Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

El Salvador - Emergència a les presons: lluita contra la violència del nou president, amb el suport de l'Església

La mitjana diària d'assassinats a El Salvador entre l'1 de juny i el 6 de juliol va ser de 7.6, molt més baixa que la mitjana diària de 12.7 assassinats ocorreguts durant el govern anterior. Si la mesura es realitza des del 20 de juny, quan va començar el nou pla de seguretat, la mitjana diària es redueix a 7.1. Amb aquestes dades, el govern del nou president del Salvador, Nayib Bukele, que dirigeix ??el país des de l'1 de juny, ha declarat que manté "l'emergència a les presons fins que les colles deixin de matar".

Fides, 10 juliol 19

Amb les noves disposicions legals per als centres de detenció, el President, durant una conferència de premsa celebrada ahir, va explicar que hi ha resultats reals i que caldrà continuar, tot i que alguns jutges indiquen que aquest tipus de llei ha de durar només 15 dies. Les mesures penitenciàries s'han adoptat des del 22 de juny com una estratègia integral per aturar permanentment les operacions de colles, que continuen manejant el crim a la societat des de la presó.

Referent a això, el 5 de juliol es va celebrar una reunió del ministre de Justícia amb el president de la Cort Suprema per accelerar molts judicis i verificar l'eficàcia dels tribunals al més aviat possible.

Per part de l'Església Catòlica, l'arquebisbe de San Salvador, Mons. José Luis Escobar Ales, va comentar: "Em complau que es treballi tan ràpid i preocupats per combatre la violència, perquè tots sabem que es necessita una solució. El tema de la violència és el que més afecta la societat salvadorenca i això ho saben tots per les investigacions que s'han realitzat. Quan el President de la República enfronta aquest problema amb tanta rapidesa i preocupació, la gent està feliç i plena d'esperança", comenta l'arquebisbe. "La població està d'acord amb aquestes polítiques de seguretat. Em sembla que aquest és un esforç de bona voluntat, i si ens unim, generarà bons efectes", ha conclòs.

La situació de violència generada a El Salvador per bandes criminals és una trista característica social dels últims anys. Fides ha informat diverses vegades sobre les iniciatives de l'Església Catòlica per a la pau social, quan l'Església va insistir en la treva de pau per aturar els assassinats i fins i tot un primer intent de diàleg entre les maras i el president Fune


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.