Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

Estats Units: Primer 'Scholas Ciutadania' per a joves, a Miami

Un somni llargament esperat, així ha estat l'arribada del programa Scholas Ciutadania als Estats Units, més exactament a la ciutat de Miami, on el dilluns, 24 de juny passat, es va celebrar la cerimònia inaugural al costat de les màximes autoritats locals a l'Escola Secundària Ponce de León, a Coral Gables.

Zenit, 26 juny 19

Hi eren presents els estudiants dels instituts Coral Gables Sènior High, Cutler Bay Sènior High, Miami Beach Sènior High, Miami Southridge, North Miami Sènior High-7491 i Miami Edison que participen en aquesta primera edició de Scholas Ciutadania a Miami, la que compta amb el suport de les Escoles Públiques del Comtat de Miami-Dade (M-DCPS, per les seves sigles en anglès) el quart sistema escolar més gran d'Estats Units.

Va obrir la jornada l'alcalde del comtat de Miami-Dade, Carlos Giménez, agraint que aquesta iniciativa educativa mundial arribi als Estats Units a través del seu comtat; així mateix li va lliurar al president de Scholas, José María del Corral, el reconeixement de l'Oficina de l'Alcalde i de la Junta de Comissionats del Comtat de Miami-Dade.

Entusiasme a la Junta Escolar

Per la seva banda, María Teresa Rojas, membre de la Junta Escolar, també va expressar el seu entusiasme per l'arribada de Scholas als Estats Units: "Quan em va arribar per primera vegada la idea de Scholas no podia esperar l'oportunitat que això es fes realitat per primera vegada en els Estats Units d'Amèrica. Són temps tumultuosos els que vivim en el món; molta gent diu que els joves no estan preparats per abordar els problemes seriosos als quals ens enfrontem cada dia i, en canvi acabo d'escoltar aquestes increïbles històries a Scholas. Això mereix que tothom el conegui".

Per Alvin, de North Miami School, aquests temes que estan treballant en Scholas necessiten donar-se a conèixer més; és una manera d'ajudar i oferir esperança a molts nois allà fora que no estan sent escoltats.

Alberto Carvalho, superintendent d'Escoles Públiques del Comtat de Miami, també va oferir unes emotives paraules als joves "aquest és un esforç que val la pena, que reuneix persones de tot el món i que simbolitza el que és comú a tots, buscant solucions als problemes que enfronta la humanitat, i que està sota el lideratge del que és un dels meus herois, el papa Francesc".

Tràgiques decisions

Per la seva banda, Notory, una estudiant de Southridge School, va compartir la història d'una amiga que va acabar amb la seva pròpia vida: "Si l'educació es dediqués a generar aquestes trobades i aquests espais, molts no haguessin arribat a aquestes tràgiques decisions. Hem de promoure'ls a les escoles de tot el país".

Jorge, estudiant de Gables School: "El problema de la salut mental que vam triar entre tots, juntament amb el de les armes, m'interessa perquè he vist un patró entre els meus companys que té a veure amb l'estrès, l'ansietat i la depressió, que és molt real; especialment a la meva escola a enfrontar-nos a les classes i als cursos. Crec que començar a parlar d'això és ja part de la solució. Per tot això, crec que el Papa és un geni".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.