Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

8è Aplec de Sant Josepmaria Escrivà a Sant Julià de Lòria

El dissabte 29 de juny passat unes 120 persones es congregaren a l'església parroquial de Sant Julià de Lòria amb motiu del tradicional Aplec de sant Josepmaria, que se celebra cada any al voltant del 26 de juny, dia de la seva festa litúrgica.

Opus Dei, 10 juliol 19

Sant Julià de Lòria va ser la primera església on sant Josepmaria Escrivà va poder resar el 2 de desembre de 1937 després de creuar els Pirineus. Un alt relleu de l'escultora Rebeca Muñoz recorda aquest moment especial.

La celebració d'enguany tenia un motiu afegit de festa per la recent dedicació de l'altar i benedicció dels nous mosaics, obra de l'afamat artista eslovè, P. Marko Ivan Rupnik, que donen a tota l'església un ambient de recolliment i pregària. Mn. Pepe Chisvert, rector de la parròquia, va fer una explicació del retaule i la seva simbologia que va servir per introduir els assistents en la celebració litúrgica. Va fer també una menció a la visita de Mons. Xavier Echevarría, anterior prelat de l'Opus Dei, a aquesta església l'1 de desembre de 2012.

L'Eucaristia fou concelebrada per Mn. Pepe i quatre sacerdots de la prelatura de l'Opus Dei: Mn. Joaquim González Llanos, que presidí l'Eucaristia, Mn. Pere Pascual, de Barcelona, Mn. Josemaría Sanchís, que acompanyava un grup de 28 nois joves procedents de València, Lleida i Màlaga, i que feren a peu el trajecte Pallerols-Sant Julià de Lòria en 5 dies, i Fr. Donchan que anava amb un grup de 12 nois procedents d'Irlanda que arribaren també a peu a Sant Julià per unir-se a l'Aplec.

La celebració d'aquest Aplec sempre coincideix amb l'arribada dels joves caminants que cada any fan aquesta travessa d'un centenar de quilòmetres des de la Baronia de Rialp.

A l'homilia, Mn. Joaquim va ressaltar l'amor de sant Josepmaria a l'Església i al sant Pare, successor de Pere, glossant l'evangeli de la solemnitat dels apòstols Pere i Pau. Sant Josepmaria veia sempre en ell al mateix Crist, il dolce Cristo in terra, com li agradava repetir amb paraules de Santa Caterina de Siena. Per això, la primera nit romana de sant Josepmaria, malalt, després d'un llarg i penós viatge, la va passar en vetlla, pregant, mirant les finestres de les estances del Sant Pare, des del petit pis de Plaça Citta Leonina, molt proper al Vaticà, on estava situat el primer centre de l'Opus Dei a Roma. I va acabar l'homilia animant tots a sostenir al Sant Pare amb l'oració filial.

En acabar l'Eucaristia, es venerà la relíquia de sant Josepmaria mentre es cantaven els goigs de la Mare de Déu de Canòlich, patrona de Sant Julià de Lòria.

L'Aplec continuà amb un dinar, a la seu del Departament de Serveis Socials del Comú de Sant Julià de Lòria, molt a prop de l'església. Al final del dinar, el grup de nois irlandesos van voler mostrar el seu agraïment per l'experiència viscuda aquests dies de caminada, cantant una cançó típica del seu país. El M. H. Cònsol Major de Sant Julià de Lòria, Josep Vila, també participà de l'Aplec acompanyat de la seva esposa.

La jornada va concloure amb la projecció d'un vídeo de sant Josepmaria a l'Auditori Rocafort, del Centre de Cultura i Congressos Lauredià. El vídeo recull la filmació d'una trobada multitudinària al Teatre Coliseo de Buenos Aires (Argentina), el 26 de juny de 1974, tot just un any abans de la seva mort el 26 de juny de 1975, on sant Josepmaria, a propòsit de les preguntes dels assistents va tractant temes de vida cristiana, des del seu amor a la llibertat, a la fidelitat a l'Església i el Sant Pare, el sentit del dolor i la pràctica dels sagraments.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.