Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • El Papa reprendrà el rés del Regina Coeli amb fidels a la plaça de Sant Pere
  • Assistència als oficis de Montserrat durant la Fase 1
  • La tornada de la Missa Dominical al Bisbat de Lleida
  • Una Eucaristia per commemorar el final de curs
  • El coronavirus posa en risc el primer Congrés dels nens de la Infància Missionera a Malawi
  • El Museu Episcopal de Vic reobre portes aquest dissabte amb una aposta per gaudir de l'art amb seguretat
  • Nova comunitat de la xarxa d'Hospitalitat a Sant Cugat del Vallès
  • Catholic Relief Service llança una campanya per acabar amb la fam
  • El Papa: La unitat no és només el resultat de la nostra acció, és do de l'Esperit
  • Dissabte 30 de maig la pregària del Rosari amb el papa Francesc

El papa Francesc a la comunitat gitana: "Si algú es queda enrere, la família no camina"

En concloure el seu viatge apostòlic a Romania, el papa Francesc es va reunir la tarda del diumenge 2 de juny amb la comunitat gitana i els va dir: "A l'Església de Crist hi ha lloc per a tots". El Pontífex va demanar perdó a la comunitat Rom "en nom de l'Església, el Senyor i a vostès, per haver-los discriminat, maltractat o mirat malament en el curs de la història".

AICA, 4 juny 19

"A l'Església de Crist hi ha lloc per a tothom. L'Església és un lloc de trobada, i hem de recordar aquestes paraules no com un bell eslògan, sinó com a part de la identitat del nostre ser cristians", va expressar Francesc.

El Papa es va commoure davant la trobada amb la comunitat Rom i va confessar un pes que porta en el seu cor: "És el pes de la discriminació, la segregació i el maltractament que pateixen les seves comunitats. La història ens diu que fins i tot els cristians, fins i tot els catòlics, no són aliens a aquest mal ". En aquest sentit, el Summe Pontífex va demanar perdó a la comunitat" en nom de l'Església, el Senyor i a vostès, haver-los discriminat, maltractat o mirat malament en el curs de la història, amb la mirada de Caín en comptes de la d'Abel, i no haver estat capaços de reconèixer-los, apreciar-los i defensar-los en la seva particularitat".

Francesc va subratllar quantes vegades jutgem imprudentment, amb paraules que fereixen, amb actituds que sembren odi i creen distàncies. "Quan algú es queda enrere, la família humana no camina. No som cristians fins al final, ni som humans, si no sabem veure la persona abans que a les seves accions, abans dels nostres judicis i prejudicis", ha indicat el Papa.

Després va recordar com en la història de la humanitat sempre són presents Abel i Caín: "Està la mà estesa i la mà que colpeja. Està l'obertura de la reunió i el tancament de l'enfrontament. Està l'acollida i el descart. N'hi ha que veuen en l'altre a un germà i n'hi ha que veuen un obstacle en el seu camí. Hi ha la civilització de l'amor i hi ha la civilització de l'odi ", va descriure.

Però va assegurar que "cada dia es pot triar entre Abel i Caín. Com en una cruïlla, sovint ens enfrontem a una elecció decisiva: seguir el camí de la reconciliació o el de la venjança. Triem el camí de Jesús. És un camí que costa esforç, però és el camí que condueix a la pau. I passa pel perdó".

En acomiadar-se, Francescva animar el poble gitano a compartir les seves característiques específiques "i de les que tenim tanta necessitat: el valor de la vida i de la família en el sentit més ampli (cosins, oncles, ...), la solidaritat, la hospitalitat, l'ajuda, el suport i la defensa dels més febles de la seva comunitat, la valorització i el respecte pels ancians; el sentit religiós de la vida, l'espontaneïtat i l'alegria de viure ".

Així mateix els va convidar "a rebre totes les coses bones" que altres poden oferir, caminant junts, on són, "en la construcció d'un món més humà que vagi més enllà de les pors i les sospites, eliminant les barreres que ens separen dels altres "en la recerca de la fraternitat.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.