• XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Famílies de refugiats rohingya afectades per les pluges a Bangla Desh

Les condicions en els campaments i les comunitats d'acollida s'estan deteriorant ràpidament a causa de les violentes condicions meteorològiques, i és probable que les necessitats humanitàries augmentin en els propers dies a causa de les noves tempestes previstes, segons informa UNICEF.

Vatican News, 11 juliol 19

Milers de nens, nenes i famílies que viuen als campaments de refugiats de Rohingya i en les comunitats d'acollida de Cox 's Basar, al sud-est de Bangla Desh, corren el risc de patir inundacions i esllavissades de terra a causa de les intenses pluges dels últims dies. La situació és particularment complicada en els campaments, on més de 4.000 famílies s'han vist afectades, moltes de les quals han estat traslladades a zones segures.

Noves tempestes previstes

"Les condicions en els campaments i les comunitats d'acollida s'estan deteriorant ràpidament a causa de les violentes condicions meteorològiques, i és probable que les necessitats humanitàries augmentin en els propers dies a causa de les noves tempestes previstes", afirma Alain Balandi Domsam, Representant d'UNICEF a Bangla Desh. "Juntament amb els nostres associats, hem començat a distribuir ajuda bàsica, com pastilles per a la purificació de l'aigua i lones de plàstic, als nens i les famílies".

Segons alguns informes, un nen de 7 anys es va ofegar a causa de les fortes pluges i dos nens van resultar ferits. La infraestructura vital de la qual depenen els nens ha estat danyada o destruïda. Fins a la data, cinc centres d'aprenentatge que reben suport d'UNICEF han patit greus danys i més de 750 han patit danys parcials, el que ha interromput l'aprenentatge de més de 60.000 nens i nenes. Almenys 12 centres de protecció de la infància van resultar danyats i un pati d'esbarjo va quedar completament submergit per les fortes pluges.

Nens particularment vulnerables

Almenys 47 punts i xarxes de distribució d'aigua i més de 600 latrines van resultar afectats o danyats, el que augmenta el risc de contraure la diarrea per Acquosa acuta, a la qual els nens i nenes són particularment vulnerables.

"Les pluges continuen, i amb elles augmenta el risc de condicions insalubres. Les persones afectades, especialment els infants, es posen malalts de malalties relacionades amb l'aigua", va dir Berta Travieso, Cap Interina de l'Oficina d'UNICEF a Cox 's Basar. "Garantir que els nens, nenes i famílies tinguin accés a l'aigua potable i al sanejament adequat és absolutament crucial per protegir-los.

Reparar serveis afectats

UNICEF i els seus aliats estan reparant tots els serveis afectats, incloses les instal·lacions d'aigua i sanejament i els centres d'aprenentatge, per tal de reduir al mínim la interrupció de l'educació dels nens i nenes afectats. Els equips mèdics i de nutrició mòbils estan preparats per mobilitzar quan sigui necessari per vigilar l'estat de salut dels nens, nenes i mares en els campaments.

Més de 500.000 nens rohingya necessiten ajuda humanitària a Cox 's Basar. UNICEF ha sol·licitat 152.500.000 de dòlars per donar suport a la tasca de l'organització en favor dels infants refugiats i afectats en les comunitats d'acollida a 2019. Actualment, encara falten 68,7 milions de dòlars.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.