Dilluns, 28 de Setembre de 2020
Beat Francesc Castelló i Aleu
  • La casa d'un sacerdot serà lloc simbòlic de convivència interreligiosa a Indonèsia
  • Cursos bíblics online per evangelitzar amb la Paraula en temps de pandèmia al Nepal
  • Migra Studium reclama les administracions acollir un nombre significatiu de les 13.000 persones atrapades a Lesbos
  • Cardenal Coutts: Necessitem ajuda urgent per afrontar els al·luvions del Pakistan
  • El Secretariat Interdiocesà de Catequesi proposa algunes mesures per la represa de la catequesi
  • El Bisbat de Girona compta amb un nou canal informatiu diocesà
  • “Els pactes en la vida política són bons i desitjables”
  • Se celebra l'Eucaristia amb motiu de Santa Tecla a la Catedral de Tarragona
  • Mn. Benigne Marquès rep la Creu de Sant Jordi 2020
  • Cada vegada hi ha més cristians assassinats a Nigèria

UNICEF: gairebé un de cada 10 infants treballa

Avui se celebra el Dia Mundial contra el Treball Infantil, que aquest any té com a tema: Els nens no haurien de treballar al camp sinó en els seus somnis!. En un comunicat de premsa UNICEF dóna a conèixer la situació dels infants víctimes del treball infantil al món. "Els adults no podem robar als infants la capacitat de somiar" afirma el Papa en un tuit.

Vatican News, 12 juny 19

"A nivell global, gairebé 1 de cada 10 nens és víctima del treball infantil, xifra que augmenta a 1 de cada 5 a l'Àfrica". Ho recorda UNICEF a través d'un comunicat de premsa en ocasió del Dia Mundial contra el Treball Infantil. Així mateix el Fons de les Nacions Unides per a la Infància assenyala que la incidència del treball infantil als països afectats per conflictes armats - on viuen al voltant de 250 milions de nens - és el 77% més gran que la mitjana mundial, mentre que el percentatge de llocs de treball perillosos és un 50% més gran.

En les seves formes pitjors, el treball infantil pot convertir-se en esclavitud, explotació sexual i econòmica i mort.

Treball infantil causa i conseqüència de la pobresa

En efecte, el treball infantil és tant causa com conseqüència de la pobresa, reforça les desigualtats socials i la discriminació, priva els nens d'un futur pròsper i soscava el benestar tant de l'Estat com de l'individu. Són diversos els sectors involucrats en el treball infantil: l'agricultura, la indústria manufacturera, la mineria i l'explotació de pedreres i el treball domèstic. Sovint aquests treballs estan ocults.

Per exemple, els 15,5 milions de nens i nenes que realitzen tasques domèstiques en el món -la majoria d'ells nenes- poques vegades són visibles, però s'enfronten a molts perills.

El treball infantil interfereix amb el desenvolupament del nen

A diferència de les activitats que ajuden els nens a desenvolupar-se com contribuir a les tasques domèstiques durant unes hores a la setmana o fer un "petit treball" durant les vacances escolars, el treball infantil interfereix amb l'educació i és perillós per al desenvolupament físic, mental, social i / o moral d'un nen.

"Entre 2008 i 2012, el treball infantil va disminuir només en un 1% i el progrés en la reducció del treball de les nenes va ser un 50% menor que el dels nens. "

Anàlisi per regions

A gairebé totes les regions, els nens i les nenes tenen les mateixes probabilitats de realitzar treball infantil, amb l'excepció d'Amèrica Llatina i el Carib, on els nens tenen més probabilitats que les nenes de treballar: el 13% dels nens davant del 8% de les nenes. A l'Àfrica Central i Occidental, aquest percentatge se situa al voltant del 32%; a l'Àfrica Subsahariana, el 30% dels nens treballen, enfront del 29% de les nenes; a l'Àfrica Meridional i Oriental, el 27% dels nens enfront del 24% de les nenes, mentre que a l'Orient Mitjà i Àfrica del Nord, els nens representen el 8% enfront del 6% de les nenes. No obstant això, hi ha disparitats de gènere en els tipus d'activitats que es duen a terme: les nenes tenen moltes més probabilitats de participar en el treball domèstic.

"121 milions de nens seguiran sent víctimes del treball infantil el 2025, 52 milions en treballs perillosos"

Reduir la pobresa i augmentar l'educació

L'UNICEF promou un enfocament integrat per eliminar el treball infantil, que inclou l'enfortiment de les iniciatives per als pares i la resposta a les perilloses normes socials que perpetuen el treball infantil, a més d'enfortir el suport jurídic i social i els mecanismes de presentació de informes per posar-li fre. Aquests sistemes tenen per objecte augmentar l'accés a una educació de qualitat i enfortir les estratègies de reducció de la pobresa.

Estratègies conjuntes per eliminar el treball infantil

Així mateix, el Fons de les Nacions Unides per a la Infància col·labora estretament amb els governs nacionals i locals per donar suport a l'elaboració i aplicació d'estratègies de resposta al treball infantil. Per exemple, a l'Índia, 12 estats han desenvolupat un pla d'acció contra el treball infantil i 8 han augmentat els seus programes per prevenir i eradicar el treball infantil, amb el suport d'UNICEF.

"Uns 168 milions de nens i nenes són víctimes del treball infantil"

El "Dia mundial contra el treball infantil" va ser creat el 2002 per l'Organització Internacional del Treball OIT amb l'objectiu de conscienciar sobre la magnitud d'aquest problema i unir esforços per eradicar aquesta realitat. És així que el 12 de juny de cada any es fomenta i coordinen les iniciatives dels governs, les patronals i sindicats, la societat civil, els mitjans de comunicació i molts altres actors locals, com escoles i ajuntaments, en la lluita contra el treball infantil.

Que els infants siguin visibles

Fer als nens "visibles" és una de les accions que demana l'UNICEF per eliminar el treball infantil a través de la inversió per part dels governs en la recollida de dades noves i millora sobre el treball infantil. A més, cal incloure els infants treballadors en les iniciatives i en els programes de protecció social, així com canviar les normes socials i permetre el potenciament de les comunitats. Fonamental també és fer que la instrucció sigui accessible i majorment ràpida a respondre a les necessitats dels nens treballadors.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström torna a cantar laudes en català de dilluns a divendres a les 6.35 h a través del seu facebook.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.