Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

Veneçuela: Els bisbes condemnen la mort del capità Acosta i l'atac a Rufo Chacón

La Conferència Episcopal Veneçolana (CEV), a través d'un comunicat de la Comissió de Justícia i Pau difós aquest 2 de juliol passat, va condemnar la mort del capità Rafael Acosta Arévalo i la violència exercida cap al jove Rufo Chacón Parada.

Zenit, 8 juliol 19

El capità Rafael Acosta va morir per causa de les tortures perpetrades pels seus captors i el jove Rufo Chacón Parada ha quedat desfigurat i cec després d'un atac violent per part de les forces policials mentre es manifestava per la falta de gas a les llars.

Davant d'aquests tràgics fets, els bisbes manifesten que l'Estat Veneçolà "és responsable" i afegeixen: "No consentirem la manipulació, la dissimulació i l'atenuació d'aquests greus fets. És el nostre compromís com a Església, que veu en el rostre sofrent dels familiars i de les víctimes el mal de nostre Senyor Jesucrist. Aquestes dues víctimes avui representen els crits de molts altres ciutadans que han estat sotmesos a iguals patrons i els seus casos han estat invisibilitzats".

La Comissió de Justícia i Pau de l'episcopat veneçolà continua denunciant en el comunicat que "la desaparició forçada, la tortura, els tractes cruels, inhumans o degradants, excessos policials" s'han convertit en pràctiques permanents dins del cos militar i policial. Aquestes pràctiques constitueixen un "atemptat a la dignitat de la persona i viola les convencions i tractats subscrits per la República, que fa responsable directament als funcionaris que les ordenen, les apliquin, les tolerin o que podent impedir-ho, no ho facin".
Sobre el cas de Rufus Chacón, els bisbes assenyalen que "la desproporció en l'ús de la força" ha deixat "seqüeles inesborrables en la família". El jove s'ha quedat cec i desfigurat i "sense ganes de viure" i la seva mare està "traumatitzada". A més, a banda i se li neguen els drets bàsics de la vida i també el de manifestar-se. "El silenci no és una opció davant tant atropellament", recalca el document.

Pel que fa a la mort del capità Arévalo, exigeixen que les investigacions hagin de realitzar d'acord als "estàndards i protocols internacionals relacionats amb els casos de tortura i no com una simple investigació penal", la qual cosa suposa "la realització de l'autòpsia de llei adequada i amb experts independents "i" preservar de manera adequada tot el patrimoni probatori".

A més, consideren inacceptable "la prequalificació i imputació d'homicidi preterintencional amb causal, de la qual la Comissió ha tingut informació", que "pretén dissimular la greu violació dels drets humans infringida contra el Capità Arévalo".

Els prelats manifesten que coneixen que els perpetradors d'aquests crims són joves de tot just 22 i 23 anys i es lamenten que aquest sigui el futur de les Forces Armades, descrivint a aquesta joventut com "víctimes d'un sistema que ha permès aquesta degradació moral i espiritual al nostre país".

Finalment, la Comissió de Justícia i Pau exhorta a l'Oficina de l'Alta Comissionada de l'ONU per als Drets Humans a exigir a l'Estat veneçolà "el cessament del patró de violacions als drets humans al país" i a tots els familiars i grups de drets Humans "a no defallir en l'instrument de la denúncia que sembla ser avui no tan assertiu davant un Estat d'alta impunitat".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.