• Es realitza a Hondures el 1r. Congrés de ciberseguretat pastoral
  • Realitzen un viacrucis al Vaticà per recordar als màrtirs de l'Amazonia
  • El Consell Pastoral Diocesà reflexiona sobre les Prioritats Pastorals del nou curs
  • Professa un nou claretià a Catalunya
  • XI edició del Festival de Clipmetratges de Mans Unides
  • La Generalitat organitza un camp d'innovació sobre el sentit de pertinença dels joves fills de la immigració
  • "La solució al conflicte català passa per la necessitat de transformar la paraula diàleg en accions de diàleg"
  • UNICEF: per falta de fons, en risc 41 milions d'infants al món
  • Els bisbes bolivians criden a vigilar la transparència del procés electoral
  • “El missatge que ha d’oferir l’Església, és el del perdó, guarir ferides i que hi hagi realment diàleg”

Mons. Palombella, el Mestre de la Capella Sixtina finalitza el seu servei

Després de gairebé nou anys, el salesià Monsenyor Massimo Palombella acaba el seu servei com a Director del Cor de la Capella Sixtina i es posa a disposició del seu Institut. La guia "ad interim" de la Capella ha estat encomanada per Monsenyor Marini al mestre dels "Pueri Cantores", Monsenyor Marcos Pavan.

Vatican News, 10 juliol 19

El director de la Capella Musical Pontifícia Sixtina, el salesià Monsenyor Massimo Palombella, "va concloure el seu servei" després que el papa Francesc hagi "acceptat la petició del Mestre d'acabar la seva missió". L'Oficina de Premsa de la Santa Seu que en una comunicat publicat aquest dimecres 10 de juliol aclareix com es va prendre la decisió "després d'haver obtingut el parer unànime de la Congregació dels Salesians de Don Bosco i de l'Oficina de les Celebracions Litúrgiques del Summe Pontífex" i precisa que Monsenyor Palombella "està ara a disposició de la Congregació Salesiana per al nou ministeri que se li encomanarà".

Poc després, responent a les preguntes d'alguns periodistes, el director "ad interim" de l'Oficina de Premsa, Alessandro Gisotti, ha afegit que la "guia ad interim" de la Capella Musical "ha estat encomanada pel Mestre de les Celebracions Litúrgiques Pontifícies, Monsenyor Guido Marini, a Monsenyor Marcos Pavan, actual Mestre dels Pueri Cantores de la mateixa Capella Sixtina".

Sota la guia de Monsenyor Marini

La Capella Musical va ser inclosa en l'Oficina per a les celebracions litúrgiques Papals, dirigida per Monsenyor Guido Marini, el 17 de gener d'aquest any, com a resultat del Motu proprio signat pel Papa. En el mateix document, Francesc nomenava a Monsenyor Guido Pozzo - fins llavors secretari de la Pontifícia Comissió Ecclesia Dei - Superintendent per a l'economia de la Pontifícia Capella Musical.

Música al servei dels Papes

Explicant les raons de la seva elecció, el Papa recorda el Motu proprio que "des de la seva antiga fundació i al llarg dels segles, la Capella Musical Pontifícia ha brillat en la història de Roma i de l'Orbe Catòlic com un alt lloc d'expressió artística i litúrgica al servei de les solemnes celebracions dels pontífexs ". La inclusió del Cor a l'Oficina de les Celebracions papals vol fomentar ara - concloïa Francesc - la "custòdia" i la "promoció del prestigiós patrimoni artístic i musical produït al llarg dels segles per la mateixa Capella".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DIVENDRES, 25 D'OCTUBRE

LA RECONSTRUCCIÓ DE PUIGGRACIÓS. Conferència sobre el projecte dut a terme per l'arquitecte Lluís Bonet i Garí el 1951. Intervindran: Lluís Bonet, sacerdot; Mariona Bonet, arquitecta; Albert Cubeles, historiador. Lloc: Fundació Maurí, c/Cardedeu, 17. La Garriga. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 h

DIUMENGE, 27 D'OCTUBRE

ORDENACIÓ DIACONAL DE JORDI AVILÉS, MIGUEL DOCTAMA, JORDI DOMÈNECH, ENRIQUE FERNÁNDEZ, RUBÉN GARCÍA, VICENÇ MARTÍ, JOAN MUNDET I DIEGO PINO, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA, ARQUEBISBE DE BARCELONALloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 17 h Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.