Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

Líban: Francesc beneeix els Cascos Blaus, "soldats de pau"

El papa Francesc va enviar una carta, signada per ell mateix, al capellà militar don Claudio Mancusi per agrair personalment als Cascos Blaus que en el període d'octubre del 2018 al maig del 2019 servissin a la causa de la pau al Líban, dins de la Missió UNIFIL.

Zenit, 11 juliol 19

El Sant Pare escriu: "Agraeixo a tots els treballadors de la pau que contribueixen a difondre un missatge de fraternitat en els deserts del món ... imparteixo als 'soldats de pau' la benedicció del Senyor".

El Pontífex també va expressar la seva gratitud per haver rebut la col·lecta de les "Actes" relatives a la construcció de l'Església "Maria Decor Carmeli i papa Sant Joan XXIII" a la Base de l'ONU a Shama, lliurada el 26 de juny passat al Vaticà pel comandant de la brigada Bersaglieri Garibaldi, general de brigada Diodato Abagnara i pel capellà. El lloc de culte té un significat singular perquè és l'única església de ritu llatí en el sud del Líban i la primera a l'Orient Mitjà que es dedica al "Papa bo", patró de l'exèrcit italià.

Es tracta d'un signe de profunda estima i alè per a tots els pacificadors dirigits pel general Abagnara, seguit sempre per l'arquebisbe militar Ordinari d'Itàlia, Mons. Santo Marcianò, qui el 18 de març, en ocasió de la visita al contingent italià i de la consagració de la nova església, va rebre la ciutadania honorífica de la capital fenícia de Tir, la primera vegada per un bisbe catòlic, precisament en agraïment a la seva contínua proximitat i compromís amb la cultura de la reunió.

La mirada i l'atenció de Francesc al diàleg i a la pau a l'Orient Mitjà han trobat en els "soldats de pau" als excepcionals intèrprets dels sentiments i demandes de les poblacions afligides que, ajudant a créixer en seguretat i en l'eliminació de les barreres al desenvolupament personal i al diàleg, avancen cap a un futur d'estabilitat i coexistència pacífica.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.