Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

L’Horitzó+ arriba el Dia Institucional del #JEFòrum19

El divendres 5 de juliol passat es va tancar el #JEFòrum19, una setmana de trobades i formació entre els claustres de les vuit escoles de la xarxa Jesuïtes Educació per posar en comú els aprenentatges fets durant el curs i millorar professionalment per encarar el pròxim any acadèmic. La cloenda va ser amb la celebració del Dia Institucional i va comptar amb la participació d'educadors/es i personal de gestió de les escoles de la xarxa.

Jesuïtes, 9 juliol 19

La jornada va servir per explicar la posada en marxa de l'Horitzó+, una iniciativa que neix amb la voluntat de tenir un nou referent que reforci el projecte educatiu desplegat fins ara amb l'Horitzó 2020 i, que reculli les observacions recollides per una comissió de revisió que ha dut a terme una anàlisi participativa, extensa i diversa. D'aquesta manera, s'han perfilat els aspectes a mantenir i millorar. Durant aquest procés s'ha fet una consulta als públics de les escoles, que ha permès recollir les seves impressions des de novembre de 2018 fins a la celebració del mateix #JEFòrum19. 

El director de la xarxa, Enric Masllorens, va explicar que el sentit del projecte Horitzó+ és acompanyar els nostres joves en la creació d'un futur esperançador, educant dones i homes pels altres mirant cap al futur d'una manera esperançada, des d'una autonomia de cadascuna de les escoles que suma. Les diverses dimensions que conformen aquest projecte tenen a veure amb l'alumnat com a centre de l'aprenentatge per desenvolupar el seu projecte vital, l'obertura al món amb una mirada crítica i esperançada, l'educador com a acollidor i protagonista dels processos d'innovació pedagògica, o la priorització dels continguts per desenvolupar un currículum basat en competències i global, entre d'altres.

Masllorens recordava que la institució està compromesa amb confiança i corresponsabilitat a educar i formar una altra manera de fer per un món diferent, sense personalismes, tenint en compte l'alteritat, compartint-ho i aprenent amb els altres. 

També va participar a la jornada Ramón Almansa, director de l'ONG jesuïta Entrecultures, presentat per Esther Ribas, delegada territorial d'Entrecultures a Barcelona. Almansa va compartir reflexions sobre la ciutadania global i els seus aprenentatges assolits al llarg de molts anys de col·laboració amb el col·lectiu d'escoles "Fe y alegria", que demostren la importància diferencial que comporta la responsabilitat dels educadors i educadores de convertir els infants en actors del canvi, de la transformació, sigui quin sigui el seu origen.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.