• XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

L’Orfeó Català i la Federació Catalana d’Entitats Corals donen a conèixer els guanyadors dels concursos de composició respectius

L’Orfeó Català i la Federació Catalana d’Entitats Corals han anunciat els premiats del III Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català i també el veredicte dels VIII Premis Catalunya de Composició Coral (que promou la Federació Catalana d’Entitats Corals), tots dos certàmens convocats el 2018.

Palau de la Música Catalana, 2 juliol 19

Les obres premiades s’estrenaran en el marc de Festa de la Música Coral que tindrà lloc el 23 de febrer de 2020 al Palau de la Música Catalana. La Festa de la Música Coral, organitzada per l’Orfeó Català, és una celebració de tota la família coral catalana, gràcies a la col·laboració de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC). L’esdeveniment facilita la nova creació de música coral, tant a nivell nacional com internacional, i alhora la recuperació significativa del patrimoni musical de compositors catalans d’èpoques anteriors. L’acte comptarà amb la presència dels compositors, que recolliran els premis. Els cors que participaran en aquesta edició seran el Cor Anton Bruckner (Júlia Sesé, directora), Cor Femení Voxalba (Elisenda Carrasco, directora), Cor Infantil de l’Orfeó Català (Glòria Coma i Pedrals, directora) i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (Xavier Puig, director). Júlia Sesé dirigirà aquest concert.

Veredicte del III Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català

Premi Maria Font Bernaus, a la millor composició coral per a cor mixt:

Ave Maris Stella de Josep Ollé i Sabaté

Premi a la millor composició coral per a veus iguals:

CXLVI de Laura Gustovska

Premi a la millor composició per a cor infantil

Desert

Mencions:

Menció especial a la Millor obra sobre text català

Excelsior d’Anna Campmany, sobre text de Joan Maragall (categoria cor mixt)

Mencions extraordinàries:

Clavellets vermells de Marian Márquez de Gopegui (categoria cor femení)

Contracop de Jordi Font (categoria cor infantil)

El jurat encarregat de la deliberació dels premis va estar format per Simon Halsey, director artístic dels cors de l’Orfeó Català i assessor artístic del Palau de la Música Catalana; Xavier Puig, director del Cor de Cambra del Palau; Glòria Coma i Pedrals, directora del Cor Infantil de l’Orfeó Català; Elisenda Carrasco, directora del Cor Femení Voxalba; Júlia Sesé, directora del Cor Anton Bruckner; Carles Prat Vives, compositor, i Gerard López Boada, compositor.

Veredicte dels VIII Premis Catalunya de Composició Coral, de la FCEC

-   Premi a la millor composició de música coral a cappella sobre un text en llengua catalana, per a veus mixtes de nivell de dificultat interpretativa mitjà:

PREMIS EX AEQUO: Unes flors que s’esfullen de Bernat Giribet Sellart i Boira de Jordi Sansa Llovich.

-   Premi a la millor harmonització a cappella de cançons tradicionals dels territoris de parla catalana, per a veus mixtes de nivell de dificultat interpretativa mitjà:

Mare vull casar-me de Sergi Bosch Alcaina.

Les categories de composició de música coral a cappella sobre un text en llengua catalana, per a veus iguals, i el d’harmonització a cappella de cançons tradicionals dels territoris de parla catalana, per a veus iguals, han quedat deserts.

La vuitena edició dels Premis Catalunya de Composició Coral, de la FCEC, ha tingut una participació majoritàriament catalana, però també d’altres països. En total s’hi van presentar 38 obres. El jurat d’aquesta edició va estar format per Montserrat Rios, pianista; Xavier Pastrana, director de cors; Josep Lluís Valldecabres, compositor; Bernat Vivancos, compositor, i Pere Mateu Xiberta, compositor i director de cors.

Història de la Festa de la Música Catalana

L’any 1904 l’Orfeó Català va promoure la primera Festa de la Música Catalana. Una Festa que s’esdevingué entre els anys 1904 i 1922. Prenent com a model els Jocs Florals de poesia organitzats per l’Ajuntament de Barcelona, la Festa de la Música Catalana tenia com a finalitat impulsar la composició coral i instrumental i premiava en diverses categories les millors composicions (per a veus mixtes, veus blanques, cors d’homes, cors femenins, composicions de cambra, simfòniques, etc.).

La Festa de la Música Catalana es va crear amb la intenció d’incrementar el catàleg coral d’autors catalans en una època de plena efervescència del món coral, amb la creació de noves corals, orfeons, però amb una evident i limitada producció coral d’autors catalans. El 28 de febrer de 2016 es va recuperar la iniciativa, adaptada a les necessitats i circumstàncies del segle XXI, i va gaudir d’un gran èxit de participació.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.