Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

El Papa a la catequesi i les quatre pistes d'un bon cristià

«La perseverança dels creients en l'aliança amb Déu i amb els germans es converteix en una font d'atracció que fascina i conquesta als altres»: ho ha recordat el Papa a l'Audiència General, en la qual ha enumerat un a un, els quatre indicis que revelen a un "bon cristià".

Vatican News, 26 juny 19

Dues comunitats - segons diu el papa Francesc - van seguir la catequesi durant l'audiència general d'aquest dimecres 26 de juny: una present a la Plaça de Sant Pere, i els malalts a l'Aula Pau VI, acollits allà per la forta calor de l'estiu a Roma. Va ser com el preludi al tema de la catequesi d'avui, referit al que fos la vida de la primera comunitat de fidels cristians, entre l'amor a Déu i l'amor als germans, segons el passatge evangèlic dels Fets dels Apòstols, cap. 2, versets 42.44-45.

Jerusalem paradigma de tota comunitat cristiana

En efecte, el Pontífex va iniciar la seva catequesi parlant del fruit de la Pentecosta, d'aquella "poderosa efusió de l'Esperit de Déu sobre la primera comunitat cristiana", que va fer que moltes persones sentissin els seus cors "traspassats pel feliç anunci de la salvació en Crist" . Aquest "calor de la fe" d'aquests germans i germanes en Crist, va dir Francesc, va fer de les seves vides "l'escenari de l'obra de Déu que es manifesta en meravelles i senyals a través dels Apòstols":

«En els Fets dels Apòstols, sant Lluc ens mostra l'Església de Jerusalem com el paradigma de tota comunitat cristiana. Els cristians eren constants a l'ensenyament dels apòstols, en la comunió, feien memòria del Senyor a través de la fracció del pa, és a dir, de l'Eucaristia, i dialogaven amb Déu en l'oració».

Quatre pistes del bon cristià

Actituds que el Romà Pontífex va voler repetir, una a una, perquè quedessin ben gravades en la memòria dels fidels. Són els "quatre indicis" d'un bon cristià:

Els cristians "escolten assíduament l'ensenyament apostòlic", "practiquen un alt nivell de relacions interpersonals també a través de la comunió de béns espirituals i materials", "fan memòria del Senyor a través de l'Eucaristia" i "dialoguen amb Déu en l'oració ".

Si el teu cor és egoista, no ets cristià

El Sant Pare va assenyalar després la diferència entre comunitat de creients i la societat humana: en aquesta última "es tendeix a fer els propis interessos sense tenir en compte o fins i tot en detriment dels altres", mentre que en canvi, la comunitat de creients " prohibeix l'individualisme per afavorir el compartir i la solidaritat ", ja que, de fet," no hi ha lloc per l'egoisme en l'ànima d'un cristià ":
«Si el teu cor és egoista no ets cristià: ets una persona mundana, que només busques el teu favor, el teu benefici».

Cridats a compartir els béns espirituals i materials

El papa Francesc va continuar narrant com era la vida d'aquesta comunitat primitiva:

«Tots els creients vivien units, conscients del vincle que els uneix entre si com germans en Crist, sentint-se especialment cridats a compartir amb tots els béns espirituals i materials, segons la necessitat de cadascú. Així, compartint la Paraula de Déu i també el pa, l'Església es converteix en ferment d'un món nou, en el qual floreix la justícia, la solidaritat i la compassió».

El baptisme revela l'íntim vincle entre germans en Crist

La gràcia del baptisme revela, va afegir el Papa, l'íntim vincle entre els germans en Crist cridats a compartir, a identificar-se amb els altres i a donar "segons les necessitats de cadascú". I aquesta fraternitat, que és l'Església, pot viure una vida litúrgica "veritable i autèntica":

«En efecte, la litúrgia no és un aspecte més de l'Església, sinó l'expressió de la seva essència, el lloc on ens trobem amb el Ressuscitat i experimentem el seu amor».

Un principi gràcies al qual viu la comunitat creient de cada època

Però el Pontífex no es va aturar aquí: es va centrar finalment, en el que sant Lluc narra en els Fets, i és que «la perseverança dels creients en l'aliança amb Déu i amb els germans es converteix en una font d'atracció que fascina i conquesta als altres».

En finalitzar la catequesi en la seva salutació als pelegrins de llengua espanyola, va exhortar a demanar a l'Esperit Sant perquè "les nostres comunitats siguin acollidores i solidàries, vivint la litúrgia com a trobada de Déu i amb els germans". Els joves, els ancians, els malalts, els nuvis, els va recordar la Solemnitat, divendres que ve, del Sagrat Cor de Jesús, convidant-los a mirar aquest cor i a imitar els sentiments més autèntics. També a resar pels sacerdots i pel seu ministeri petrí, perquè tota acció pastoral estigui marcada en l'amor que Crist té per cada home.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.