Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

L’Orfeó Català i la Federació Catalana d’Entitats Corals donen a conèixer els guanyadors dels concursos de composició respectius

L’Orfeó Català i la Federació Catalana d’Entitats Corals han anunciat els premiats del III Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català i també el veredicte dels VIII Premis Catalunya de Composició Coral (que promou la Federació Catalana d’Entitats Corals), tots dos certàmens convocats el 2018.

Palau de la Música Catalana, 2 juliol 19

Les obres premiades s’estrenaran en el marc de Festa de la Música Coral que tindrà lloc el 23 de febrer de 2020 al Palau de la Música Catalana. La Festa de la Música Coral, organitzada per l’Orfeó Català, és una celebració de tota la família coral catalana, gràcies a la col·laboració de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC). L’esdeveniment facilita la nova creació de música coral, tant a nivell nacional com internacional, i alhora la recuperació significativa del patrimoni musical de compositors catalans d’èpoques anteriors. L’acte comptarà amb la presència dels compositors, que recolliran els premis. Els cors que participaran en aquesta edició seran el Cor Anton Bruckner (Júlia Sesé, directora), Cor Femení Voxalba (Elisenda Carrasco, directora), Cor Infantil de l’Orfeó Català (Glòria Coma i Pedrals, directora) i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (Xavier Puig, director). Júlia Sesé dirigirà aquest concert.

Veredicte del III Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català

Premi Maria Font Bernaus, a la millor composició coral per a cor mixt:

Ave Maris Stella de Josep Ollé i Sabaté

Premi a la millor composició coral per a veus iguals:

CXLVI de Laura Gustovska

Premi a la millor composició per a cor infantil

Desert

Mencions:

Menció especial a la Millor obra sobre text català

Excelsior d’Anna Campmany, sobre text de Joan Maragall (categoria cor mixt)

Mencions extraordinàries:

Clavellets vermells de Marian Márquez de Gopegui (categoria cor femení)

Contracop de Jordi Font (categoria cor infantil)

El jurat encarregat de la deliberació dels premis va estar format per Simon Halsey, director artístic dels cors de l’Orfeó Català i assessor artístic del Palau de la Música Catalana; Xavier Puig, director del Cor de Cambra del Palau; Glòria Coma i Pedrals, directora del Cor Infantil de l’Orfeó Català; Elisenda Carrasco, directora del Cor Femení Voxalba; Júlia Sesé, directora del Cor Anton Bruckner; Carles Prat Vives, compositor, i Gerard López Boada, compositor.

Veredicte dels VIII Premis Catalunya de Composició Coral, de la FCEC

-   Premi a la millor composició de música coral a cappella sobre un text en llengua catalana, per a veus mixtes de nivell de dificultat interpretativa mitjà:

PREMIS EX AEQUO: Unes flors que s’esfullen de Bernat Giribet Sellart i Boira de Jordi Sansa Llovich.

-   Premi a la millor harmonització a cappella de cançons tradicionals dels territoris de parla catalana, per a veus mixtes de nivell de dificultat interpretativa mitjà:

Mare vull casar-me de Sergi Bosch Alcaina.

Les categories de composició de música coral a cappella sobre un text en llengua catalana, per a veus iguals, i el d’harmonització a cappella de cançons tradicionals dels territoris de parla catalana, per a veus iguals, han quedat deserts.

La vuitena edició dels Premis Catalunya de Composició Coral, de la FCEC, ha tingut una participació majoritàriament catalana, però també d’altres països. En total s’hi van presentar 38 obres. El jurat d’aquesta edició va estar format per Montserrat Rios, pianista; Xavier Pastrana, director de cors; Josep Lluís Valldecabres, compositor; Bernat Vivancos, compositor, i Pere Mateu Xiberta, compositor i director de cors.

Història de la Festa de la Música Catalana

L’any 1904 l’Orfeó Català va promoure la primera Festa de la Música Catalana. Una Festa que s’esdevingué entre els anys 1904 i 1922. Prenent com a model els Jocs Florals de poesia organitzats per l’Ajuntament de Barcelona, la Festa de la Música Catalana tenia com a finalitat impulsar la composició coral i instrumental i premiava en diverses categories les millors composicions (per a veus mixtes, veus blanques, cors d’homes, cors femenins, composicions de cambra, simfòniques, etc.).

La Festa de la Música Catalana es va crear amb la intenció d’incrementar el catàleg coral d’autors catalans en una època de plena efervescència del món coral, amb la creació de noves corals, orfeons, però amb una evident i limitada producció coral d’autors catalans. El 28 de febrer de 2016 es va recuperar la iniciativa, adaptada a les necessitats i circumstàncies del segle XXI, i va gaudir d’un gran èxit de participació.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.