• Es realitza a Hondures el 1r. Congrés de ciberseguretat pastoral
  • Realitzen un viacrucis al Vaticà per recordar als màrtirs de l'Amazonia
  • El Consell Pastoral Diocesà reflexiona sobre les Prioritats Pastorals del nou curs
  • Professa un nou claretià a Catalunya
  • XI edició del Festival de Clipmetratges de Mans Unides
  • La Generalitat organitza un camp d'innovació sobre el sentit de pertinença dels joves fills de la immigració
  • "La solució al conflicte català passa per la necessitat de transformar la paraula diàleg en accions de diàleg"
  • UNICEF: per falta de fons, en risc 41 milions d'infants al món
  • Els bisbes bolivians criden a vigilar la transparència del procés electoral
  • “El missatge que ha d’oferir l’Església, és el del perdó, guarir ferides i que hi hagi realment diàleg”

Mans Unides va destinar prop de 36 milions d'euros a projectes de desenvolupament a Àfrica, Amèrica i Àsia

Mans Unides ha publicat la Memòria Institucional del 2018 en la qual rendeix comptes del treball realitzat en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la sensibilització, en un any en què va recaptar 47.248.884 €. El 87,4% d'aquests fons va provenir de fonts privades, principalment de les aportacions dels 73.381 socis i col·laboradors de l'Organització, així com de col·lectes realitzades en parròquies i entitats religioses.

Mans Unides, 1 juliol 19

L'ONG de desenvolupament de l'Església catòlica a Espanya va aprovar l'any passat 564 nous projectes per un valor de 35.903.339 € que, al costat dels iniciats en anys anteriors, van superar els 900 projectes en execució en 54 països d'Àfrica, Àsia i Amèrica. Aquestes iniciatives van donar suport directament a 1.422.011 persones, mentre que les donades suport de forma indirecta van superar els 6 milions.

Amb l'objectiu de definir de manera més precisa el treball de desenvolupament que promou al Sud, l'Organització va adaptar en 2018 la denominació dels seus àmbits d'actuació. El sector amb més suport va continuar sent el de «educació» (188 projectes), seguit del d’ «alimentació i mitjans de vida» (110), «drets humans i societat civil» (81), «salut» (79), «drets de les dones i equitat» (55), «aigua i sanejament» (38) i «medi ambient i canvi climàtic» (13). Al costat de l'educació, com a estratègia essencial de lluita contra la pobresa, Mans Unides va enfortir en 2018 la promoció d'una agricultura familiar sostenible i respectuosa amb el medi ambient, així com iniciatives de generació d'ingressos perquè les comunitats milloressin les seves condicions de vida, amb una atenció específica a la situació de les dones.

Acompanyament a la població més vulnerable

A aquests projectes de desenvolupament, executats per més de 500 organitzacions locals al Sud, es van sumar les intervencions d'emergència dutes a terme per a pal·liar la greu situació de poblacions afectades per conflictes armats, inestabilitat política i fenòmens mediambientals extrems. Mans Unides va donar suport a més de 309.000 persones, principalment en el continent africà, a través de 35 projectes d'emergència per un import d'1.683.325 €, amb els quals es va tractar de donar resposta a les necessitats més immediates i prioritàries de poblacions afectades a Gaza, Burkina Faso, Kenya, Moçambic, l'Índia, Guatemala i Haití, entre altres.

En paraules de Clara Pardo, Presidenta de Manos Unidas, «aquestes línies d'intervenció tenen resultats molt significatius en la vida de les persones i famílies a les quals acompanyem, alguna cosa que és particularment visible en el cas de les comunitats afectades per catàstrofes i de la població refugiada i desplaçada a la qual donem suport, que ho ha perdut tot».

Sensibilització i educació per al desenvolupament a Espanya

En les seves 72 delegacions diocesanes i en les oficines dels Serveis Centrals a Madrid, Mans Unides comptava, al tancament de 2018, amb 5.345 voluntaris i 143 treballadors contractats.

Per a Ricardo Loy, Secretari General de Manos Unidas, aquesta estructura diocesana és una de les principals raons del «arrelament de l'Organització» en pobles i ciutats de tot el territori espanyol: «A través de les nostres 72 Delegacions i més de 500 equips comarcals, aconseguim que moltes persones s'uneixin amb un objectiu comú i puguin mobilitzar la seva solidaritat amb aquells que més el necessiten».

Entre les iniciatives de sensibilització i educació per al desenvolupament realitzades a Espanya, va destacar la campanya «Comparteix el que importa», amb la qual Mans Unides va promoure l'accés als aliments per al consum humà i no per al benefici econòmic, així com formes de producció mediambientalment sostenibles i accions contra la pèrdua i el desaprofitament d'aliments. A més, es van dur a terme altres activitats com els Premis Mans Unides, la VI edició de les 24 hores de Mans Unides i la IX edició del Festival de Clipmetratges.

D'igual manera, la Memòria fa referència a les activitats de sensibilització que, al llarg de l'any, duen a terme les Delegacions de Mans Unides, així com les campanyes en xarxa «Canviem pel planeta-Cuidem a les persones» i «Si cuides el planeta, combats la pobresa», en les quals Mans Unides participa com a membre de les aliances CIDSE i Enllaça't per la Justícia, respectivament.

En el text que dóna inici a la publicació, Clara Pardo agraeix el suport de totes les persones i entitats que han col·laborat amb l'ONG, per als qui no n'hi ha prou amb «compartir una sensibilitat o una preocupació» per la pobresa existent, sinó que és important «passar a l'acció i compartir les possibles solucions». Per a la Presidenta de Mans Unides, és essencial «seguir obstinats en la nostra labor: acompanyar a les poblacions més empobrides i fomentar en la societat espanyola la consciència de l'escàndol de la fam i la pobresa, denunciant les estructures injustes que els mantenen».


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DIVENDRES, 25 D'OCTUBRE

LA RECONSTRUCCIÓ DE PUIGGRACIÓS. Conferència sobre el projecte dut a terme per l'arquitecte Lluís Bonet i Garí el 1951. Intervindran: Lluís Bonet, sacerdot; Mariona Bonet, arquitecta; Albert Cubeles, historiador. Lloc: Fundació Maurí, c/Cardedeu, 17. La Garriga. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 h

DIUMENGE, 27 D'OCTUBRE

ORDENACIÓ DIACONAL DE JORDI AVILÉS, MIGUEL DOCTAMA, JORDI DOMÈNECH, ENRIQUE FERNÁNDEZ, RUBÉN GARCÍA, VICENÇ MARTÍ, JOAN MUNDET I DIEGO PINO, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DEL CARDENAL JOAN JOSEP OMELLA, ARQUEBISBE DE BARCELONALloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 17 h Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.