Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

El govern recupera l’agència catalana de salut pública

El ple del Parlament va aprovar ahir per unanimitat la llei de creació de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat). Es tracta d’un organisme sanitari interdepartamental nascut amb l’objectiu de millorar la salut de la població, principalment des de la prevenció, però també per guiar la presa de decisions polítiques amb criteris tècnics i científics, així com gestionar les eventuals crisis de salut pública. De fet, l’Aspcat ja s’havia posat en funcionament el 2009, quan també va rebre el suport de tots els grups, però el 2013 va ser dissolta pel govern de CiU en un marc de retallades que es van fer sentir amb especial cruesa en l’àmbit de la salut.

El Punt Avui, 11 juliol 19

La llei per crear l’Aspcat va rebre ahir el suport de tots els grups de la cambra i l’oposició va insistir a remarcar que aquest és el primer projecte de llei sorgit d’aquest govern que s’aprova al Parlament. La diputada d’ERC Gemma Espigares va matisar que en aquesta legislatura ja s’han aprovat altres lleis presentades pels grups.

En qualsevol cas, aquesta mesura recuperarà l’organisme sanitari suprimit durant el mandat d’Artur Mas. En aquella ocasió, l’agència es va integrar al Departament de Salut, rebaixant el perfil i les actuacions i fent que destacats professionals denunciessin que s’estava exposant la ciutadania.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va celebrar ahir la recuperació de l’Aspcat i va recordar que va ser el govern espanyol qui va propiciar el tancament “obligant a reduir el nombre d’entitats públiques”. En tot cas, Vergés assegura que l’estat de salut de la població “no ve determinat només pel sistema sanitari”, sinó que l’entorn i les condicions de vida hi tenen un paper important, motiu pel qual reclama al nou ens polítiques de salut pública per influir en aquests determinants.

“L’agència ens dona unes eines imprescindibles per adaptar-nos als canvis de la societat i recuperem una eina imprescindible per fer totes aquestes polítiques cabdals per tenir el millor sistema de salut”, assenyala la consellera.

L’Aspcat serà ara un organisme autònom de la conselleria de Salut, amb personalitat jurídica pròpia i autonomia financera i administrativa, competent en matèria de salut i que pot prestar serveis a altres departaments. Concretament, tindrà com a objectius les actuacions i polítiques de salut pública; el foment de la cooperació entre organitzacions que actuen en l’àmbit de la salut; coordinar la xarxa sanitària (especialment l’atenció primària i comunitària); donar suport als ens locals; preparar la prevenció, detecció i gestió de situacions de crisi i emergència, i coordinar els diferents sistemes d’informació pública de salut.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.