Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

Austràlia- La humanització del món digital, el tema de l'Informe de la Comissió de Justícia i Pau

"L'informe d'aquest any sobre la justícia social es titularà Making it Reial-Genuine human encounter in our digital world. El text reconeix les oportunitats positives de trobada i solidaritat que ofereixen els nous mitjans i, al mateix temps, adverteix contra elements del món digital que poden ser perjudicials. Entre els principals reptes es troba la sobrecàrrega d'informació, l'aïllament social, l'objectivació i la marginació dels vulnerables, el consumisme i la difusió de notícies falses.

Fides, 4 juliol 19

L'Informe recorda que els nous mitjans digitals no poden ser considerats neutrals o independents de consideracions morals. Molts usuaris no s'adonen, però el negoci principal de les plataformes de xarxes socials és vendre publicitat i maximitzar els guanys. Les vides personals dels individus poden reduir-se a les dades intercanviades per guanys o poder, i s'utilitzen per influir en el públic d'una manera que abans era impensable ". És el que recull una nota enviada a Fides pel Consell de Justícia Social Catòlic d'Austràlia (ACSJC), que és la Comissió Justícia i Pau dels Bisbes d'Austràlia, pel que fa a la Declaració de Justícia Social 2019-2020, l'Informe Anual sobre la justícia social redactat i difós per la Conferència Episcopal.

El document, segons la nota, respon a la crida del papa Francesc a "convertir-se valentament en ciutadans del món digital", inspirant-se en la imatge del Bon Samarità: "Estem cridats no només a estimar al nostre proïsme, sinó a portar l'amor de Déu al nou veïnatge universal. L'Informe subratlla que estem cridats no només a ser habitants d'aquest nou món digital, sinó a ciutadans actius a punt per configurar-lo".

"Tots nosaltres, usuaris, comunitats, líders empresarials o polítics, tenim un paper que exercir per rebutjar l'odi, les divisions i les falsedats. Tenim el deure de construir un ambient que promogui aquests atributs humans i aquells valors socials que es presten a una autèntica trobada humana: amor, comprensió, bellesa, bondat, veritat i confiança, alegria i esperança ", conclouen els bisbes.

L'Informe es publicarà, com és habitual, durant el Diumenge de la Justícia Social, que enguany se celebrarà el 29 de setembre.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.