Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

L'Església Catòlica com "guia important" en el diàleg social nacional de Costa Rica

El President de la República de Costa Rica, Carlos Alvarado, es va reunir el 3 de juliol passat, amb l'Arquebisbe de San José, monsenyor José Rafel Quirós, durant més de dues hores amb l'objectiu d'establir un diàleg sobre els diversos temes de la realitat social nacional. La nota de l'arxidiòcesi de San José enviada a l'Agència Fides, informa que l'arquebisbe de Sant Josep va estar acompanyat pel bisbe auxiliar, Daniel Blanco; i pels sacerdots Edwin Aguiluz i Luis Alejandro Rojas. Amb el president Alvarado van estar el ministre de la Presidència, Rodolfo Piza; la ministra de Comunicació, Nancy Marín; i el viceministre de la presidència, Juan Alfaro. El president va lliurar una carta al bisbe Quirós en resposta a les propostes de la Reunió Social Multisectorial (ESM) i va expressar la seva convicció que "l'Església Catòlica és una companya de primer ordre en aquests diàlegs".

Fides, 5 juliol 19

La Conferència Episcopal de Costa Rica (Cecor) va publicar una declaració, amb data del 28 de juny titulada "Feliços els qui treballen per la pau", en la qual, davant la violència i el descontentament general registrat en les últimes setmanes al país, va convidar a buscar "un diàleg constructiu" recordant que sempre cal "posar la persona en el centre de totes les activitats polítiques i projectes legislatius".

"Els diferents sectors tenen tot el dret de manifestar-se i de ser escoltats", van expressar els bisbes els que es van convertir en portaveus de la població costa-riqueny, que reclama una major justícia social, oportunitats de treball, educació no ideologitzada, respecte pels valors ètics i morals, distribució més equitativa de la riquesa ... "És hora de començar un procés de diàleg social concret i constructiu buscant sempre el bé comú, sense posar davant seu interessos personals, de grup o de poder", demanen els bisbes. "D'aquesta manera, tota temptació violenta, -que mai porta a res positiu-, es deixarà de costat. La pau social és fonamental, però per construir-la es requereix la voluntat de tots".

El president de Costa Rica ha anunciat l'obertura de taules de diàleg amb els diversos sectors per satisfer les seves necessitats i identificar solucions comunes, sempre que el bloqueig acabi. "El govern té una disposició absoluta al diàleg, però el bloqueig ha d'acabar. No permetrem que les famílies i la producció nacional es vegin afectades per més temps", va dir el president en un missatge als habitants de Costa Rica sobre la situació al país. També va informar que a aquestes taules de diàleg assistirien com a delegats la Defensoria dels Habitants, representants de l'Església Catòlica i altres protagonistes com a garants.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.