Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

President Torra: "Gràcies al compromís cívic, tanquem un cicle de desesperança del Museu de Lleida i recosim"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha agraït aquest dimarts 9 de juliol al vespre “el compromís cívic” del mecenes Tatxo Benet, que ha cedit en dipòsit al Museu de Lleida el retaule gòtic de Sant Bartomeu, procedent de l’església de Capella, a la Franja. Torra ha recordat “la sensació de desesperança amb la sortida de les obres de Sixena, la sensació de buidor”, i ha assegurat que amb la incorporació de la nova obra “tanquem un cicle, ens esperancem i recosim”.

Generalitat, 10 juliol 19

El cap del Govern, Quim Torra, ha fet aquestes manifestacions aquest dimarts 9 de juliol al vespre durant la presentació de l’esmentat retaule, considerat de transcendència historicoartística i important per al Museu de Lleida a l’hora de completar el seu discurs sobre la història de la Franja. L’acte s’ha celebrat al mateix Museu de Lleida, amb la presència també de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga; l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el director del Museu, Josep Giralt; el propietari de l’obra, Tatxo Benet, i el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré.
 
El president ha agraït també el compromís dels ciutadans de Lleida que “han sentit més seu que mai aquest museu durant aquests mesos”; i ha demanat que “aquest valor que el centre ocupa al cor dels lleidatans i de tots els catalans el sapiguem aprofitar”. I ha recordat que el Museu de Lleida ha estat guardonat enguany amb el Premi Nacional de Cultura.
 
En aquesta línia, Torra ha posat de relleu que la xarxa de museus que conformen el de Vic, Girona, Lleida i el Museu Nacional d’Art de Catalunya “és imprescindible per conèixer la història de l’art de Catalunya i ens prestigia com a país”. I ha afegit “per un país que volem viu, sostenible, i equilibrat també a nivell cultural, és important que els museus de les nostres comarques siguin potents”.
 
L’ingrés d’aquesta obra al Museu de Lleida s’emmarca en els esforços de la institució per combinar la política d’adquisicions públiques i el mecenatge privat. L'obra va ser subhastada a la casa de subhastes online Setdart el 22 de desembre de 2017 i va ser adquirida per uns antiquaris, que posteriorment la van vendre a l’actual propietari, qui ara la diposita al Museu de Lleida.
 
El president ha finalitzat la seva intervenció encoratjant “a tots els Tatxo Benet del país” a seguir “dotant Catalunya d’oferta cultural” , i ha demanat que “aquesta filantropia, tan estimada en altres llocs del món, també sigui agraïda pels catalans”.

 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.