• XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Messi, guanyador de la Pilota Educativa de Scholas - Brasil 2019

Lionel Messi, posseïdor de múltiples pilotes i botins d'or, rebrà en aquesta ocasió un trofeu molt especial: una pilota de draps feta a mà per nois de Chicomo, Moçambic, i que representa el futbol més pur.

Scholas Occurrentes, 10 juliol 19

La Copa Amèrica Educativa va culminar amb la votació dels infants i joves de les escoles de la xarxa mundial de Scholas, que integra més de 500.000 institucions i xarxes educatives de 191 països. Els candidats a la Pilota Educativa van ser proposats durant els partits de la Copa Amèrica per haver estat exemples en els valors de FutVal (proposta de futbol de la Fundació Scholas): esforç, esperit solidari, honestedat, identitat, resiliència, respecte i treball en equip.

Les votacions van estar obertes des de l'1 de juliol a través dels comptes oficials de Scholas a instagram i Facebook, així com per correu electrònic i de manera presencial a les seus de Scholas i en clubs del Programa FutVal. Les institucions educatives de la xarxa Scholas Social a Sud-amèrica van participar en els diferents formats.

El número 10 de l'Argentina va obtenir el 34,28% dels vots, seguit pels peruans Edison Flores (15,56%) i Pedro Gallese (11,28%). El quart lloc va ser per al capità del Brasil, Dani Alves (10,5%); a més d'ells van figurar altres esportistes com Lautaro Martínez, Allison, Sergio Agüero, Coutinho, Alexis Sánchez, Arturo Vidal i José Fuenzalida. Els nens van destacar la humilitat de Messi, que va posar la seva tècnica en funció de l'equip, amb esforç, solidaritat i mirall per la seva història de superació des de la infància.

El futbolista rebrà la Pilota Educatiu, una pilota elaborat amb amor per nens de Chicomo, pertanyents a la Missió de Muvamba, Moçambic; ells recorren cada dia molts quilòmetres per anar a l'escola, ajuden des de molt d'hora a casa amb el treball de camp, i per a la pràctica del futbol armen de manera artesanal pilotes amb draps, una bossa plàstica, cordes i xarxes, representant amb entusiasme els mateixos valors i usant-los amb alegria en les seves pistes de terra.

La pilota que rebrà Messi va ser beneït pel papa Francesc a Santa Marta, on va recordar que ell també, de nen, jugava amb una pilota de drap. La data i lloc de la cerimònia de lliurament d'aquest trofeu encara estan per definir-se. Serà la primera vegada que s'atorga aquest trofeu en una Copa Amèrica, en reconeixement al futbol més pur.

Scholas està treballant amb el Programa FutVal a Moçambic des de 2015, en la Missió de Mangundze, i al març de 2018, l'activitat es va estendre a Muvamba i a les localitats veïnes, com Chicomo, on s'ha capacitat fins ara a professors de les escoles i els entrenadors, amb pràctiques i trobades amb centenars de nens. A l'agost de 2018, dues ciutats es van sumar al Programa: Maputo i Xai Xai, en un d'aquests tallers de formació dels nois de Muvamba van fer entrega de la pilota a l'equip d'Esports de Scholas.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.