• XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

El Govern anuncia un pla de xoc per atendre els MENA que dormen al carrer

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha anunciat aquest dimarts que el Govern posarà en marxa un pla de xoc per atendre els menors estrangers no acompanyats (MENA) que dormen al carrer, preguntat pel cas de les desenes de nois que dormen a l'església de Santa Anna de Barcelona. Aquest pla de xoc arriba després que ElCaso.cat denunciés l'escandalosa situació dels menors dormint al ras.

El Nacional, 10 juliol 19

Les accions es coordinaran amb el consistori de la ciutat i també amb el Departament de Salut per tractar els joves que tenen problemes de salut mental i addiccions. En concret, es vol incrementar les hores dels equips de psiquiatria de carrer del centre Dar Chabab. Alhora, El Homrani ha assegurat que s'ha detectat un augment de joves majors d'edat no tutelats que dormen al carrer. L'anunci ha coincidit amb la convocatòria de la DGAIA de la gestora de casos on hi participen els Mossos d'Esquadra, l'Ajuntament de Barcelona, el Consorci de Serveis Socials de Barcelona i Salut per revisar un per un els menors joves que es trobin al carrer.

En coordinació amb el Departament de Salut i amb l'Ajuntament de Barcelona, el nou pla servirà per reforçar l'atenció dels menors que no volen estar sota la protecció de la DGAIA i per intentar que tornin a integrar-se al sistema. I és que El Hormani ha recordat que els joves tutelats que dormen al carrer són "refractaris" i s'escapen del sistema de protecció oficial.

"En alguns casos hi ha problemes de salut mental i addiccions, això ho hem treballat amb el Departament de Salut", ha explicat. en una atenció als mitjans. A més d'augmentar les hores d'atenció del centre de l'equipament, el conseller ha anunciat que es tiraran endavant mesures per incorporar els menors amb problemes mentals ràpidament als sistemes aguts de psiquiatria per adolescents.

"Estem treballant conjuntament per poder donar una resposta a una qüestió complexa i que és minoritària però que ens preocupa per l'alta vulnerabilitat d'aquests joves", ha insistit El Homrani, que ha recordat que la porció que es troba en una situació de sensellarisme és petita en comparació amb els 4.000 joves que es troben sota la tutela de la DGAIA.

A més d'un augment notable dels menors sense llar, el Departament ha constatat l'increment del nombre de joves estrangers de més de 18 anys que no han passat pel sistema de protecció i que dormen al carrer a Barcelona. Per aquest motiu, s'ha demanat, des de la DGAIA, que s'activin més recursos de l'Ajuntament i del Consorci de Serveis Socials per a joves vulnerables relacionats amb el sensellarisme.

Molts d'ells, diu, han entrat per la frontera sud de l'Estat i tenen una ordre d'expulsió i es troben amb moltes dificultats. Tenint en compte aquestes circumstàncies, El Homrani ha demanat que més coordinació entre territoris pel que fa a la migració i ha exigit que es modifiquin aspectes de la Llei d'estrangeria no ajuda al fet que persones que han vingut d'altres països en situació irregular s'integrin a Catalunya.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.