Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

El portuguès Bartolomeu dos Màrtirs serà proclamat sant

El papa Francesc va aprovar el decret de la Congregació de les Causes dels Sants pel qual es reconeix sant al beat portuguès Bartolomeu Fernandes dos Màrtirs, més conegut com Bartolomeu dos Màrtirs.

AICA, 8 juliol 19

El Sant Pare va signar aquest decret el divendres 5 de juliol durant una reunió amb el prefecte de la Congregació, el cardenal Angelo Becciu, en la qual també es van signar altres 8 decrets.

Entre ells, el pontífex va signar el decret que reconeix el miracle atribuït a la intercessió del Servent de Déu Fulton Sheen, arquebisbe de Newport, Estats Units, i, anteriorment, de Rochester, nascut el 8 de maig de 1895 a El Paso, Illinois, i mort el 9 de desembre de 1979 a Nova York.

El Papa va signar també els decrets que reconeixen les virtuts heroiques dels següents Servents de Déu:

Elia Hoyek, patriarca d'Antioquia dels Maronites, fundador de la Congregació de les Germanes Maronites de la Sagrada Família, nascut a Helta, Líban, el 4 de desembre de 1843 i mort a Bkerké, Líban, el 24 de desembre del 1931.

Àngel Riesco Carbajo, bisbe titular de Limisa, bisbe auxiliar de l'administrador apostòlic de Tudela, fundador de l'Institut de les Missioneres Apostòliques de la Caritat, nascut a Bercianos de Vidriales, Espanya, el 9 de juliol de 1902 i mort a la Bañeza, Espanya, el 2 de juliol de 1972.

Ladislao Kornilowicz, sacerdot diocesà, nascut a Varsòvia, Polònia, el 5 d'agost de 1884 i mort a Laski, Polònia, el 26 de setembre de 1946.

- Angelico Lipani, sacerdot profés de l'Orde de Germans Menors Caputxins, fundador de la Congregació de les Germanes Franciscanes del Senyor, nascut a Caltanissetta, Itàlia, el 28 de desembre de 1842 i mort el 9 de juliol de 1920.

Francisca de l'Esperit Sant, fundadora de la Congregació de les Religioses Dominiques de Santa Caterina de Siena, nascuda a Intramurs, Filipines, el 1647 i morta a Manila, Filipines, el 24 d'agost de 1711.

Étienne Pierre Morlana, laic, fundador de la Congregació de les Germanes de la Caritat Materna, nascut a Metz, França, el 22 de maig de 1772 i mort el 7 de gener de 1862.

El nou sant

El beat Bartolomeu dos Màrtirs, va néixer a Lisboa, Portugal, el 3 de maig de 1514 i va morir a la també localitat portuguesa de Viana do Castelo el 16 de juliol de 1590. Pertanyia a l'Orde de Predicadors Menors, dominics, i va ser arquebisbe de Braga.

Va rebre l'hàbit dominic l'11 de novembre de 1528 i va realitzar els seus estudis filosòfics i teològics al monestir de Lisboa. Després d'ensenyar en diferents convents de Lisboa, va ser confirmat pel papa Pau IV com a arquebisbe de Braga el 27 de gener de 1559 i ordenat bisbe el 3 de setembre d'aquest mateix any.

Entre 1561 i 1563 va participar en el Concili de Trento. El 23 de febrer de 1582 va renunciar com a arquebisbe de Braga i es va recloure al convent dominic de Santa Creu de Viana do Castelo, on va morir el 16 de juliol de 1590 aclamat pel poble com "l'arquebisbe sant".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.