• Nova missa vespertina a la basílica de la Sagrada Família
  • 4 de cada 10 persones pobres considera que la seva salut és regular, dolenta o molt dolenta
  • El món admira l'ONU com a vehicle per aconseguir la pau, la seguretat i els drets humans universals
  • El Papa: "Els projectes humans sense la signatura de Déu fallen"
  • Catalonia Sacra se suma a les Jornades Europees del Patrimoni
  • El papa Francesc resa i demana més suport per a malalts d'Alzheimer
  • Sant Tomàs d'Aquino reuneix estudiants europeus i americans
  • La Santa Seu s'instal·la permanentment a l'OEA
  • La Sagrada Família acull una representació del ‘Misteri de la Selva’
  • El Papa obrirà el Mes Missioner Extraordinari a la basílica de Sant Pere

El Papa a la catequesi i les quatre pistes d'un bon cristià

«La perseverança dels creients en l'aliança amb Déu i amb els germans es converteix en una font d'atracció que fascina i conquesta als altres»: ho ha recordat el Papa a l'Audiència General, en la qual ha enumerat un a un, els quatre indicis que revelen a un "bon cristià".

Vatican News, 26 juny 19

Dues comunitats - segons diu el papa Francesc - van seguir la catequesi durant l'audiència general d'aquest dimecres 26 de juny: una present a la Plaça de Sant Pere, i els malalts a l'Aula Pau VI, acollits allà per la forta calor de l'estiu a Roma. Va ser com el preludi al tema de la catequesi d'avui, referit al que fos la vida de la primera comunitat de fidels cristians, entre l'amor a Déu i l'amor als germans, segons el passatge evangèlic dels Fets dels Apòstols, cap. 2, versets 42.44-45.

Jerusalem paradigma de tota comunitat cristiana

En efecte, el Pontífex va iniciar la seva catequesi parlant del fruit de la Pentecosta, d'aquella "poderosa efusió de l'Esperit de Déu sobre la primera comunitat cristiana", que va fer que moltes persones sentissin els seus cors "traspassats pel feliç anunci de la salvació en Crist" . Aquest "calor de la fe" d'aquests germans i germanes en Crist, va dir Francesc, va fer de les seves vides "l'escenari de l'obra de Déu que es manifesta en meravelles i senyals a través dels Apòstols":

«En els Fets dels Apòstols, sant Lluc ens mostra l'Església de Jerusalem com el paradigma de tota comunitat cristiana. Els cristians eren constants a l'ensenyament dels apòstols, en la comunió, feien memòria del Senyor a través de la fracció del pa, és a dir, de l'Eucaristia, i dialogaven amb Déu en l'oració».

Quatre pistes del bon cristià

Actituds que el Romà Pontífex va voler repetir, una a una, perquè quedessin ben gravades en la memòria dels fidels. Són els "quatre indicis" d'un bon cristià:

Els cristians "escolten assíduament l'ensenyament apostòlic", "practiquen un alt nivell de relacions interpersonals també a través de la comunió de béns espirituals i materials", "fan memòria del Senyor a través de l'Eucaristia" i "dialoguen amb Déu en l'oració ".

Si el teu cor és egoista, no ets cristià

El Sant Pare va assenyalar després la diferència entre comunitat de creients i la societat humana: en aquesta última "es tendeix a fer els propis interessos sense tenir en compte o fins i tot en detriment dels altres", mentre que en canvi, la comunitat de creients " prohibeix l'individualisme per afavorir el compartir i la solidaritat ", ja que, de fet," no hi ha lloc per l'egoisme en l'ànima d'un cristià ":
«Si el teu cor és egoista no ets cristià: ets una persona mundana, que només busques el teu favor, el teu benefici».

Cridats a compartir els béns espirituals i materials

El papa Francesc va continuar narrant com era la vida d'aquesta comunitat primitiva:

«Tots els creients vivien units, conscients del vincle que els uneix entre si com germans en Crist, sentint-se especialment cridats a compartir amb tots els béns espirituals i materials, segons la necessitat de cadascú. Així, compartint la Paraula de Déu i també el pa, l'Església es converteix en ferment d'un món nou, en el qual floreix la justícia, la solidaritat i la compassió».

El baptisme revela l'íntim vincle entre germans en Crist

La gràcia del baptisme revela, va afegir el Papa, l'íntim vincle entre els germans en Crist cridats a compartir, a identificar-se amb els altres i a donar "segons les necessitats de cadascú". I aquesta fraternitat, que és l'Església, pot viure una vida litúrgica "veritable i autèntica":

«En efecte, la litúrgia no és un aspecte més de l'Església, sinó l'expressió de la seva essència, el lloc on ens trobem amb el Ressuscitat i experimentem el seu amor».

Un principi gràcies al qual viu la comunitat creient de cada època

Però el Pontífex no es va aturar aquí: es va centrar finalment, en el que sant Lluc narra en els Fets, i és que «la perseverança dels creients en l'aliança amb Déu i amb els germans es converteix en una font d'atracció que fascina i conquesta als altres».

En finalitzar la catequesi en la seva salutació als pelegrins de llengua espanyola, va exhortar a demanar a l'Esperit Sant perquè "les nostres comunitats siguin acollidores i solidàries, vivint la litúrgia com a trobada de Déu i amb els germans". Els joves, els ancians, els malalts, els nuvis, els va recordar la Solemnitat, divendres que ve, del Sagrat Cor de Jesús, convidant-los a mirar aquest cor i a imitar els sentiments més autèntics. També a resar pels sacerdots i pel seu ministeri petrí, perquè tota acció pastoral estigui marcada en l'amor que Crist té per cada home.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.