Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

Papa Francesc: Lloança, Eucaristia i escepticisme per un nou estil de vida

El papa Francesc va enviar aquest dissabte passat un missatge al II Fòrum de les comunitats Laudato si, compromeses enguany sobre el tema de l'Amazònia i la seva explotació: "L'home no pot seguir sent un espectador indiferent davant aquesta destrucció, ni l'Església pot romandre en silenci: El plor dels pobres ha de ressonar en la seva boca".

AICA, 8 juliol 19

La reunió té lloc a Amatrice (Itàlia): "Un territori devastat pel terratrèmol que va sacsejar el centre d'Itàlia a l'agost de 2016 i que més que altres va pagar un preu molt alt en nombre de víctimes. És un signe d'esperança que ens trobem a Amatrice, la memòria de la qual està sempre present en el meu cor, centrant-nos en els desequilibris que devasten la nostra 'llar comuna' ", ha expressat el pontífex.
 
"No només, escriu el Papa, és un signe de proximitat a tants germans i germanes que encara viuen entre el record d'una tragèdia terrible i la reconstrucció que triga a enlairar-se, però també expressa el desig de fer que soni fort i clar que són els pobres els que paguen el preu més alt de la devastació ambiental. Les ferides infligides al medi ambient són ferides inexorables per a la humanitat més indefensa.

La reunió, afegeix Francesc, se centra en "la greu i ja no sustentable situació de l'Amazònia i els pobles que l'habiten. La situació a l'Amazones és un trist paradigma del que està succeint en moltes parts del planeta: una mentalitat cega i destructiva que prefereix el benefici a la justícia; destaca l'actitud depredadora amb que l'home es relaciona amb la natura. Si us plau, no oblidi que la justícia social i l'ecologia estan profundament interconnectades".

El que està succeint a l'Amazònia, de fet, "tindrà repercussions a nivell planetari, però ja s'ha postrat milers d'homes i dones despullats del seu territori, que s'han convertit en estrangers al seu poble, esgotats de la seva pròpia cultura i tradicions, trencant l'equilibri ". L'home no pot romandre com un espectador indiferent davant aquesta destrucció, ni l'Església pot romandre en silenci: el clam dels pobres ha de ressonar a la boca, com ja ho va assenyalar sant Pau VI en la seva encíclica Populorum progressio ".

Per fomentar estils de vida nous i sostenibles, Francesc va donar als participants tres paraules: Doxologia, eucaristia i ascesi, indicades pel pontífex com una recepta per a un nou i sostenible estil de vida de l'home.

Per al Papa, una de les coses més necessàries és la capacitat de lloar Déu o la també anomenada "doxologia": "davant de tanta bellesa, amb admiració renovada, amb ulls infantils, hem de ser capaços d'apreciar la bellesa que ens envolta i de la qual està teixit també l'home "explica Francesc en el missatge. També demana una actitud eucarística davant del món i els seus habitants: "Tot se'ns dóna de forma gratuïta, no per ser depredat i fagocitat, sinó perquè es converteixi al seu torn en do per compartir, do per lliurar perquè l'alegria sigui per tots i sigui, per això, més gran". Finalment, demana una actitud ascètica, assegurant que tota forma de respecte sorgeix "de la capacitat de saber renunciar a alguna cosa per un bé major, pel bé dels altres".

Les comunitats Laudato si '

Són un moviment de persones i associacions compromeses en la difusió del pensament d'aquesta encíclica del Sant Pare. Originalment van ser concebuts per l'Església de Rieti i per Slow Food, i adopten i promouen estils de vida coherents amb els valors i propostes del document signat del papa Francesc, tant a nivell personal i col·lectiu, com a través de trobades i conferències, o portant a terme accions concretes i iniciatives pràctiques.

A Itàlia hi ha algunes desenes de comunitats actives, mentre altres es troben en procés de creació. Estan presents en tot el país i tenen bases en vint localitats, a les províncies de Torí, Cuneo, Asti, Novara, Màntua, Milà, Varese, Pavia, Treviso, Vicenza, Pàdua, Rieti, Roma, Foggia, Ragusa, Agrigento, Trapani i Caltanissetta.

També comencen a formar-se en altres països, com en el cas de la ciutat de Brasília al Brasil. Amb el seu compromís, aquestes comunitats contribueixen al moviment ambiental des del punt de vista de "l'ecologia integral", és a dir, sempre tenint en compte l'estreta relació que existeix entre el respecte a la Casa Comuna i la justícia social.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.