Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

Mons. Palombella, el Mestre de la Capella Sixtina finalitza el seu servei

Després de gairebé nou anys, el salesià Monsenyor Massimo Palombella acaba el seu servei com a Director del Cor de la Capella Sixtina i es posa a disposició del seu Institut. La guia "ad interim" de la Capella ha estat encomanada per Monsenyor Marini al mestre dels "Pueri Cantores", Monsenyor Marcos Pavan.

Vatican News, 10 juliol 19

El director de la Capella Musical Pontifícia Sixtina, el salesià Monsenyor Massimo Palombella, "va concloure el seu servei" després que el papa Francesc hagi "acceptat la petició del Mestre d'acabar la seva missió". L'Oficina de Premsa de la Santa Seu que en una comunicat publicat aquest dimecres 10 de juliol aclareix com es va prendre la decisió "després d'haver obtingut el parer unànime de la Congregació dels Salesians de Don Bosco i de l'Oficina de les Celebracions Litúrgiques del Summe Pontífex" i precisa que Monsenyor Palombella "està ara a disposició de la Congregació Salesiana per al nou ministeri que se li encomanarà".

Poc després, responent a les preguntes d'alguns periodistes, el director "ad interim" de l'Oficina de Premsa, Alessandro Gisotti, ha afegit que la "guia ad interim" de la Capella Musical "ha estat encomanada pel Mestre de les Celebracions Litúrgiques Pontifícies, Monsenyor Guido Marini, a Monsenyor Marcos Pavan, actual Mestre dels Pueri Cantores de la mateixa Capella Sixtina".

Sota la guia de Monsenyor Marini

La Capella Musical va ser inclosa en l'Oficina per a les celebracions litúrgiques Papals, dirigida per Monsenyor Guido Marini, el 17 de gener d'aquest any, com a resultat del Motu proprio signat pel Papa. En el mateix document, Francesc nomenava a Monsenyor Guido Pozzo - fins llavors secretari de la Pontifícia Comissió Ecclesia Dei - Superintendent per a l'economia de la Pontifícia Capella Musical.

Música al servei dels Papes

Explicant les raons de la seva elecció, el Papa recorda el Motu proprio que "des de la seva antiga fundació i al llarg dels segles, la Capella Musical Pontifícia ha brillat en la història de Roma i de l'Orbe Catòlic com un alt lloc d'expressió artística i litúrgica al servei de les solemnes celebracions dels pontífexs ". La inclusió del Cor a l'Oficina de les Celebracions papals vol fomentar ara - concloïa Francesc - la "custòdia" i la "promoció del prestigiós patrimoni artístic i musical produït al llarg dels segles per la mateixa Capella".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.