Divendres, 3 d'Abril de 2020
Sant Ricard, bisbe
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

Viatge a Romania: "L'ecumenisme es fa juntament amb les obres de caritat i l'amor mutu"

 "L'ecumenisme es fa juntament amb les obres de caritat i l'amor mutu": va respondre el Papa en ser interrogat per les relacions entre catòlics i ortodoxos. "Hi ha l'ecumenisme del testimoni, de la sang i després l'ecumenisme dels pobres, cal treballar junts per ajudar els pobres, els que se senten malament, els malalts, com llegim en el capítol 25 de Mateu".

Zenit, 4 juny 19

En concloure el seu 30è viatge apostòlic internacional, a Romania, on ha estat 3 dies -del 31 de maig al 2 de juny del 2019-, i s'ha trobat amb el Patriarca Daniel, líder de l'Església Ortodoxa Romanesa, el Sant Pare va oferir una roda de premsa als periodistes que el van acompanyar a l'avió, transcrita per Vatican News.

"Tots tenim errors"

"Caminant junts", va contestar Francesc -recordant el lema de la visita apostòlica- a com han de ser les relacions entre les dues Esglésies, "però no esperin que els teòlegs es posin d'acord per arribar a l'Eucaristia comuna", ha matisat. "Es pot caminar junts: unitat, germanor, mà estesa, sense parlar malament dels altres. Tots tenim errors", va assegurar.

"Sempre tenint aquesta idea", va afegir el Sant Pare: l'ecumenisme "no és arribar al final del partit, de les discussions. Es fa caminant, anant junts, pregant junts ".

Mà estesa, quan hi ha conflictes

En aquest sentit, va aclarir: "Jo diria que la relació de la mà estesa, quan hi ha conflictes. Avui dia al país hi ha un alt nivell de naixements, s'ha d'assolir un procés d'acostaments entre diferents grups ètnics, confessions religioses, compromís, mà estesa, escoltar l'altre, és el que s'ha de fer ".

Ecumenisme de sang

A més, el Pontífex va recordar que tenim en la història "l'ecumenisme de la sang": "Quan els van matar, als cristians no els van preguntar: ¿ets catòlic? Ets ortodox? Ets luterà? Van preguntar: ¿ets cristià? ", ha assenyalat.

Després d'uns dies de trobada i de convivència amb els líders de l'Església Romanesa Ortodoxa, amb qui va visitar la Catedral Ortodoxa de Bucarest i van resar l'oració del Pare Nostre, Francesc va aclarir que és "fàcil" acostar-se a Daniel, "parlem com a germans. Anem junts! ", ha assenyalat. "És un gran patriarca, un home de gran cor, un gran erudit, ell coneix la mística dels pares del desert, el misticisme espiritual, va estudiar a Alemanya i també és un home d'oració".

"El poble prega al costat"

En el moment de l'oració del Pare Nostre, el divendres, 31 de maig, el papa Francesc va resar en llatí, i el Patriarca Ortodox, Daniel, ho va fer en romanès. En el vol papal, Francisco al respecte als periodistes: "No em vaig quedar callat, vaig resar al Pare Nostre en italià i vaig veure la majoria de les persones pregant tant en romanès com en llatí. La gent va més enllà dels líders ".

En aquesta línia, el Papa va aclarir: "Nosaltres, els líders, hem de fer balanços diplomàtics per assegurar-nos que anem junts, hi ha costums, és bo evitar que les coses s'arruïnin, però el poble prega al costat i també nosaltres quan estem sols preguem junts ".

El líder de l'Església Catòlica va afegir: "Hi ha gent tancada de ment que diu que els ortodoxos són cismàtics: són coses velles. Hi ha grups catòlics que són una mica integralistes, hem de pregar al Senyor per ells. Però jo vaig pregar per tots dos. No vaig mirar a Daniel, però crec que ell va fer el mateix".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.