Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

L'agonia de Vincent Lambert: quan es cedeix a la cultura del rebuig

Des del 2 de juliol passat, després de la sentència del Tribunal Suprem, Vincent Lambert, francès de 42 anys, tetraplègic en estat vegetatiu o de consciència mínima, ha estat privat de nutrició i hidratació. El Comitè de les Nacions Unides per als Drets de les persones amb discapacitat havia demanat a París que continués el tractament. El Papa, referint-se a si és el cas, va fer diverses crides per preservar la vida fins al seu fi natural.

Vatican News, 9 juliol 19

Vincent Lambert està morint de fam i de set. Els agents sanitaris de l'Hospital Universitari de Reims van suspendre l'alimentació i la hidratació el 2 de juliol passat. La suspensió es va produir després de la resolució del Tribunal de Cassació que va anul·lar la decisió del Tribunal d'Apel·lació de continuar el tractament a l'espera del parer del Comitè de les Nacions Unides sobre els Drets de les persones amb discapacitat, que va demanar a França sis mesos per examinar el cas.

Discapacitat però no agonitzant

El proper 20 de setembre, Vincent compliria 43 anys. Tetraplègic, en estat vegetatiu per alguns o de consciència mínima per altres després d'un accident de trànsit el 2008, respira autònomament, amb un batec cardíac espontani: no s'està morint, però per als metges de l'hospital de Reims és "una obstinació irraonable" seguir fent-lo viure donant-li de menjar i beure.

L'esposa de Vicent està en la mateixa línia afirmant que el seu marit s'hauria pronunciat referent això: però en realitat Vicent no ha deixat cap testament biològic.

ONU: no negar aliments i aigua als discapacitats

Els pares s'han embarcat en una dura batalla legal per mantenir al seu fill amb vida. L'última esperança va venir del Comitè de l'ONU. França s'ha adherit a la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, aprovada el 2006, comprometent-se a reconèixer, de conformitat amb l'article 25, "que les persones amb discapacitat tenen dret a gaudir del més alt nivell possible de salut, sense discriminació per motius de discapacitat ", a més d'adoptar" les mesures pertinents per assegurar l'accés de les persones amb discapacitat a serveis de salut que tinguin en compte les qüestions de gènere, inclosa la rehabilitació relacionada amb la salut "i a impedir" que es neguin, de manera discriminatòria, serveis de salut o d'atenció de la salut o aliments sòlids o líquids per motius de discapacitat ". No obstant això, París va considerar que la Convenció no era vinculant.

¿Obstinació irraonable per fer-lo viure o en voler-lo mort?

A França, l'eutanàsia està prohibida, però els jutges en el cas Lambert han admès la suspensió del tractament considerant la seva prossecució una obstinació irraonable, un acte inútil i desproporcionat d'acord amb la Llei Clays-Leonetti sobre la fi de la vida. Molts han criticat aquesta posició, simplement perquè Vincent no s'està morint i instal·lacions especialitzades estan disposades a acollir-lo per oferir-li rehabilitació adequada. Davant la negació, alguns parlen més aviat d'una obstinació irraonable a voler donar-li la mort.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.