Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

Quan fins i tot l'Església demana no desviar-se dels fets

L'arquebisbe de Canterbury, Justin Welby, ha assegurat que "no existeixen els fets alternatius". En una exhortació als cristians que fan servir les xarxes socials, ha demanat que actuïn amb una "actitud de veritat, amabilitat i acollida". El prelat lamentava l'agror que impera en els comentaris de les notícies. "Comences a tirar avall i de seguida trobes coses que són pur verí". Als qui som de poques creences divines –més enllà de les del cel·luloide– ens provoca un cert somriure que l'Església demani l'adhesió profunda als fets.

Ara.cat, 3 juliol 19

Però, un cop més, es demostra que el 'kit' humanisme cristià és un dels sistemes de valors més funcionals per anar pel món. Quan qui te'l ven és l'honorable arquebisbe Welby i no 'monseñor' Cañizares, esclar. L'arenga, per cert, no sembla que hagi de tenir gaire impacte. L'arquebisbe la va retransmetre en 'streaming', però només unes 300 persones es van connectar per escoltar el màxim líder religiós de l'Església anglicana. Deuen ser els signes dels temps.

Imatges que cremen

Les causes necessiten icones, encara que siguin prefabricades. La meva generació ho sap des d'aquella foto del cormorà tacat de petroli: no era de la Guerra de l'Iraq com es pretenia, sinó d'uns quants centenars de quilòmetres més enllà i probablement de vuit anys enrere. Ara ha circulat una palmera en aparent combustió espontània pels 63 graus als quals s'ha arribat a Dubai. Doncs bé: ni el vídeo és de Dubai (sinó de l'Aràbia Saudita), ni es va filmar fa poc (sinó que el 2017 ja corria per Twitter), ni la palmera crema espontàniament (sinó que va rebre l'impacte d'un llamp), ni a Dubai s'han sobrepassat els 46 graus, ni encara que s'hagués arribat als 63 graus haurien començat a prendre els arbres per la calor. Per justa que sigui la causa del canvi global, no es poden crear les icones a còpia de 'fake'.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.