• Es realitza a Hondures el 1r. Congrés de ciberseguretat pastoral
  • Realitzen un viacrucis al Vaticà per recordar als màrtirs de l'Amazonia
  • El Consell Pastoral Diocesà reflexiona sobre les Prioritats Pastorals del nou curs
  • Professa un nou claretià a Catalunya
  • XI edició del Festival de Clipmetratges de Mans Unides
  • La Generalitat organitza un camp d'innovació sobre el sentit de pertinença dels joves fills de la immigració
  • "La solució al conflicte català passa per la necessitat de transformar la paraula diàleg en accions de diàleg"
  • UNICEF: per falta de fons, en risc 41 milions d'infants al món
  • Els bisbes bolivians criden a vigilar la transparència del procés electoral
  • “El missatge que ha d’oferir l’Església, és el del perdó, guarir ferides i que hi hagi realment diàleg”

L’Horitzó+ arriba el Dia Institucional del #JEFòrum19

El divendres 5 de juliol passat es va tancar el #JEFòrum19, una setmana de trobades i formació entre els claustres de les vuit escoles de la xarxa Jesuïtes Educació per posar en comú els aprenentatges fets durant el curs i millorar professionalment per encarar el pròxim any acadèmic. La cloenda va ser amb la celebració del Dia Institucional i va comptar amb la participació d'educadors/es i personal de gestió de les escoles de la xarxa.

Jesuïtes, 9 juliol 19

La jornada va servir per explicar la posada en marxa de l'Horitzó+, una iniciativa que neix amb la voluntat de tenir un nou referent que reforci el projecte educatiu desplegat fins ara amb l'Horitzó 2020 i, que reculli les observacions recollides per una comissió de revisió que ha dut a terme una anàlisi participativa, extensa i diversa. D'aquesta manera, s'han perfilat els aspectes a mantenir i millorar. Durant aquest procés s'ha fet una consulta als públics de les escoles, que ha permès recollir les seves impressions des de novembre de 2018 fins a la celebració del mateix #JEFòrum19. 

El director de la xarxa, Enric Masllorens, va explicar que el sentit del projecte Horitzó+ és acompanyar els nostres joves en la creació d'un futur esperançador, educant dones i homes pels altres mirant cap al futur d'una manera esperançada, des d'una autonomia de cadascuna de les escoles que suma. Les diverses dimensions que conformen aquest projecte tenen a veure amb l'alumnat com a centre de l'aprenentatge per desenvolupar el seu projecte vital, l'obertura al món amb una mirada crítica i esperançada, l'educador com a acollidor i protagonista dels processos d'innovació pedagògica, o la priorització dels continguts per desenvolupar un currículum basat en competències i global, entre d'altres.

Masllorens recordava que la institució està compromesa amb confiança i corresponsabilitat a educar i formar una altra manera de fer per un món diferent, sense personalismes, tenint en compte l'alteritat, compartint-ho i aprenent amb els altres. 

També va participar a la jornada Ramón Almansa, director de l'ONG jesuïta Entrecultures, presentat per Esther Ribas, delegada territorial d'Entrecultures a Barcelona. Almansa va compartir reflexions sobre la ciutadania global i els seus aprenentatges assolits al llarg de molts anys de col·laboració amb el col·lectiu d'escoles "Fe y alegria", que demostren la importància diferencial que comporta la responsabilitat dels educadors i educadores de convertir els infants en actors del canvi, de la transformació, sigui quin sigui el seu origen.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DIVENDRES, 25 D'OCTUBRE

LA RECONSTRUCCIÓ DE PUIGGRACIÓS. Conferència sobre el projecte dut a terme per l'arquitecte Lluís Bonet i Garí el 1951. Intervindran: Lluís Bonet, sacerdot; Mariona Bonet, arquitecta; Albert Cubeles, historiador. Lloc: Fundació Maurí, c/Cardedeu, 17. La Garriga. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 h

DIUMENGE, 27 D'OCTUBRE

ORDENACIÓ DIACONAL DE JORDI AVILÉS, MIGUEL DOCTAMA, JORDI DOMÈNECH, ENRIQUE FERNÁNDEZ, RUBÉN GARCÍA, VICENÇ MARTÍ, JOAN MUNDET I DIEGO PINO, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA, ARQUEBISBE DE BARCELONALloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 17 h Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.