Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • El Papa reprendrà el rés del Regina Coeli amb fidels a la plaça de Sant Pere
  • Assistència als oficis de Montserrat durant la Fase 1
  • La tornada de la Missa Dominical al Bisbat de Lleida
  • Una Eucaristia per commemorar el final de curs
  • El coronavirus posa en risc el primer Congrés dels nens de la Infància Missionera a Malawi
  • El Museu Episcopal de Vic reobre portes aquest dissabte amb una aposta per gaudir de l'art amb seguretat
  • Nova comunitat de la xarxa d'Hospitalitat a Sant Cugat del Vallès
  • Catholic Relief Service llança una campanya per acabar amb la fam
  • El Papa: La unitat no és només el resultat de la nostra acció, és do de l'Esperit
  • Dissabte 30 de maig la pregària del Rosari amb el papa Francesc

Papa: El pecat envelleix, l'Esperit ens fa sempre joves

"La tristesa no és una actitud cristiana". Ho ha dit el papa Francesc en la seva homilia de la Missa matinal d'aquest dimarts 28 de maig. També ha afirmat que encara que la vida "no és un carnaval", i hi ha moltes dificultats, és possible superar-les i seguir sempre endavant, però es necessita un diàleg quotidià amb l'Esperit Sant, aquell que ens acompanya.

Vatican News, 28 maig 19

El protagonista del passatge evangèlic proposat per la litúrgia d'avui és l'Esperit Sant. En el seu comiat dels deixebles abans de pujar al cel, Jesús - ha recordat el Papa - ens dóna una veritable catequesi sobre l'Esperit Sant, ens explica qui és. Els deixebles estan tristos en sentir que el seu Mestre els deixarà aviat i Jesús els retreu per això, perquè - ha explicat Francesc - "la tristesa no és una actitud cristiana". Però, com no estar tristos? "Contra la tristesa - ha dit el Sant Pare - en l'oració (...) hem demanat al Senyor que mantingui en nosaltres la joventut renovada de l'Esperit". I aquí l'Esperit Sant entra al camp perquè és Ell qui fa que hi hagi en nosaltres aquesta joventut que sempre ens renova.

Un cristià trist no va

Un sant deia: Un sant trist és un trist sant. Així - ha prosseguit el Papa - "un cristià trist és un trist cristià: no va". L'Esperit Sant és el que ens fa capaços de portar les creus i ens porta l'exemple de Pau i Siles a la primera lectura d'avui, presa dels Fets dels Apòstols que, encadenats, cantaven himnes a Déu. L'Esperit Sant ho renova tot. "l'Esperit Sant - ha dit Francesc - és el que ens acompanya a la vida, el qual ens sosté", és el Paràclit. I ha comentat: "Però quin nom estrany!" i ha recordat quan, sent sacerdot en una missa de nens un diumenge de Pentecosta, els havia preguntat si sabien qui és l'Esperit Sant. I un nen li havia respost: el paralític. I moltes vegades nosaltres també "pensem que l'Esperit Sant és un paralític, que no fa res ...".

Defensor: la paraula paràclit significa "aquell que està al meu costat per sostenir-me" perquè jo no caigui, perquè segueixi endavant, perquè aparegui aquesta joventut de l'Esperit. El cristià sempre és jove: sempre. I quan el cor del cristià comença a envellir, comença a disminuir la seva vocació de cristià. O ets jove de cor, d'ànima, o no ets plenament cristià.
"O ets jove de cor, d'ànima, o no ets plenament cristià"

El diàleg diari amb l'Esperit ens fa avançar

Francesc ha continuat dient que a la vida hi haurà dolors, Pau i Siles havien estat colpejats i patien, "però estaven plens d'alegria, cantaven ....".

Aquesta és la joventut. Una joventut que sempre et fa mirar l'esperança: això, endavant! Però per tenir aquest jovent necessitem un diàleg quotidià amb l'Esperit Sant, que està sempre al nostre costat. És el gran do que Jesús ens ha deixat: aquest suport, que et fa anar endavant.

El pecat envelleix l'ànima, l'Esperit ens fa joves

I encara que som pecadors, l'Esperit ens ajuda a penedir-nos i ens fa mirar cap endavant: "Parla amb l'Esperit - ha dit el Papa -. Ell et donarà suport i et retornarà la teva joventut". El pecat, en canvi, envelleix: "L'ànima envelleix, tot envelleix". I ha subratllat novament: "Mai més aquesta tristesa pagana". A la vida hi ha moments difícils, però ara mateix "se sent que l'Esperit ens ajuda a avançar (...) i a superar les dificultats. També el martiri". I va concloure dient:

"Demanem al Senyor que no perdem aquesta joventut renovada, que no siguem cristians retirats que han perdut la seva alegria i no es deixen portar endavant ... El cristià mai es retira, el cristià viu, viu perquè és jove, quan és un veritable cristià".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.