Dissabte, 29 de Febrer de 2020
  • La Basílica de la Sagrada Família inicia la Quaresma amb la missa «Sent la Creu»
  • La religió en la cultura climàtica, en l'àmbit laboral i en les cures pal·liatives
  • Veneçuela: Monsenyor Azuaje cita les claus del seminari per prevenir abusos
  • El Papa ajorna les audiències però continua amb la misses a Santa Marta
  • Inici de la Quaresma al Bisbat d'Urgell
  • 1 de març, dia d’Hispanoamèrica
  • Papa a la Pontifícia Acadèmia per a la Vida: Les tecnologies ben utilitzades poden donar bons fruits
  • Grècia: protestes contra els migrants a Lesbos i Chios
  • El Tribunal Constitucional despenalitza el suïcidi a Alemanya
  • Els bisbes catalans parlen de les pràctiques quaresmals i de les temptacions

Barcelona acollirà el principal congrés mundial de sociologia de la religió

Entre els dies 9 i 12 de juliol se celebrarà a Barcelona la trenta-cinquena edició del Congrés Internacional de Sociologia de la Religió, amb el lema “The Politics of Religion and Spirituality”.

Generalitat, 2 juliol 19

Aquest congrés biennal és convocat per la International Society for the Sociology of Religion, i enguany, com a coorganitzadors, compta amb els grups de recerca ISOR i GRECS i la Direcció General d’Afers Religiosos, amb la col·laboració de nombroses persones i entitats. Es preveu una participació de prop de 550 investigadors provinents de centres d’investigació i universitats d’arreu del món.

La Direcció General d’Afers Religiosos oferirà el 9 de juliol una recepció a tots els participants i valora molt positivament la implicació en l’esdeveniment perquè s’adequa al compromís de foment de la recerca sobre el fet religiós i visualitza a nivell internacional la política pública sobre afers religiosos que impulsa la Generalitat de Catalunya.

Temes

El tema principal del Congrés Internacional de Sociologia de la Religió són les polítiques de religió i espiritualitat, i s’hi volen abordar els grans reptes que afronten les societats contemporànies en aquest àmbit, com ara el creixement de la diversitat religiosa, la relació entre el populisme i els moviments religiosos o les polítiques públiques sobre acomodació de la diversitat, entre d’altres temes.

Sessions

El congrés inclourà cinc sessions plenàries i fins a setze sessions paral·leles. Les sessions tindran lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, al Raval Campus (UB-Raval) i a l’Institut d’Estudis Catalans. El congrés tindrà un programa científic, i també un programa social paral·lel obert a tots els ciutadans.

ISSR

La International Society for the Sociology of Religion, és una organització internacional destinada a l’estudi científic de les religions i de la seva transformació en les societats contemporànies. Va ser fundada el 1948 i cada dos anys celebra un congrés a partir de la qual es publica un número específic a la revista científica Social Compass. Té més de 500 membres de països de tot el món, des de persones amb un llarg recorregut acadèmic en aquest camp fins a nous investigadors.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 28 DE FEBRER

4a EDICIÓ DE LA NIT DELS ANIMADORS DE LA FE, AMB EL TEMA “QUÈ ENTENEM PER FE?”. Organitza: Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 h

DISSABTE, 29 DE FEBRER

VÍGILIA DE CONVERSIÓ I SANACIÓ ALS FRANCISCANS DE GRANOLLERS. Amb la participació de COR NOU i Ministeri Musical Sta. Maria Jaire. Hora: 21.00 h. Lloc: Parròquia Mare de Déu de Montserrat i Sant Antoni de Pàdua (C/ Joan Prim, 183, Granollers)

DIMARTS, 3 DE MARÇ

CURS 'QUÈ ÉS EL QUE EN VERITAT S'HA DE CREURE'. Amb José I. González-Faus. Organitza: Cristianisme i Justícia. Dates: Del 3 de març al 14 d'abril. Hora: 19.00 h. Lloc: C/ Roger de Llúria, 13, Barcelona

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.