• XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Mor Vincent Lambert. Santa Seu: "És una derrota per la humanitat"

Vincent Lambert ha mort aquest dijous 11 de juliol a les 8.24 h. El seu nebot ha informat de la notícia. L'Acadèmia Pontifícia per a la Vida en un tweet parla d'una derrota per a la nostra humanitat.

Vatican News, 11 juliol 19

Hauria complert 43 anys el pròxim 20 de setembre. En canvi, Vincent Lambert ha mort aquest matí a l'hospital de Reims, al nord de França, on estava hospitalitzat. Des del 2 de juliol passat, es va dur a terme la suspensió d'aliments i hidratació després d'una llarga batalla legal. Vincent no s'estava morint. Durant més de 10 anys va viure en un estat de consciència mínima, per alguns, per altres en estat vegetatiu, després de l'accident de trànsit que el va deixar tetraplègic el 2008.

El tweet del papa Francesc

Són diverses les crides del papa Francesc sobre el seu cas. Ahir mateix el Papa va escriure mitjançant un tweet: "Preguem pels malalts que són abandonats fins deixar-los morir. Una societat és humana si protegeix la vida, tota vida, des de l'inici fins a la seva fi natural, sense decidir qui és digne o no de viure. Que els metges ajudin la vida, no la treguin! "

El tweet de l'Acadèmia Pontifícia per a la Vida

Aquest matí, també l'Acadèmia Pontifícia per a la Vida ha escrit a través de Twitter: "Mons. Paglia i tota l'Acadèmia Pontifícia per a la Vida preguen per la família de Vincent Lambert, pels metges, per totes les persones involucrades en aquest assumpte. La mort de Vincent Lambert i la seva història són una derrota per la nostra humanitat".

Declaració de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu

Així mateix el director "ad interim" de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, Alessandro Gisotti ha declarat avui: "Hem rebut amb dolor la notícia de la mort de Vincent Lambert. Resem perquè el Senyor l'aculli en la seva Casa i expressem proximitat als seus éssers estimats i a tots els que, fins al final, s'han dedicat a assistir amb amor i entrega" i ha reiterat que va dir el Sant Pare quan va intervenir sobre aquesta dolorosa qüestió: "Custodiem sempre la vida, do de Déu, des de l'inici fins a la seva fi natural. No cedim a la cultura del rebuig".

L'ONU va demanar a França sis mesos per examinar el cas

La detenció de la hidratació i la nutrició el 2 de juliol es va produir després que la sentència de Cassació anul·lés la decisió del Tribunal d'Apel·lació de continuar el tractament en espera del dictamen del Comitè dels Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides. De fet, l'organisme de l'ONU havia demanat a França sis mesos per examinar el cas. Els seus pares, Jean i Viviane, van liderar una extenuant batalla legal per evitar que el seu fill fos interromput de l'alimentació i la hidratació que el mantenia amb vida. L'esposa Rachel i els metges que el van atendre tenien una opinió contrària. Els professionals de la salut consideraven com "obstinació irracional" mantenir-lo viu, mentre que per altres, ha estat una obstinació irracional deixar-lo morir.

Són moltes les reaccions a la mort de Vincent Lambert. A Europa és probable que es propagui un moviment contra la vida. Oferir aliments i hidratació és un suport vital i humanitari.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.