• Nova missa vespertina a la basílica de la Sagrada Família
  • 4 de cada 10 persones pobres considera que la seva salut és regular, dolenta o molt dolenta
  • El món admira l'ONU com a vehicle per aconseguir la pau, la seguretat i els drets humans universals
  • El Papa: "Els projectes humans sense la signatura de Déu fallen"
  • Catalonia Sacra se suma a les Jornades Europees del Patrimoni
  • El papa Francesc resa i demana més suport per a malalts d'Alzheimer
  • Sant Tomàs d'Aquino reuneix estudiants europeus i americans
  • La Santa Seu s'instal·la permanentment a l'OEA
  • La Sagrada Família acull una representació del ‘Misteri de la Selva’
  • El Papa obrirà el Mes Missioner Extraordinari a la basílica de Sant Pere

Papa: El pecat envelleix, l'Esperit ens fa sempre joves

"La tristesa no és una actitud cristiana". Ho ha dit el papa Francesc en la seva homilia de la Missa matinal d'aquest dimarts 28 de maig. També ha afirmat que encara que la vida "no és un carnaval", i hi ha moltes dificultats, és possible superar-les i seguir sempre endavant, però es necessita un diàleg quotidià amb l'Esperit Sant, aquell que ens acompanya.

Vatican News, 28 maig 19

El protagonista del passatge evangèlic proposat per la litúrgia d'avui és l'Esperit Sant. En el seu comiat dels deixebles abans de pujar al cel, Jesús - ha recordat el Papa - ens dóna una veritable catequesi sobre l'Esperit Sant, ens explica qui és. Els deixebles estan tristos en sentir que el seu Mestre els deixarà aviat i Jesús els retreu per això, perquè - ha explicat Francesc - "la tristesa no és una actitud cristiana". Però, com no estar tristos? "Contra la tristesa - ha dit el Sant Pare - en l'oració (...) hem demanat al Senyor que mantingui en nosaltres la joventut renovada de l'Esperit". I aquí l'Esperit Sant entra al camp perquè és Ell qui fa que hi hagi en nosaltres aquesta joventut que sempre ens renova.

Un cristià trist no va

Un sant deia: Un sant trist és un trist sant. Així - ha prosseguit el Papa - "un cristià trist és un trist cristià: no va". L'Esperit Sant és el que ens fa capaços de portar les creus i ens porta l'exemple de Pau i Siles a la primera lectura d'avui, presa dels Fets dels Apòstols que, encadenats, cantaven himnes a Déu. L'Esperit Sant ho renova tot. "l'Esperit Sant - ha dit Francesc - és el que ens acompanya a la vida, el qual ens sosté", és el Paràclit. I ha comentat: "Però quin nom estrany!" i ha recordat quan, sent sacerdot en una missa de nens un diumenge de Pentecosta, els havia preguntat si sabien qui és l'Esperit Sant. I un nen li havia respost: el paralític. I moltes vegades nosaltres també "pensem que l'Esperit Sant és un paralític, que no fa res ...".

Defensor: la paraula paràclit significa "aquell que està al meu costat per sostenir-me" perquè jo no caigui, perquè segueixi endavant, perquè aparegui aquesta joventut de l'Esperit. El cristià sempre és jove: sempre. I quan el cor del cristià comença a envellir, comença a disminuir la seva vocació de cristià. O ets jove de cor, d'ànima, o no ets plenament cristià.
"O ets jove de cor, d'ànima, o no ets plenament cristià"

El diàleg diari amb l'Esperit ens fa avançar

Francesc ha continuat dient que a la vida hi haurà dolors, Pau i Siles havien estat colpejats i patien, "però estaven plens d'alegria, cantaven ....".

Aquesta és la joventut. Una joventut que sempre et fa mirar l'esperança: això, endavant! Però per tenir aquest jovent necessitem un diàleg quotidià amb l'Esperit Sant, que està sempre al nostre costat. És el gran do que Jesús ens ha deixat: aquest suport, que et fa anar endavant.

El pecat envelleix l'ànima, l'Esperit ens fa joves

I encara que som pecadors, l'Esperit ens ajuda a penedir-nos i ens fa mirar cap endavant: "Parla amb l'Esperit - ha dit el Papa -. Ell et donarà suport i et retornarà la teva joventut". El pecat, en canvi, envelleix: "L'ànima envelleix, tot envelleix". I ha subratllat novament: "Mai més aquesta tristesa pagana". A la vida hi ha moments difícils, però ara mateix "se sent que l'Esperit ens ajuda a avançar (...) i a superar les dificultats. També el martiri". I va concloure dient:

"Demanem al Senyor que no perdem aquesta joventut renovada, que no siguem cristians retirats que han perdut la seva alegria i no es deixen portar endavant ... El cristià mai es retira, el cristià viu, viu perquè és jove, quan és un veritable cristià".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.