà al voltant del "ACTUAR". Per això el programa comptarà, al matí, amb una ponència marc de Imanol Zubero, doctor en Sociologia i professor titular a la Universitat del País Basc, sobre el tema "Noves formes de poder polític? ¿Noves formes de participació ciutadana? ". La tarda estarà dedicada a una taula de testimonis en què intervindran Stella Marís García, especialista en migracions i educació intercultural, treballadora a la Fundació Ellacuría; Juan Garibi, responsable comercial i de Desenvolupament Estratègic de Fiare Banca Ètica; i Carlos Askunze, coordinador de REAS Euskadi-Xarxa d'Economia Alternativa i Solidària.

A més de Càritas Espanyola, aquest taller té com a organitzadors a ALBOAN, Loiola Zentroa / Centre Loyola, CVX (Comunitat de Vida Cristiana a Espanya), el Centre Arrupe de València, Moviment dels Focolars, Jesuïtes Social, Cristianisme i Justícia, JOC (Joventut obrera Cristiana) i MAGIS (Pastoral Ignasiana 18-30 anys).


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.