Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

Famílies de refugiats rohingya afectades per les pluges a Bangla Desh

Les condicions en els campaments i les comunitats d'acollida s'estan deteriorant ràpidament a causa de les violentes condicions meteorològiques, i és probable que les necessitats humanitàries augmentin en els propers dies a causa de les noves tempestes previstes, segons informa UNICEF.

Vatican News, 11 juliol 19

Milers de nens, nenes i famílies que viuen als campaments de refugiats de Rohingya i en les comunitats d'acollida de Cox 's Basar, al sud-est de Bangla Desh, corren el risc de patir inundacions i esllavissades de terra a causa de les intenses pluges dels últims dies. La situació és particularment complicada en els campaments, on més de 4.000 famílies s'han vist afectades, moltes de les quals han estat traslladades a zones segures.

Noves tempestes previstes

"Les condicions en els campaments i les comunitats d'acollida s'estan deteriorant ràpidament a causa de les violentes condicions meteorològiques, i és probable que les necessitats humanitàries augmentin en els propers dies a causa de les noves tempestes previstes", afirma Alain Balandi Domsam, Representant d'UNICEF a Bangla Desh. "Juntament amb els nostres associats, hem començat a distribuir ajuda bàsica, com pastilles per a la purificació de l'aigua i lones de plàstic, als nens i les famílies".

Segons alguns informes, un nen de 7 anys es va ofegar a causa de les fortes pluges i dos nens van resultar ferits. La infraestructura vital de la qual depenen els nens ha estat danyada o destruïda. Fins a la data, cinc centres d'aprenentatge que reben suport d'UNICEF han patit greus danys i més de 750 han patit danys parcials, el que ha interromput l'aprenentatge de més de 60.000 nens i nenes. Almenys 12 centres de protecció de la infància van resultar danyats i un pati d'esbarjo va quedar completament submergit per les fortes pluges.

Nens particularment vulnerables

Almenys 47 punts i xarxes de distribució d'aigua i més de 600 latrines van resultar afectats o danyats, el que augmenta el risc de contraure la diarrea per Acquosa acuta, a la qual els nens i nenes són particularment vulnerables.

"Les pluges continuen, i amb elles augmenta el risc de condicions insalubres. Les persones afectades, especialment els infants, es posen malalts de malalties relacionades amb l'aigua", va dir Berta Travieso, Cap Interina de l'Oficina d'UNICEF a Cox 's Basar. "Garantir que els nens, nenes i famílies tinguin accés a l'aigua potable i al sanejament adequat és absolutament crucial per protegir-los.

Reparar serveis afectats

UNICEF i els seus aliats estan reparant tots els serveis afectats, incloses les instal·lacions d'aigua i sanejament i els centres d'aprenentatge, per tal de reduir al mínim la interrupció de l'educació dels nens i nenes afectats. Els equips mèdics i de nutrició mòbils estan preparats per mobilitzar quan sigui necessari per vigilar l'estat de salut dels nens, nenes i mares en els campaments.

Més de 500.000 nens rohingya necessiten ajuda humanitària a Cox 's Basar. UNICEF ha sol·licitat 152.500.000 de dòlars per donar suport a la tasca de l'organització en favor dels infants refugiats i afectats en les comunitats d'acollida a 2019. Actualment, encara falten 68,7 milions de dòlars.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.