Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

RD Congo: Càritas compromesa en la lluita contra l'Ebola

Són més de 1.500 els morts d'entre els 2.200 casos confirmats d'ebola des d'agost de 2018 a les províncies de Kivu del Nord i Ituri, al nord-est de la República Democràtica del Congo. L'àrea més afectada és la de la diòcesi de Butembo-Beni.

Fides, 3 juliol 19

Les autoritats congoleses en cooperació amb agències internacionals han iniciat programes de vacunació i assistència per persones infectades. La diòcesi de Butembo-Beni també participa en aquesta lluita a través de Càritas amb assistència social i psicològica i programes de distribució d'aliments.

"Gràcies a una associació amb el Programa Mundial d'Aliments (PMA), estem distribuint aliments a les famílies dels afectats i als pacients ingressats en centres de salut. La distribució d'aliments permet limitar el moviment de persones que busquen aliments, reduint el nombre de persones exposades a la infecció ", diu el pare Valerian Katsinge, cap de Càritas Butembo-Beni.

Aquesta distribució d'aliments va de la mà amb assessorament psicològic per ajudar les persones afectades pel trauma i l'estigma causat per estar infectat amb l'Ebola o per tenir una persona afectada pel virus en la seva família. És una operació porta a porta en tota la regió, per guanyar-se la confiança de la població.

En detectar-se l'epidèmia, la primera resposta va resultar insuficient. Els centres de salut oferien atenció precària i els polítics proporcionaven informació falsa sobre situació. Factors que van provocar el recel de la població, tant que alguns equips de salut van ser atacats. Fins i tot un sacerdot de Càritas va rebre una pallissa.

Aquesta és la desena vegada que es produeix un brot d'ebola a la República Democràtica del Congo, que aquesta vegada també ha afectat Uganda.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.