Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

Messi, guanyador de la Pilota Educativa de Scholas - Brasil 2019

Lionel Messi, posseïdor de múltiples pilotes i botins d'or, rebrà en aquesta ocasió un trofeu molt especial: una pilota de draps feta a mà per nois de Chicomo, Moçambic, i que representa el futbol més pur.

Scholas Occurrentes, 10 juliol 19

La Copa Amèrica Educativa va culminar amb la votació dels infants i joves de les escoles de la xarxa mundial de Scholas, que integra més de 500.000 institucions i xarxes educatives de 191 països. Els candidats a la Pilota Educativa van ser proposats durant els partits de la Copa Amèrica per haver estat exemples en els valors de FutVal (proposta de futbol de la Fundació Scholas): esforç, esperit solidari, honestedat, identitat, resiliència, respecte i treball en equip.

Les votacions van estar obertes des de l'1 de juliol a través dels comptes oficials de Scholas a instagram i Facebook, així com per correu electrònic i de manera presencial a les seus de Scholas i en clubs del Programa FutVal. Les institucions educatives de la xarxa Scholas Social a Sud-amèrica van participar en els diferents formats.

El número 10 de l'Argentina va obtenir el 34,28% dels vots, seguit pels peruans Edison Flores (15,56%) i Pedro Gallese (11,28%). El quart lloc va ser per al capità del Brasil, Dani Alves (10,5%); a més d'ells van figurar altres esportistes com Lautaro Martínez, Allison, Sergio Agüero, Coutinho, Alexis Sánchez, Arturo Vidal i José Fuenzalida. Els nens van destacar la humilitat de Messi, que va posar la seva tècnica en funció de l'equip, amb esforç, solidaritat i mirall per la seva història de superació des de la infància.

El futbolista rebrà la Pilota Educatiu, una pilota elaborat amb amor per nens de Chicomo, pertanyents a la Missió de Muvamba, Moçambic; ells recorren cada dia molts quilòmetres per anar a l'escola, ajuden des de molt d'hora a casa amb el treball de camp, i per a la pràctica del futbol armen de manera artesanal pilotes amb draps, una bossa plàstica, cordes i xarxes, representant amb entusiasme els mateixos valors i usant-los amb alegria en les seves pistes de terra.

La pilota que rebrà Messi va ser beneït pel papa Francesc a Santa Marta, on va recordar que ell també, de nen, jugava amb una pilota de drap. La data i lloc de la cerimònia de lliurament d'aquest trofeu encara estan per definir-se. Serà la primera vegada que s'atorga aquest trofeu en una Copa Amèrica, en reconeixement al futbol més pur.

Scholas està treballant amb el Programa FutVal a Moçambic des de 2015, en la Missió de Mangundze, i al març de 2018, l'activitat es va estendre a Muvamba i a les localitats veïnes, com Chicomo, on s'ha capacitat fins ara a professors de les escoles i els entrenadors, amb pràctiques i trobades amb centenars de nens. A l'agost de 2018, dues ciutats es van sumar al Programa: Maputo i Xai Xai, en un d'aquests tallers de formació dels nois de Muvamba van fer entrega de la pilota a l'equip d'Esports de Scholas.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.