Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

L'Orde Hospitalari tindrà una única província per a Amèrica Llatina

A inicis de 2018, els Germans de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, present a Amèrica Llatina i el Carib, van començar a construir les línies d'acció per constituir una única província per a la regió. Amb aquesta finalitat, un equip de germans i col·laboradors treballen per aconseguir l'objectiu proposat.

AICA, 4 juliol 19

En l'última reunió, que es va efectuar els dies 22 i 23 de juny, entre la Comissió Regional delegada per la Cúria General i els Germans provincials i delegats de Mèxic i Brasil, es va avançar en temes referits a la propera Assemblea Regional. A més, es va presentar la dinàmica del Model d'Animació i Gestió de la regió i les funcions que tindran cada un dels estaments que conformen aquest model.

Aquests avenços fan concretar la decisió d'enfortir la presència de l'Orde a cadascun dels llocs del continent, a més de revitalitzar la vida comunitària i la missió dels germans hospitalaris a la Regió.

El camí cap a la unificació de la província

El 2014, els germans de la Regió van iniciar la reflexió del context que estava vivint l'Església i l'Orde en aquesta part del món; el superior general va convidar a estudiar la manera d'enfortir la presència de l'Orde a la regió i es va constituir el Grup Plan Pasar, els qui foren els encarregats del procés de reconfiguració amb la metodologia veure, jutjar, actuar i planejar.

El 2015 es va iniciar el treball en l'Assemblea Regional a Guadalajara; el grup Plan Pasar va presentar als germans la metodologia i el projecte de reconfiguració. El 2016 novament els germans de la regió es van reunir a Sucre, Bolívia, per treballar els problemes centrals i aquest mateix any a les assemblees provincials i delegacionals es va continuar amb les reflexions sobre els "problemes nucli" que estaven vivint les comunitats a la regió.

El 2017, en totes les comunitats es va treballar sobre els principis, basats en una biblioteca digital que la comissió regional va preparar amb anterioritat. Aquest treball va ser després condensat en els principis de tota la Regió i posats en comú en els precapítols per definir els criteris d'acció i les opcions històriques, en preparació per al capítol Regional.

El 2018 els germans capitulars van construir les Línies d'acció que marcaria el model d'animació dels germans en la Regió d'Amèrica i com a fet històric el Capítol Regional va decidir la unificació de les províncies i delegacions en una sola província, prenent un temps de transició de dos anys.

La nova cúria provincial

Per a la reflexió del lloc per a la futura seu de la nova cúria provincial, es va tenir en compte la centralitat geogràfica; que hi hagi una infraestructura física existent, que tingui bon espai per oficines, reunions i allotjament intern i amb possibilitats al seu entorn.

Que el país on estigui la nova seu de la cúria provincial tingui estabilitat política, econòmica i social.

Després d'analitzar tots aquests criteris, el consell regional realitzat al febrer d'aquest any a Buenos Aires, els germans van realitzar la votació i es va determinar que la cúria regional tindrà la seva seu a Lima (Perú).


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.