Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

La missió dels bisbes

La Congregació per als Bisbes és l’estament vaticà que selecciona els nous bisbes abans de l’aprovació papal, i també organitza la visita Ad Limina, que fan cada cinc anys els bisbes a Roma. El prefecte de la Congregació, cardenal Marc Ouellet, va visitar recentment el Monestir de Montserrat, on va comprovar “la presència molt palpable de la devoció a la Santíssima Verge, un lloc que va ser tan significatiu per a Sant Ignasi de Loiola, que fou un gran admirador de Santa Maria”.

Full Dominical/Òscar Bardají, 2 juliol 19

Quines qualitats ha de tenir un bisbe?

L’any 2014, el Papa ens va fer un discurs sobre la figura del bisbe. Va insistir, sobretot, que el bisbe ha de ser testimoni de la resurrecció, portador del misteri de Crist amb alegria. Com va escriure a Evangelii Gaudium: “Els bisbes han de ser apòstols de la misericòrdia, propers al poble, no distants, amb capacitat d’acompanyar, de comprendre i de caminar amb el poble. Són els primers mestres de la fe a la seva diòcesi. I cal que el seu contacte amb els sacerdots sigui font de confiança i de compromís”.

Com es prepara una visita Ad Limina?

Entre sis i vuit mesos abans de fer-la, els bisbes reben un qüestionari a través del qual han d’informar sobre l’estat de la seva Església local. El sentit de la visita és, sobretot, enfortir la vinculació amb el Papa. També és bo dialogar amb les Congregacions de la cúria romana, perquè així trobem maneres de millorar. Per a nosaltres, és important dialogar amb les esglésies particulars.

Quin missatge transmet el Papa als bisbes?

Francesc dona un impuls missioner molt fort a l’Església. Posa els pobres en el centre d’atenció; és una manera de demanar-nos ser missioners. La missió comença amb la caritat, i la paraula que acompanya la caritat té el seu efecte de conversió i de transformació del món.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.