• Es realitza a Hondures el 1r. Congrés de ciberseguretat pastoral
  • Realitzen un viacrucis al Vaticà per recordar als màrtirs de l'Amazonia
  • El Consell Pastoral Diocesà reflexiona sobre les Prioritats Pastorals del nou curs
  • Professa un nou claretià a Catalunya
  • XI edició del Festival de Clipmetratges de Mans Unides
  • La Generalitat organitza un camp d'innovació sobre el sentit de pertinença dels joves fills de la immigració
  • "La solució al conflicte català passa per la necessitat de transformar la paraula diàleg en accions de diàleg"
  • UNICEF: per falta de fons, en risc 41 milions d'infants al món
  • Els bisbes bolivians criden a vigilar la transparència del procés electoral
  • “El missatge que ha d’oferir l’Església, és el del perdó, guarir ferides i que hi hagi realment diàleg”

La Casa Zatti per a salesians coadjutors de diferents regions d'Europa comença a caminar

La Casa Artémides Zatti per a la formació específica dels salesians coadjutors de les dues regions europees ha començat finalment la seva marxa, després d'uns mesos d'espera. El germà Daniel Imriska (SLK) va arribar el 24 de juny, Travis Gunther (SUE) el 28 de juny, Gabriele Calabrese (ICC) arribarà el 16 de juliol ... Aquests tres dedicaran l'estiu a aprendre espanyol. Luis Javier Barajas (SSM) arribarà a finals d'agost, i juntament amb els anteriors dedicarà dos anys a la formació teològica i pastoral a l'Institut Superior de Ciències Religioses Don Bosco a Martí-Codolar. L'equip formatiu estarà format per Manuel Rupérez (SSM) i Jordi Latorre (SMX).

Salesians, 8 juliol 19

A sis anys de la seva visita a l'illa de Lampedusa, el papa Francesc va presidir aquest dilluns una missa a la basílica de Sant Pere, on ha recordat que els migrants són "primer de tot éssers humans", va denunciar les tortures, maltractaments i violacions a les que són sotmesos i va assegurar que "ningú està exempt" de la tasca de assistir-los.

El web dels Salesians entrevisten al salesià Jordi Latorre, responsable d'aquesta casa de formació:

Com va sorgir la idea de Casa Zatti?

La Ratio, que és el document que regeix la formació dels salesians de Don Bosco, ja l'any 2000 parlava d'un bienni de formació específica teològica-pastoral, per als salesians coadjutors, a poc a poc s'han anat creant cases en diverses parts de món, sobretot una casa de formació per a cada regió. Aquí, a Europa, les dues regions han tingut una única casa de formació per a coadjutors, tradicionalment ubicada a Valdocco. Fa uns anys va haver de tancar per diversos motius, ara el consell superior dels salesians ha decidit obrir-ne una de nova a Martí -Codolar, a Barcelona.

Qui en són els destinataris?

Són aquells germans coadjutors que es troben en l'any previ per a la seva professió de vots perpetus, per tant, ja han fet el noviciat, posnoviciat i el tirocinni, i ara, abans dels perpetus vénen a Casa Zatti, on s'estudiaran dos anys de teologia pastoral i es preparen espiritualment per a la professió perpètua.

Quants salesians esperen rebre de cara al curs 2019/2020?

Aquest curs s'iniciarà amb quatre salesians, Daniel Imriska (SLK), Travis Gunther (SUE), Gabriele Calabrese (ICC), Luis Javier Barajas (SSM). S'iniciaran aquest any i continuaran encara un any més. El segon any esperem rebre 2 o 3 coadjutors més que vindran a iniciar el seu primer any aquí.

Quants formadors acompanyaran als germans salesians?

De moment serem dos formadors, Manuel Rupérez, de la Inspectoria de Madrid, un jove coadjutor que ha estat missioner però que per motius personals ha hagut de tornar a Espanya uns anys, i n'estarà almenys dos acompanyant els germans, i un servidor.

Qui és el responsable d'aquesta casa de formació?

El Rector Major, a través del dicasteri de la formació, em va encarregar l'estiu de 2017 posar en marxa aquesta casa de formació. El motiu és molt simple, ja que soc el director de l'Institut Superior de Ciències Religioses Don Bosco, i com han pensat en aquesta casa en coordinació amb l'Institut, m'ha tocat posar-la en marxa.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DIVENDRES, 25 D'OCTUBRE

LA RECONSTRUCCIÓ DE PUIGGRACIÓS. Conferència sobre el projecte dut a terme per l'arquitecte Lluís Bonet i Garí el 1951. Intervindran: Lluís Bonet, sacerdot; Mariona Bonet, arquitecta; Albert Cubeles, historiador. Lloc: Fundació Maurí, c/Cardedeu, 17. La Garriga. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 h

DIUMENGE, 27 D'OCTUBRE

ORDENACIÓ DIACONAL DE JORDI AVILÉS, MIGUEL DOCTAMA, JORDI DOMÈNECH, ENRIQUE FERNÁNDEZ, RUBÉN GARCÍA, VICENÇ MARTÍ, JOAN MUNDET I DIEGO PINO, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA, ARQUEBISBE DE BARCELONALloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 17 h Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.