Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

Barcelona acollirà el principal congrés mundial de sociologia de la religió

Entre els dies 9 i 12 de juliol se celebrarà a Barcelona la trenta-cinquena edició del Congrés Internacional de Sociologia de la Religió, amb el lema “The Politics of Religion and Spirituality”.

Generalitat, 2 juliol 19

Aquest congrés biennal és convocat per la International Society for the Sociology of Religion, i enguany, com a coorganitzadors, compta amb els grups de recerca ISOR i GRECS i la Direcció General d’Afers Religiosos, amb la col·laboració de nombroses persones i entitats. Es preveu una participació de prop de 550 investigadors provinents de centres d’investigació i universitats d’arreu del món.

La Direcció General d’Afers Religiosos oferirà el 9 de juliol una recepció a tots els participants i valora molt positivament la implicació en l’esdeveniment perquè s’adequa al compromís de foment de la recerca sobre el fet religiós i visualitza a nivell internacional la política pública sobre afers religiosos que impulsa la Generalitat de Catalunya.

Temes

El tema principal del Congrés Internacional de Sociologia de la Religió són les polítiques de religió i espiritualitat, i s’hi volen abordar els grans reptes que afronten les societats contemporànies en aquest àmbit, com ara el creixement de la diversitat religiosa, la relació entre el populisme i els moviments religiosos o les polítiques públiques sobre acomodació de la diversitat, entre d’altres temes.

Sessions

El congrés inclourà cinc sessions plenàries i fins a setze sessions paral·leles. Les sessions tindran lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, al Raval Campus (UB-Raval) i a l’Institut d’Estudis Catalans. El congrés tindrà un programa científic, i també un programa social paral·lel obert a tots els ciutadans.

ISSR

La International Society for the Sociology of Religion, és una organització internacional destinada a l’estudi científic de les religions i de la seva transformació en les societats contemporànies. Va ser fundada el 1948 i cada dos anys celebra un congrés a partir de la qual es publica un número específic a la revista científica Social Compass. Té més de 500 membres de països de tot el món, des de persones amb un llarg recorregut acadèmic en aquest camp fins a nous investigadors.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.