Dissabte, 29 de Febrer de 2020
  • La Basílica de la Sagrada Família inicia la Quaresma amb la missa «Sent la Creu»
  • La religió en la cultura climàtica, en l'àmbit laboral i en les cures pal·liatives
  • Veneçuela: Monsenyor Azuaje cita les claus del seminari per prevenir abusos
  • El Papa ajorna les audiències però continua amb la misses a Santa Marta
  • Inici de la Quaresma al Bisbat d'Urgell
  • 1 de març, dia d’Hispanoamèrica
  • Papa a la Pontifícia Acadèmia per a la Vida: Les tecnologies ben utilitzades poden donar bons fruits
  • Grècia: protestes contra els migrants a Lesbos i Chios
  • El Tribunal Constitucional despenalitza el suïcidi a Alemanya
  • Els bisbes catalans parlen de les pràctiques quaresmals i de les temptacions

El Papa a la catequesi i les quatre pistes d'un bon cristià

«La perseverança dels creients en l'aliança amb Déu i amb els germans es converteix en una font d'atracció que fascina i conquesta als altres»: ho ha recordat el Papa a l'Audiència General, en la qual ha enumerat un a un, els quatre indicis que revelen a un "bon cristià".

Vatican News, 26 juny 19

Dues comunitats - segons diu el papa Francesc - van seguir la catequesi durant l'audiència general d'aquest dimecres 26 de juny: una present a la Plaça de Sant Pere, i els malalts a l'Aula Pau VI, acollits allà per la forta calor de l'estiu a Roma. Va ser com el preludi al tema de la catequesi d'avui, referit al que fos la vida de la primera comunitat de fidels cristians, entre l'amor a Déu i l'amor als germans, segons el passatge evangèlic dels Fets dels Apòstols, cap. 2, versets 42.44-45.

Jerusalem paradigma de tota comunitat cristiana

En efecte, el Pontífex va iniciar la seva catequesi parlant del fruit de la Pentecosta, d'aquella "poderosa efusió de l'Esperit de Déu sobre la primera comunitat cristiana", que va fer que moltes persones sentissin els seus cors "traspassats pel feliç anunci de la salvació en Crist" . Aquest "calor de la fe" d'aquests germans i germanes en Crist, va dir Francesc, va fer de les seves vides "l'escenari de l'obra de Déu que es manifesta en meravelles i senyals a través dels Apòstols":

«En els Fets dels Apòstols, sant Lluc ens mostra l'Església de Jerusalem com el paradigma de tota comunitat cristiana. Els cristians eren constants a l'ensenyament dels apòstols, en la comunió, feien memòria del Senyor a través de la fracció del pa, és a dir, de l'Eucaristia, i dialogaven amb Déu en l'oració».

Quatre pistes del bon cristià

Actituds que el Romà Pontífex va voler repetir, una a una, perquè quedessin ben gravades en la memòria dels fidels. Són els "quatre indicis" d'un bon cristià:

Els cristians "escolten assíduament l'ensenyament apostòlic", "practiquen un alt nivell de relacions interpersonals també a través de la comunió de béns espirituals i materials", "fan memòria del Senyor a través de l'Eucaristia" i "dialoguen amb Déu en l'oració ".

Si el teu cor és egoista, no ets cristià

El Sant Pare va assenyalar després la diferència entre comunitat de creients i la societat humana: en aquesta última "es tendeix a fer els propis interessos sense tenir en compte o fins i tot en detriment dels altres", mentre que en canvi, la comunitat de creients " prohibeix l'individualisme per afavorir el compartir i la solidaritat ", ja que, de fet," no hi ha lloc per l'egoisme en l'ànima d'un cristià ":
«Si el teu cor és egoista no ets cristià: ets una persona mundana, que només busques el teu favor, el teu benefici».

Cridats a compartir els béns espirituals i materials

El papa Francesc va continuar narrant com era la vida d'aquesta comunitat primitiva:

«Tots els creients vivien units, conscients del vincle que els uneix entre si com germans en Crist, sentint-se especialment cridats a compartir amb tots els béns espirituals i materials, segons la necessitat de cadascú. Així, compartint la Paraula de Déu i també el pa, l'Església es converteix en ferment d'un món nou, en el qual floreix la justícia, la solidaritat i la compassió».

El baptisme revela l'íntim vincle entre germans en Crist

La gràcia del baptisme revela, va afegir el Papa, l'íntim vincle entre els germans en Crist cridats a compartir, a identificar-se amb els altres i a donar "segons les necessitats de cadascú". I aquesta fraternitat, que és l'Església, pot viure una vida litúrgica "veritable i autèntica":

«En efecte, la litúrgia no és un aspecte més de l'Església, sinó l'expressió de la seva essència, el lloc on ens trobem amb el Ressuscitat i experimentem el seu amor».

Un principi gràcies al qual viu la comunitat creient de cada època

Però el Pontífex no es va aturar aquí: es va centrar finalment, en el que sant Lluc narra en els Fets, i és que «la perseverança dels creients en l'aliança amb Déu i amb els germans es converteix en una font d'atracció que fascina i conquesta als altres».

En finalitzar la catequesi en la seva salutació als pelegrins de llengua espanyola, va exhortar a demanar a l'Esperit Sant perquè "les nostres comunitats siguin acollidores i solidàries, vivint la litúrgia com a trobada de Déu i amb els germans". Els joves, els ancians, els malalts, els nuvis, els va recordar la Solemnitat, divendres que ve, del Sagrat Cor de Jesús, convidant-los a mirar aquest cor i a imitar els sentiments més autèntics. També a resar pels sacerdots i pel seu ministeri petrí, perquè tota acció pastoral estigui marcada en l'amor que Crist té per cada home.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 28 DE FEBRER

4a EDICIÓ DE LA NIT DELS ANIMADORS DE LA FE, AMB EL TEMA “QUÈ ENTENEM PER FE?”. Organitza: Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 h

DISSABTE, 29 DE FEBRER

VÍGILIA DE CONVERSIÓ I SANACIÓ ALS FRANCISCANS DE GRANOLLERS. Amb la participació de COR NOU i Ministeri Musical Sta. Maria Jaire. Hora: 21.00 h. Lloc: Parròquia Mare de Déu de Montserrat i Sant Antoni de Pàdua (C/ Joan Prim, 183, Granollers)

DIMARTS, 3 DE MARÇ

CURS 'QUÈ ÉS EL QUE EN VERITAT S'HA DE CREURE'. Amb José I. González-Faus. Organitza: Cristianisme i Justícia. Dates: Del 3 de març al 14 d'abril. Hora: 19.00 h. Lloc: C/ Roger de Llúria, 13, Barcelona

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.