Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

Viatge a Romania: "L'ecumenisme es fa juntament amb les obres de caritat i l'amor mutu"

 "L'ecumenisme es fa juntament amb les obres de caritat i l'amor mutu": va respondre el Papa en ser interrogat per les relacions entre catòlics i ortodoxos. "Hi ha l'ecumenisme del testimoni, de la sang i després l'ecumenisme dels pobres, cal treballar junts per ajudar els pobres, els que se senten malament, els malalts, com llegim en el capítol 25 de Mateu".

Zenit, 4 juny 19

En concloure el seu 30è viatge apostòlic internacional, a Romania, on ha estat 3 dies -del 31 de maig al 2 de juny del 2019-, i s'ha trobat amb el Patriarca Daniel, líder de l'Església Ortodoxa Romanesa, el Sant Pare va oferir una roda de premsa als periodistes que el van acompanyar a l'avió, transcrita per Vatican News.

"Tots tenim errors"

"Caminant junts", va contestar Francesc -recordant el lema de la visita apostòlica- a com han de ser les relacions entre les dues Esglésies, "però no esperin que els teòlegs es posin d'acord per arribar a l'Eucaristia comuna", ha matisat. "Es pot caminar junts: unitat, germanor, mà estesa, sense parlar malament dels altres. Tots tenim errors", va assegurar.

"Sempre tenint aquesta idea", va afegir el Sant Pare: l'ecumenisme "no és arribar al final del partit, de les discussions. Es fa caminant, anant junts, pregant junts ".

Mà estesa, quan hi ha conflictes

En aquest sentit, va aclarir: "Jo diria que la relació de la mà estesa, quan hi ha conflictes. Avui dia al país hi ha un alt nivell de naixements, s'ha d'assolir un procés d'acostaments entre diferents grups ètnics, confessions religioses, compromís, mà estesa, escoltar l'altre, és el que s'ha de fer ".

Ecumenisme de sang

A més, el Pontífex va recordar que tenim en la història "l'ecumenisme de la sang": "Quan els van matar, als cristians no els van preguntar: ¿ets catòlic? Ets ortodox? Ets luterà? Van preguntar: ¿ets cristià? ", ha assenyalat.

Després d'uns dies de trobada i de convivència amb els líders de l'Església Romanesa Ortodoxa, amb qui va visitar la Catedral Ortodoxa de Bucarest i van resar l'oració del Pare Nostre, Francesc va aclarir que és "fàcil" acostar-se a Daniel, "parlem com a germans. Anem junts! ", ha assenyalat. "És un gran patriarca, un home de gran cor, un gran erudit, ell coneix la mística dels pares del desert, el misticisme espiritual, va estudiar a Alemanya i també és un home d'oració".

"El poble prega al costat"

En el moment de l'oració del Pare Nostre, el divendres, 31 de maig, el papa Francesc va resar en llatí, i el Patriarca Ortodox, Daniel, ho va fer en romanès. En el vol papal, Francisco al respecte als periodistes: "No em vaig quedar callat, vaig resar al Pare Nostre en italià i vaig veure la majoria de les persones pregant tant en romanès com en llatí. La gent va més enllà dels líders ".

En aquesta línia, el Papa va aclarir: "Nosaltres, els líders, hem de fer balanços diplomàtics per assegurar-nos que anem junts, hi ha costums, és bo evitar que les coses s'arruïnin, però el poble prega al costat i també nosaltres quan estem sols preguem junts ".

El líder de l'Església Catòlica va afegir: "Hi ha gent tancada de ment que diu que els ortodoxos són cismàtics: són coses velles. Hi ha grups catòlics que són una mica integralistes, hem de pregar al Senyor per ells. Però jo vaig pregar per tots dos. No vaig mirar a Daniel, però crec que ell va fer el mateix".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.