Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

Justícia i Pau presenta els projectes per solucionar els conflictes minerals al Congo el 3 de juliol a l’Ateneu del Raval

La campanya #ConflicMinerals ha treballat al llarg de l’any per solucionar els conflictes minerals que, sobretot afecten la República Democràtica de Congo. El suport de l'ACCD, l'ICIP i els donatius particulars a través de crowdfunding han fet possible una millora notable. Per això el pròxim 3 de juliol, s’estrenarà el documental “Kichwa Tembo, el somni d’un tresor amagat“, elaborat per GADHOP. El film parla dels efectes que han tingut les regulacions internacionals en la població local congolesa que viu de l’extracció de minerals de conflicte. Aquell mateix dia s’explicaran els resultats de la investigació Canal de información de Lubero. Un gran dossier que explica el  comerç actual de minerals de conflicte a l’RDC i els reptes que encarem des d’Europa, desenvolupada per BetterChain. Tot això aquest 3 de juliol a l'Ateneu del Raval a les 19.00 h.

Arquebisbat de Barcelona, 3 juliol 19

La campanya #ConflictMinerals de Justícia i Pau Barcelona, amb BetterChain ha realitzat un estudi en el qual «es proporciona informació de valor, contrastada i actualitzada en relació amb els riscos locals i el context de la comunitat de Manguredjipa, en el territori de Lubero de la província de Kivu Nord». En aquest estudi es revisen les circumstàncies de l’extracció i comerç dels minerals d’estany, tantalio i tungstè i l’or. També l’estat i abast de la diligència deguda, així com els riscos d’impactes adversos i els seus efectes en les condicions socioeconòmiques de la comunitat local.

«La República Democràtica de Congo és la il·lustració més clara del dilema de la maledicció dels recursos». Així comença la investigació del conflicte mineral del Congo. «Aquesta riquesa s’ha vist afectada per una sèrie d’activitats il·legals que van des del finançament de conflictes armats fins a la corrupció institucionalitzada».

Principals conclusions 

La mineria artesanal contribueix directament o indirecta al manteniment de gran part de la població congolesa de l’est. Tot i això els desafiaments als quals s’afronta la mineria artesanal son nombrosos. Interferència de grups armats i inseguretat generalitzada; corrupció generalitzada i múltiples impostos il·legals; frau i exportació il·legal a països veïns; condicions de treball inhumanes, a més de riscos de salut i seguretat; abús i discriminació per raons de gènere; impacte mediambiental i degradació de l’ecosistema; i distribució desigual d’ingressos, entre d’altres. Son uns problemes extensos arreu del territori congolès. Per això Justícia i Pau vol posar el seu gra de sorra per contribuir a una extracció dels minerals més regularitzada que proporcioni més seguretat als que arrisquen la seva vida a les mines.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.