Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

President de Moçambic visita Sant 'Egidi: el país espera al Papa

En la visita a la Comunitat de Sant Egidi a Roma, el president de Moçambic, Filipe Nyusi, va informar sobre les expectatives que hi ha al país africà per a la propera visita apostòlica del papa Francesc al setembre. A continuació, va agrair a la Comunitat el seu compromís històric amb la pau, l'ajuda per al tractament de la sida i la solidaritat davant l'emergència del cicló Idai.

Vatican News, 10 juliol 19

"El poble moçambiquès espera amb ansietat i alegria al papa Francesc, pelegrí de la pau i de l'Evangeli, ens sentim honrats de la propera visita del Pontífex". Són les paraules del president de Moçambic, Filipe Nyusi, en la seva visita a la seu de la Comunitat de Sant 'Egidi ahir a Roma, referint-se al viatge apostòlic de Francesc a Moçambic, Madagascar i Maurici, del 4 al 10 de setembre. El Papa arribarà a Maputo el 4 de setembre.

Pau de 1992

Saludant a la Comunitat de Sant'Egidio, el President Nyusi la va definir com "casa de la pau i de Moçambic", recordant com va ser a Sant'Egidio, des de 1990, on es van celebrar les negociacions que van conduir, el 4 d'octubre de 1992, a la signatura de la reconciliació entre els líders dels dos bàndols de la guerra, després d'un conflicte que havia causat un milió de morts: Joaquin Chissano, llavors president del país, i Afonso Dhlakama, líder de la guerrilla de Renamo.

Programa The Dream

Durant la visita, Filipe Nyusi es va trobar amb el fundador de Sant'Egidio, Andrea Riccardi, el president Marco Impagliazzo i alguns líders comunitaris. Nyusi va convidar els periodistes presents a "fer un reportatge sobre tot el que Sant'Egidio representa per a Moçambic". A més de facilitar les negociacions per a la reconciliació nacional, el president va recordar l'ajuda per al tractament de la SIDA, amb el programa Dream, i els nombrosos projectes de solidaritat a favor de la població.

Cicló Idai

Així mateix, el mandatari també va expressar la seva gratitud a la Comunitat per la seva proximitat pràctica i la seva solidaritat després del devastador cicló Idai, que va afectar principalment a la regió de Beira, causant la mort d'almenys 600 persones a Moçambic, però que també va afectar a Malawi i Zimbabwe. "Agraeixo especialment als nombrosos joves voluntaris moçambiquesos de Sant'Egidio que han treballat incansablement per socórrer les víctimes del cicló. També amb l'ajuda de Sant'Egidio reconstruirem Beira", ha conclòs.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.