Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

Mor Vincent Lambert. Santa Seu: "És una derrota per la humanitat"

Vincent Lambert ha mort aquest dijous 11 de juliol a les 8.24 h. El seu nebot ha informat de la notícia. L'Acadèmia Pontifícia per a la Vida en un tweet parla d'una derrota per a la nostra humanitat.

Vatican News, 11 juliol 19

Hauria complert 43 anys el pròxim 20 de setembre. En canvi, Vincent Lambert ha mort aquest matí a l'hospital de Reims, al nord de França, on estava hospitalitzat. Des del 2 de juliol passat, es va dur a terme la suspensió d'aliments i hidratació després d'una llarga batalla legal. Vincent no s'estava morint. Durant més de 10 anys va viure en un estat de consciència mínima, per alguns, per altres en estat vegetatiu, després de l'accident de trànsit que el va deixar tetraplègic el 2008.

El tweet del papa Francesc

Són diverses les crides del papa Francesc sobre el seu cas. Ahir mateix el Papa va escriure mitjançant un tweet: "Preguem pels malalts que són abandonats fins deixar-los morir. Una societat és humana si protegeix la vida, tota vida, des de l'inici fins a la seva fi natural, sense decidir qui és digne o no de viure. Que els metges ajudin la vida, no la treguin! "

El tweet de l'Acadèmia Pontifícia per a la Vida

Aquest matí, també l'Acadèmia Pontifícia per a la Vida ha escrit a través de Twitter: "Mons. Paglia i tota l'Acadèmia Pontifícia per a la Vida preguen per la família de Vincent Lambert, pels metges, per totes les persones involucrades en aquest assumpte. La mort de Vincent Lambert i la seva història són una derrota per la nostra humanitat".

Declaració de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu

Així mateix el director "ad interim" de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, Alessandro Gisotti ha declarat avui: "Hem rebut amb dolor la notícia de la mort de Vincent Lambert. Resem perquè el Senyor l'aculli en la seva Casa i expressem proximitat als seus éssers estimats i a tots els que, fins al final, s'han dedicat a assistir amb amor i entrega" i ha reiterat que va dir el Sant Pare quan va intervenir sobre aquesta dolorosa qüestió: "Custodiem sempre la vida, do de Déu, des de l'inici fins a la seva fi natural. No cedim a la cultura del rebuig".

L'ONU va demanar a França sis mesos per examinar el cas

La detenció de la hidratació i la nutrició el 2 de juliol es va produir després que la sentència de Cassació anul·lés la decisió del Tribunal d'Apel·lació de continuar el tractament en espera del dictamen del Comitè dels Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides. De fet, l'organisme de l'ONU havia demanat a França sis mesos per examinar el cas. Els seus pares, Jean i Viviane, van liderar una extenuant batalla legal per evitar que el seu fill fos interromput de l'alimentació i la hidratació que el mantenia amb vida. L'esposa Rachel i els metges que el van atendre tenien una opinió contrària. Els professionals de la salut consideraven com "obstinació irracional" mantenir-lo viu, mentre que per altres, ha estat una obstinació irracional deixar-lo morir.

Són moltes les reaccions a la mort de Vincent Lambert. A Europa és probable que es propagui un moviment contra la vida. Oferir aliments i hidratació és un suport vital i humanitari.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.