Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

El Govern anuncia un pla de xoc per atendre els MENA que dormen al carrer

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha anunciat aquest dimarts que el Govern posarà en marxa un pla de xoc per atendre els menors estrangers no acompanyats (MENA) que dormen al carrer, preguntat pel cas de les desenes de nois que dormen a l'església de Santa Anna de Barcelona. Aquest pla de xoc arriba després que ElCaso.cat denunciés l'escandalosa situació dels menors dormint al ras.

El Nacional, 10 juliol 19

Les accions es coordinaran amb el consistori de la ciutat i també amb el Departament de Salut per tractar els joves que tenen problemes de salut mental i addiccions. En concret, es vol incrementar les hores dels equips de psiquiatria de carrer del centre Dar Chabab. Alhora, El Homrani ha assegurat que s'ha detectat un augment de joves majors d'edat no tutelats que dormen al carrer. L'anunci ha coincidit amb la convocatòria de la DGAIA de la gestora de casos on hi participen els Mossos d'Esquadra, l'Ajuntament de Barcelona, el Consorci de Serveis Socials de Barcelona i Salut per revisar un per un els menors joves que es trobin al carrer.

En coordinació amb el Departament de Salut i amb l'Ajuntament de Barcelona, el nou pla servirà per reforçar l'atenció dels menors que no volen estar sota la protecció de la DGAIA i per intentar que tornin a integrar-se al sistema. I és que El Hormani ha recordat que els joves tutelats que dormen al carrer són "refractaris" i s'escapen del sistema de protecció oficial.

"En alguns casos hi ha problemes de salut mental i addiccions, això ho hem treballat amb el Departament de Salut", ha explicat. en una atenció als mitjans. A més d'augmentar les hores d'atenció del centre de l'equipament, el conseller ha anunciat que es tiraran endavant mesures per incorporar els menors amb problemes mentals ràpidament als sistemes aguts de psiquiatria per adolescents.

"Estem treballant conjuntament per poder donar una resposta a una qüestió complexa i que és minoritària però que ens preocupa per l'alta vulnerabilitat d'aquests joves", ha insistit El Homrani, que ha recordat que la porció que es troba en una situació de sensellarisme és petita en comparació amb els 4.000 joves que es troben sota la tutela de la DGAIA.

A més d'un augment notable dels menors sense llar, el Departament ha constatat l'increment del nombre de joves estrangers de més de 18 anys que no han passat pel sistema de protecció i que dormen al carrer a Barcelona. Per aquest motiu, s'ha demanat, des de la DGAIA, que s'activin més recursos de l'Ajuntament i del Consorci de Serveis Socials per a joves vulnerables relacionats amb el sensellarisme.

Molts d'ells, diu, han entrat per la frontera sud de l'Estat i tenen una ordre d'expulsió i es troben amb moltes dificultats. Tenint en compte aquestes circumstàncies, El Homrani ha demanat que més coordinació entre territoris pel que fa a la migració i ha exigit que es modifiquin aspectes de la Llei d'estrangeria no ajuda al fet que persones que han vingut d'altres països en situació irregular s'integrin a Catalunya.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.