Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

El Papa: "Resem pels malalts que són abandonats fins deixar-los morir"

Vincent Lambert està morint. Li han tret el subministrament d'alimentació i hidratació. Amb un nou tweet, el papa Francesc afirma que una societat és humana si tutela tota vida sense triar qui és digne o no de viure.

Vatican News, 10 juliol 19

El Papa ha llançat avui un nou tweet en el seu compte @Pontifex en nou idiomes:

 «Preguem pels malalts que són abandonats fins deixar-los morir. Una societat és humana si protegeix la vida, tota vida, des de l'inici fins a la seva fi natural, sense decidir qui és digne o no de viure. Que els metges ajudin la vida, no la treguin!».

Aquest nou tweet de Francesc arriba mentre Vincent Lambert està morint de fam i set. L'infermer francès de 42 anys, en estat vegetatiu o de mínima consciència després d'un accident de trànsit el 2008, està internat a l'hospital universitari de Reims. El 2 de juliol passat, els sanitaris de l'estructura van suspendre novament el subministrament d'aliments i hidratació després d'una llarguíssima batalla legal que va adquirir dimensions internacionals.

París no accepta la petició de l'ONU

França va decidir, al final, no tenir en compte la crida del Comitè de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, que havia demanat sis mesos per examinar el cas. La Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat - que va ser ratificada per París, però que per al govern francès "no és vinculant" - estableix en el seu article 25 la necessitat "d'adoptar totes les mesures adequades per garantir l'accés de les persones amb discapacitat als serveis de salut (...), inclosos els serveis de rehabilitació "i de" prevenir el rebuig discriminatori d'assistència mèdica o d'atenció i serveis de salut o d'aliments i líquids per motius de discapacitat".

Un dolor no respectat

Els pares de Vincent acusen: estan matant a una persona discapacitada que no està al final de vida, és eutanàsia. I l'eutanàsia està prohibida a França. El dolor del pare i de la mare, que assisteixen a la mort programada del seu fill, es fa encara més amarg per les crítiques, si no pels insults, de certs sectors que desqualifiquen el seu turment a cridar-los "catòlics integristes".

No cedir a la cultura del rebuig

Ja el 20 de maig passat, quan els metges van començar a interrompre l'alimentació i hidratació, que després es va reprendre després de la sentència del Tribunal d'Apel·lació, el Papa havia llançat aquest tweet:

«Preguem per quants viuen en estat de greu malaltia. Custodiem sempre la vida, do de Déu, des de l'inici fins a la seva fi natural. No cedim a la cultura del rebuig».

Cada pacient sigui tractat amb gran respecte per la vida

L'any passat Francesc va llançar dos crides públiques per Vincent Lambert, citant explícitament el seu nom, un cas estrany per crides pontifícies d'aquest tipus. El Papa havia pensat en la seva història, apropant-la a la història del petit Alfie Evans. El 15 d'abril de 2018, en ocasió de la Regina Caeli, va dir:

«Encomano a la vostra oració persones com Vincent Lambert, a França, al petit Alfie Evans, a Anglaterra, i als altres en diversos països, que viuen, de vegades durant molt de temps, en estat de greu malaltia, assistits mèdicament per a les necessitats primàries. Són situacions delicades, molt doloroses i complexes. Preguem perquè cada malalt sigui respectat en la seva dignitat i tractat de manera adequada a la seva condició, amb l'acord dels familiars, metges i els treballadors de la salut amb gran respecte per la vida ».

Déu és l'únic amo de la vida

Tres dies després, al final de l'audiència general del 18 d'abril de 2018, una nova crida:

«Crido l'atenció de nou sobre Vincent Lambert i sobre el petit Alfie Evans, i voldria reiterar i confirmar amb força que l'únic amo de la vida, des de l'inici al final natural, és Déu! I el nostre deure, el nostre deure és fer de tot per custodiar la vida».

Santa Seu: alimentar i hidratar un malalt és un deure ineludible

Finalment, recordem també el comunicat conjunt sobre el cas, elaborat pel Cardenal Kevin Farrell, Prefecte del Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida, i per Monsenyor Vincenzo Paglia, President de l'Acadèmia Pontifícia per a la Vida, en què van reiterar "la greu violació de la dignitat de la persona, que la interrupció de l'alimentació i de la hidratació comporta", contestant la decisió dels metges de Reims, que van cridar "obstinació irraonable" mantenir viu a Vincent:

"L'estat vegetatiu", de fet, és un estat patològic certament greu, que no obstant això no compromet en cap manera la dignitat de les persones que es troben en aquesta condició, ni els seus drets fonamentals a la vida i a la cura, entesos com la continuïtat de l'assistència humana de base. L'alimentació i la hidratació constitueixen una forma de cures essencials sempre proporcionals al manteniment de la vida: alimentar una persona malalta mai és una forma d'obstinació terapèutica irraonable, fins que el cos de la persona sigui capaç d'absorbir la nutrició i la hidratació, llevat que causi patiments intolerables o sigui perjudicial per al pacient. La suspensió de tals cures representa, més aviat, una forma d'abandonament del pacient, basada en un judici despietat sobre la seva qualitat de vida, expressió d'una cultura del rebuig que selecciona les persones més fràgils i indefenses, sense reconèixer la seva unicitat i immens valor. La continuïtat de l'assistència és un deure ineludible.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.