• XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Líban: Francesc beneeix els Cascos Blaus, "soldats de pau"

El papa Francesc va enviar una carta, signada per ell mateix, al capellà militar don Claudio Mancusi per agrair personalment als Cascos Blaus que en el període d'octubre del 2018 al maig del 2019 servissin a la causa de la pau al Líban, dins de la Missió UNIFIL.

Zenit, 11 juliol 19

El Sant Pare escriu: "Agraeixo a tots els treballadors de la pau que contribueixen a difondre un missatge de fraternitat en els deserts del món ... imparteixo als 'soldats de pau' la benedicció del Senyor".

El Pontífex també va expressar la seva gratitud per haver rebut la col·lecta de les "Actes" relatives a la construcció de l'Església "Maria Decor Carmeli i papa Sant Joan XXIII" a la Base de l'ONU a Shama, lliurada el 26 de juny passat al Vaticà pel comandant de la brigada Bersaglieri Garibaldi, general de brigada Diodato Abagnara i pel capellà. El lloc de culte té un significat singular perquè és l'única església de ritu llatí en el sud del Líban i la primera a l'Orient Mitjà que es dedica al "Papa bo", patró de l'exèrcit italià.

Es tracta d'un signe de profunda estima i alè per a tots els pacificadors dirigits pel general Abagnara, seguit sempre per l'arquebisbe militar Ordinari d'Itàlia, Mons. Santo Marcianò, qui el 18 de març, en ocasió de la visita al contingent italià i de la consagració de la nova església, va rebre la ciutadania honorífica de la capital fenícia de Tir, la primera vegada per un bisbe catòlic, precisament en agraïment a la seva contínua proximitat i compromís amb la cultura de la reunió.

La mirada i l'atenció de Francesc al diàleg i a la pau a l'Orient Mitjà han trobat en els "soldats de pau" als excepcionals intèrprets dels sentiments i demandes de les poblacions afligides que, ajudant a créixer en seguretat i en l'eliminació de les barreres al desenvolupament personal i al diàleg, avancen cap a un futur d'estabilitat i coexistència pacífica.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.