Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

Save the Children atén dones de Veneçuela amb embaràs de risc

Centenars de dones veneçolanes en embaràs avançat, i amb greus riscos per a la salut estan arribant al centre de salut d'emergència establert per Save the Children a la frontera amb Colòmbia per rebre l'atenció que necessiten i que difícilment poden trobar al seu país a causa que el sistema de salut està gairebé col·lapsat.

Vatican News, 11 juliol 19

La situació a Veneçuela és insostenible a nivell humanitari. Més de 3 milions de persones han fugit de Veneçuela en els últims anys i 2,4 milions es troben ara mateix en països d'Amèrica Llatina i al Carib. Entre ells, més de 500.000 són nens i nenes que s'han vist obligats a fugir a Colòmbia, Perú, Equador, Brasil i el Carib i que necessiten ajuda humanitària; convertint-se actualment en un èxode massiu.

Es calcula que si no es prenen les mesures democràtiques perquè Veneçuela surti de la crisi, a finals de 2019, més de 6.000 persones abandonaran cada dia al país.

Atenent embarassades a la frontera amb Colòmbia

En aquest context, centenars de dones veneçolanes en embaràs avançat, i amb greus riscos per a la salut i la dels seus fills, estan arribant al centre de salut d'emergència establert per Save the Children a la frontera amb Colòmbia per rebre l'atenció que necessiten i que difícilment poden trobar al seu país a causa que el sistema de salut està gairebé col·lapsat.

Des de l'abril, quan la clínica de l'organització va entrar en funcionament, 792 dones veneçolanes han estat tractades abans i després del part. En molts casos, es tracta de dones que, en el segon o tercer trimestre d'embaràs, també com a resultat de complicacions relacionades amb el treball laboriós a Veneçuela, van haver de fer front a l'arriscat viatge a Colòmbia, sovint havent de deixar a les seves famílies a casa i sense un lloc on quedar-se una vegada que van arribar al seu destí.

Malalties i riscos

Segons Save the Children -organització internacional que lluita des de fa 100 anys per salvar els infants en situació de risc i garantir-los un futur-, més del 60% de les dones que van acudir a la clínica tenien embarassos d'alt risc, i més de la meitat d'elles patien d'anèmia per falta d'aliments nutritius i assequibles a Veneçuela, un país que ja ha estat abandonat per més de 4 milions de persones com a conseqüència dels disturbis polítics i econòmics.

Per altres dones i nenes, però, els riscos provenen de les malalties de transmissió sexual, com la sífilis i les infeccions pel virus del papil·loma. A Veneçuela, la inflació ha augmentat en més d'un milió de per cent, el que ha impedit que la majoria de la població pugui pagar la majoria dels anticonceptius en els últims cinc anys.

Unitat de salut sexual

Per satisfer les creixents necessitats, la clínica d'emergència de Save the Children també compta amb una unitat de salut sexual i reproductiva a Macao, prop de la frontera amb Veneçuela, que proporciona atenció prenatal i postnatal, serveis de salut mental, suport als supervivents de la violència basada en el gènere i tractament de les malalties de transmissió sexual.

Dones i nens vulnerables

"Al voltant d'una cinquena part de totes les dones embarassades que trobem en el nostre centre són nenes menors de 18 anys i que per arribar aquí en molts casos van haver de deixar gairebé tot el que tenien, incloent documents. Això vol dir que el seu accés a l'atenció de la salut és extremadament limitat, el que agreuja encara més els riscos per a ells mateixos i per als seus fills per néixer. Estem parlant de dones i nens altament vulnerables que, a més de no rebre l'atenció mèdica necessària, sovint no poden tenir aliments nutritius o un lloc segur per viure ", afirma Maria Paula Martínez, directora de Save the Children a Colòmbia.

"Per tant, demanem al govern colombià que assigni més recursos als nens migrants de Veneçuela, garanteixi l'accés a serveis de salut de qualitat i promogui el respecte dels drets dels migrants veneçolans", conclou Maria Paula Martínez.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.