• XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

El portuguès Bartolomeu dos Màrtirs serà proclamat sant

El papa Francesc va aprovar el decret de la Congregació de les Causes dels Sants pel qual es reconeix sant al beat portuguès Bartolomeu Fernandes dos Màrtirs, més conegut com Bartolomeu dos Màrtirs.

AICA, 8 juliol 19

El Sant Pare va signar aquest decret el divendres 5 de juliol durant una reunió amb el prefecte de la Congregació, el cardenal Angelo Becciu, en la qual també es van signar altres 8 decrets.

Entre ells, el pontífex va signar el decret que reconeix el miracle atribuït a la intercessió del Servent de Déu Fulton Sheen, arquebisbe de Newport, Estats Units, i, anteriorment, de Rochester, nascut el 8 de maig de 1895 a El Paso, Illinois, i mort el 9 de desembre de 1979 a Nova York.

El Papa va signar també els decrets que reconeixen les virtuts heroiques dels següents Servents de Déu:

Elia Hoyek, patriarca d'Antioquia dels Maronites, fundador de la Congregació de les Germanes Maronites de la Sagrada Família, nascut a Helta, Líban, el 4 de desembre de 1843 i mort a Bkerké, Líban, el 24 de desembre del 1931.

Àngel Riesco Carbajo, bisbe titular de Limisa, bisbe auxiliar de l'administrador apostòlic de Tudela, fundador de l'Institut de les Missioneres Apostòliques de la Caritat, nascut a Bercianos de Vidriales, Espanya, el 9 de juliol de 1902 i mort a la Bañeza, Espanya, el 2 de juliol de 1972.

Ladislao Kornilowicz, sacerdot diocesà, nascut a Varsòvia, Polònia, el 5 d'agost de 1884 i mort a Laski, Polònia, el 26 de setembre de 1946.

- Angelico Lipani, sacerdot profés de l'Orde de Germans Menors Caputxins, fundador de la Congregació de les Germanes Franciscanes del Senyor, nascut a Caltanissetta, Itàlia, el 28 de desembre de 1842 i mort el 9 de juliol de 1920.

Francisca de l'Esperit Sant, fundadora de la Congregació de les Religioses Dominiques de Santa Caterina de Siena, nascuda a Intramurs, Filipines, el 1647 i morta a Manila, Filipines, el 24 d'agost de 1711.

Étienne Pierre Morlana, laic, fundador de la Congregació de les Germanes de la Caritat Materna, nascut a Metz, França, el 22 de maig de 1772 i mort el 7 de gener de 1862.

El nou sant

El beat Bartolomeu dos Màrtirs, va néixer a Lisboa, Portugal, el 3 de maig de 1514 i va morir a la també localitat portuguesa de Viana do Castelo el 16 de juliol de 1590. Pertanyia a l'Orde de Predicadors Menors, dominics, i va ser arquebisbe de Braga.

Va rebre l'hàbit dominic l'11 de novembre de 1528 i va realitzar els seus estudis filosòfics i teològics al monestir de Lisboa. Després d'ensenyar en diferents convents de Lisboa, va ser confirmat pel papa Pau IV com a arquebisbe de Braga el 27 de gener de 1559 i ordenat bisbe el 3 de setembre d'aquest mateix any.

Entre 1561 i 1563 va participar en el Concili de Trento. El 23 de febrer de 1582 va renunciar com a arquebisbe de Braga i es va recloure al convent dominic de Santa Creu de Viana do Castelo, on va morir el 16 de juliol de 1590 aclamat pel poble com "l'arquebisbe sant".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.