• Es realitza a Hondures el 1r. Congrés de ciberseguretat pastoral
  • Realitzen un viacrucis al Vaticà per recordar als màrtirs de l'Amazonia
  • El Consell Pastoral Diocesà reflexiona sobre les Prioritats Pastorals del nou curs
  • Professa un nou claretià a Catalunya
  • XI edició del Festival de Clipmetratges de Mans Unides
  • La Generalitat organitza un camp d'innovació sobre el sentit de pertinença dels joves fills de la immigració
  • "La solució al conflicte català passa per la necessitat de transformar la paraula diàleg en accions de diàleg"
  • UNICEF: per falta de fons, en risc 41 milions d'infants al món
  • Els bisbes bolivians criden a vigilar la transparència del procés electoral
  • “El missatge que ha d’oferir l’Església, és el del perdó, guarir ferides i que hi hagi realment diàleg”

L'agonia de Vincent Lambert: quan es cedeix a la cultura del rebuig

Des del 2 de juliol passat, després de la sentència del Tribunal Suprem, Vincent Lambert, francès de 42 anys, tetraplègic en estat vegetatiu o de consciència mínima, ha estat privat de nutrició i hidratació. El Comitè de les Nacions Unides per als Drets de les persones amb discapacitat havia demanat a París que continués el tractament. El Papa, referint-se a si és el cas, va fer diverses crides per preservar la vida fins al seu fi natural.

Vatican News, 9 juliol 19

Vincent Lambert està morint de fam i de set. Els agents sanitaris de l'Hospital Universitari de Reims van suspendre l'alimentació i la hidratació el 2 de juliol passat. La suspensió es va produir després de la resolució del Tribunal de Cassació que va anul·lar la decisió del Tribunal d'Apel·lació de continuar el tractament a l'espera del parer del Comitè de les Nacions Unides sobre els Drets de les persones amb discapacitat, que va demanar a França sis mesos per examinar el cas.

Discapacitat però no agonitzant

El proper 20 de setembre, Vincent compliria 43 anys. Tetraplègic, en estat vegetatiu per alguns o de consciència mínima per altres després d'un accident de trànsit el 2008, respira autònomament, amb un batec cardíac espontani: no s'està morint, però per als metges de l'hospital de Reims és "una obstinació irraonable" seguir fent-lo viure donant-li de menjar i beure.

L'esposa de Vicent està en la mateixa línia afirmant que el seu marit s'hauria pronunciat referent això: però en realitat Vicent no ha deixat cap testament biològic.

ONU: no negar aliments i aigua als discapacitats

Els pares s'han embarcat en una dura batalla legal per mantenir al seu fill amb vida. L'última esperança va venir del Comitè de l'ONU. França s'ha adherit a la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, aprovada el 2006, comprometent-se a reconèixer, de conformitat amb l'article 25, "que les persones amb discapacitat tenen dret a gaudir del més alt nivell possible de salut, sense discriminació per motius de discapacitat ", a més d'adoptar" les mesures pertinents per assegurar l'accés de les persones amb discapacitat a serveis de salut que tinguin en compte les qüestions de gènere, inclosa la rehabilitació relacionada amb la salut "i a impedir" que es neguin, de manera discriminatòria, serveis de salut o d'atenció de la salut o aliments sòlids o líquids per motius de discapacitat ". No obstant això, París va considerar que la Convenció no era vinculant.

¿Obstinació irraonable per fer-lo viure o en voler-lo mort?

A França, l'eutanàsia està prohibida, però els jutges en el cas Lambert han admès la suspensió del tractament considerant la seva prossecució una obstinació irraonable, un acte inútil i desproporcionat d'acord amb la Llei Clays-Leonetti sobre la fi de la vida. Molts han criticat aquesta posició, simplement perquè Vincent no s'està morint i instal·lacions especialitzades estan disposades a acollir-lo per oferir-li rehabilitació adequada. Davant la negació, alguns parlen més aviat d'una obstinació irraonable a voler donar-li la mort.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DIVENDRES, 25 D'OCTUBRE

LA RECONSTRUCCIÓ DE PUIGGRACIÓS. Conferència sobre el projecte dut a terme per l'arquitecte Lluís Bonet i Garí el 1951. Intervindran: Lluís Bonet, sacerdot; Mariona Bonet, arquitecta; Albert Cubeles, historiador. Lloc: Fundació Maurí, c/Cardedeu, 17. La Garriga. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 h

DIUMENGE, 27 D'OCTUBRE

ORDENACIÓ DIACONAL DE JORDI AVILÉS, MIGUEL DOCTAMA, JORDI DOMÈNECH, ENRIQUE FERNÁNDEZ, RUBÉN GARCÍA, VICENÇ MARTÍ, JOAN MUNDET I DIEGO PINO, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA, ARQUEBISBE DE BARCELONALloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 17 h Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.