Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

Papa Francesc: Els migrants, "símbol de tots els descartats de la societat globalitzada"

El papa Francesc ha subratllat que els migrants són, primer de tot, persones: "No es tracta només de qüestions socials o migratòries! 'No es tracta només de migrants', en el doble sentit que els migrants són primer de tot éssers humans, i que avui són el símbol de tots els descartats de la societat globalitzada".

Zenit, 9 juliol 19

Ahir 8 de juliol de 2019, en el VI aniversari de la seva visita a Lampedusa, el papa Francesc ha celebrat una Missa pels migrants a les 11 hores, a la basílica de Sant Pere.

En aquesta celebració eucarística han participat al voltant de 250 persones entre migrants, refugiats i aquells que s'han compromès per salvar les seves vides.

Els assistents han estat convidats per la Secció Migrants i Refugiats del Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral, al qual el Sant Pare ha confiat la preparació de l'esdeveniment.

Tal com va assenyalar el director ad interim de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, Alessandro Gisotti, aquesta Eucaristia no ha comptat amb la presència de periodistes ja que el desig del Papa era que la celebració fos "el més possible a un moment de recolliment, en record de tots els que han perdut la vida escapant de la guerra i la misèria i per encoratjar aquells que, cada dia, s'esforcen a sostenir, acompanyar i acollir migrants i refugiats ".

Durant l'homilia, el Papa ha insistit que hem de ser nosaltres els que atenguem als "últims" en la nostra societat, als més febles i vulnerables, als exclosos: "En l'esperit de les Benaurances, estem cridats a consolar en les seves afliccions i a oferir-los misericòrdia; a saciar la seva fam i set de justícia; al fet que sentin la paternitat premurosa de Déu; a mostrar-los el camí al Regne del Cel", ha expressat.

I va afegir que això últim constitueix una responsabilitat de la qual ningú ha d'estar exempt "si volem dur a terme la missió de salvació i alliberament a la qual el mateix Senyor ens ha cridat a col·laborar".

La celebració ha estat acompanyada pels cants d'un cor i les peticions han estat realitzades per quatre persones en francès, italià, espanyol, i anglès.

Un grup de la Secció de Migrants i Refugiats, persones migrants que han arribat a Itàlia, han portat les ofrenes a l'altar per al sacrifici eucarístic.

Al final de la Missa, el Papa ha entonat, davant del quadre de la Verge situat darrere de l'altar i al costat de tots els presents la Salve en llatí. Després, ha saludat personalment als assistents, entre els que havien alguns infants.

La tragèdia de Lampedusa

Lampedusa és una illa d'Itàlia situada entre Europa i Àfrica que en els últims anys, per la seva situació geogràfica, s'ha convertit en un lloc d'acollida de migrants i refugiats procedents d'Àfrica, Orient Mitjà i Àsia.

En aquest municipi es troba un centre de recepció d'aquestes persones que funciona des de l'any 1998 com un espai per donar asil a aquells que escapen de les guerres, els conflictes i la pobresa i que ha albergat nombrosos migrants al llarg d'aquests dos decennis.
El 3 d'octubre de 2013 va tenir lloc una gran tragèdia a Lampedusa. Una barcassa que havia partit del nord d'Àfrica en direcció a les costes europees es va enfonsar amb almenys 518 immigrants procedents de Somàlia i Eritrea. El desafortunat succés va deixar 366 morts, 155 supervivents i un nombre indeterminat de desapareguts, segons ha indicat el diari ABC.

Pel que fa a aquesta desgràcia, Francesc va declarar que sentia dolor i vergonya: "En parlar de pau, parlant de la inhumana crisi econòmica mundial, que és un símptoma greu de la falta de respecte cap a l'home, no puc deixar de recordar amb gran dolor les nombroses víctimes de l'enèsim tràgic naufragi avui al mar de Lampedusa. Em ve al cap la paraula vergonya! És una vergonya! ".
El 8 de juliol de 2013, el papa Francesc va viatjar a Lampedusa, on va celebrar una missa, va llançar una corona de flors al mar i va resar pels nombrosos migrants morts a les travessies.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.