Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

La Casa Zatti per a salesians coadjutors de diferents regions d'Europa comença a caminar

La Casa Artémides Zatti per a la formació específica dels salesians coadjutors de les dues regions europees ha començat finalment la seva marxa, després d'uns mesos d'espera. El germà Daniel Imriska (SLK) va arribar el 24 de juny, Travis Gunther (SUE) el 28 de juny, Gabriele Calabrese (ICC) arribarà el 16 de juliol ... Aquests tres dedicaran l'estiu a aprendre espanyol. Luis Javier Barajas (SSM) arribarà a finals d'agost, i juntament amb els anteriors dedicarà dos anys a la formació teològica i pastoral a l'Institut Superior de Ciències Religioses Don Bosco a Martí-Codolar. L'equip formatiu estarà format per Manuel Rupérez (SSM) i Jordi Latorre (SMX).

Salesians, 8 juliol 19

A sis anys de la seva visita a l'illa de Lampedusa, el papa Francesc va presidir aquest dilluns una missa a la basílica de Sant Pere, on ha recordat que els migrants són "primer de tot éssers humans", va denunciar les tortures, maltractaments i violacions a les que són sotmesos i va assegurar que "ningú està exempt" de la tasca de assistir-los.

El web dels Salesians entrevisten al salesià Jordi Latorre, responsable d'aquesta casa de formació:

Com va sorgir la idea de Casa Zatti?

La Ratio, que és el document que regeix la formació dels salesians de Don Bosco, ja l'any 2000 parlava d'un bienni de formació específica teològica-pastoral, per als salesians coadjutors, a poc a poc s'han anat creant cases en diverses parts de món, sobretot una casa de formació per a cada regió. Aquí, a Europa, les dues regions han tingut una única casa de formació per a coadjutors, tradicionalment ubicada a Valdocco. Fa uns anys va haver de tancar per diversos motius, ara el consell superior dels salesians ha decidit obrir-ne una de nova a Martí -Codolar, a Barcelona.

Qui en són els destinataris?

Són aquells germans coadjutors que es troben en l'any previ per a la seva professió de vots perpetus, per tant, ja han fet el noviciat, posnoviciat i el tirocinni, i ara, abans dels perpetus vénen a Casa Zatti, on s'estudiaran dos anys de teologia pastoral i es preparen espiritualment per a la professió perpètua.

Quants salesians esperen rebre de cara al curs 2019/2020?

Aquest curs s'iniciarà amb quatre salesians, Daniel Imriska (SLK), Travis Gunther (SUE), Gabriele Calabrese (ICC), Luis Javier Barajas (SSM). S'iniciaran aquest any i continuaran encara un any més. El segon any esperem rebre 2 o 3 coadjutors més que vindran a iniciar el seu primer any aquí.

Quants formadors acompanyaran als germans salesians?

De moment serem dos formadors, Manuel Rupérez, de la Inspectoria de Madrid, un jove coadjutor que ha estat missioner però que per motius personals ha hagut de tornar a Espanya uns anys, i n'estarà almenys dos acompanyant els germans, i un servidor.

Qui és el responsable d'aquesta casa de formació?

El Rector Major, a través del dicasteri de la formació, em va encarregar l'estiu de 2017 posar en marxa aquesta casa de formació. El motiu és molt simple, ja que soc el director de l'Institut Superior de Ciències Religioses Don Bosco, i com han pensat en aquesta casa en coordinació amb l'Institut, m'ha tocat posar-la en marxa.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.