Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

El papa Francesc a la missa pels migrants: "Ningú està exempt" de la tasca d'ajudar-los

A sis anys de la seva visita a l'illa de Lampedusa, el papa Francesc ha presidit aquest dilluns 8 de juliol una missa a la basílica de Sant Pere, on ha recordat que els migrants són "primer de tot éssers humans", ha denunciat les tortures, maltractaments i violacions a les que són sotmesos i ha assegurat que "ningú està exempt" de la tasca d'assistir-los.

AICA, 8 juliol 19

"En aquest sisè aniversari de la meva visita a Lampedusa, penso en els 'últims' que cada dia clamen al Senyor, demanant ser alliberats dels mals que els afligeixen. Són els últims enganyats i abandonats per morir al desert; són els últims torturats, maltractats i violats en els camps de detenció; són els últims que desafien les onades d'un mar despietat; són els últims deixats en camps d'una acollida que és massa llarga per ser cridada temporal", ha emfasitzat.

En comentar les lectures del dia, el Sant Pare ha recordat el viatge de Jacob des de Beerxeba a Haran i el somni que va tenir en el qual va veure els àngels de Déu pujant i baixant del cel, i com aquest somni es va complir històricament en l'encarnació de Crist.

"L'escala és una al·legoria de la iniciativa divina que precedeix a tot moviment humà. És l'antítesi de la torre de Babel, construïda per homes que amb les seves pròpies forces volien arribar al cel per convertir-se en déus. En aquest cas, per contra, és Déu qui 'baixa', és el Senyor qui es revela a si mateix, és Déu qui salva. I l'Emmanuel, el Déu-amb-nosaltres, compleix la promesa que el Senyor i la humanitat es pertanyin mútuament, en el signe d'un amor encarnat i misericordiós que dóna la vida en abundància", ha precisat.

Abans aquesta revelació, ha subratllat, Jacob realitza un acte de lliurament al Senyor, que es tradueix en un compromís de reconeixement i adoració que marca un moment essencial en la història de la salvació.

"Com un ressò de les paraules del patriarca - ha evidenciat el pontífex - hem repetit en el Salm: 'Déu meu, confio en tu'. Ell és el nostre refugi i fortalesa, el nostre escut i armadura, àncora en els moments de prova. El Senyor és refugi per als fidels que l'invoquen en la tribulació. Per la resta - ha assenyalat el Papa - precisament en aquestes situacions és on la nostra oració es torna més pura, quan ens adonem que les seguretats que ofereix el món valen poc i no ens queda més que Déu. Només Déu obre el Cel al que viu a la terra. Només Déu salva".

En aquest sisè aniversari de la meva visita a Lampedusa, el Papa s'ha referit als "últims" que cada dia clamen al Senyor, demanant ser alliberats dels mals que els afligeixen.

Desafortunadament, ha afegit, les perifèries existencials de les nostres ciutats estan densament poblades per persones descartades, marginades, oprimides, discriminades, abusades, explotades, abandonades, pobres i sofrents.

"En l'esperit de les Benaurances, estem cridats a consolar en les seves afliccions i a oferir-los misericòrdia; a saciar la seva fam i set de justícia; al fet que sentin la paternitat premurosa de Déu; a mostrar-los el camí al Regne dels Cels. Són persones, no es tracta només de qüestions socials o migratòries!", ha subratllat.

"No es tracta només de migrants", en el doble sentit que els migrants són primer de tot éssers humans, i que avui són el símbol de tots els descartats de la societat globalitzada, ha afegit.

El papa Francesc ha sostingut que "cal ajudar els més febles i vulnerables. M'agrada pensar, doncs, que podríem ser nosaltres aquells àngels que pugen i baixen, prenent sota el braç els petits, els coixos, els malalts, els exclosos: els últims, que d'altra manera es quedarien enrere i veurien només les misèries de la terra, sense descobrir ja des d'aquest moment algun resplendor del cel".

Finalment, el Sant Pare ha agraït als diferents immigrants que han arribat recentment i que ja estan ajudant els germans i germanes que han vingut recentment. "Vull agrair-los per aquest bell signe d'humanitat, gratitud i solidaritat", ha remarcat.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.