Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

Papa: El pecat envelleix, l'Esperit ens fa sempre joves

"La tristesa no és una actitud cristiana". Ho ha dit el papa Francesc en la seva homilia de la Missa matinal d'aquest dimarts 28 de maig. També ha afirmat que encara que la vida "no és un carnaval", i hi ha moltes dificultats, és possible superar-les i seguir sempre endavant, però es necessita un diàleg quotidià amb l'Esperit Sant, aquell que ens acompanya.

Vatican News, 28 maig 19

El protagonista del passatge evangèlic proposat per la litúrgia d'avui és l'Esperit Sant. En el seu comiat dels deixebles abans de pujar al cel, Jesús - ha recordat el Papa - ens dóna una veritable catequesi sobre l'Esperit Sant, ens explica qui és. Els deixebles estan tristos en sentir que el seu Mestre els deixarà aviat i Jesús els retreu per això, perquè - ha explicat Francesc - "la tristesa no és una actitud cristiana". Però, com no estar tristos? "Contra la tristesa - ha dit el Sant Pare - en l'oració (...) hem demanat al Senyor que mantingui en nosaltres la joventut renovada de l'Esperit". I aquí l'Esperit Sant entra al camp perquè és Ell qui fa que hi hagi en nosaltres aquesta joventut que sempre ens renova.

Un cristià trist no va

Un sant deia: Un sant trist és un trist sant. Així - ha prosseguit el Papa - "un cristià trist és un trist cristià: no va". L'Esperit Sant és el que ens fa capaços de portar les creus i ens porta l'exemple de Pau i Siles a la primera lectura d'avui, presa dels Fets dels Apòstols que, encadenats, cantaven himnes a Déu. L'Esperit Sant ho renova tot. "l'Esperit Sant - ha dit Francesc - és el que ens acompanya a la vida, el qual ens sosté", és el Paràclit. I ha comentat: "Però quin nom estrany!" i ha recordat quan, sent sacerdot en una missa de nens un diumenge de Pentecosta, els havia preguntat si sabien qui és l'Esperit Sant. I un nen li havia respost: el paralític. I moltes vegades nosaltres també "pensem que l'Esperit Sant és un paralític, que no fa res ...".

Defensor: la paraula paràclit significa "aquell que està al meu costat per sostenir-me" perquè jo no caigui, perquè segueixi endavant, perquè aparegui aquesta joventut de l'Esperit. El cristià sempre és jove: sempre. I quan el cor del cristià comença a envellir, comença a disminuir la seva vocació de cristià. O ets jove de cor, d'ànima, o no ets plenament cristià.
"O ets jove de cor, d'ànima, o no ets plenament cristià"

El diàleg diari amb l'Esperit ens fa avançar

Francesc ha continuat dient que a la vida hi haurà dolors, Pau i Siles havien estat colpejats i patien, "però estaven plens d'alegria, cantaven ....".

Aquesta és la joventut. Una joventut que sempre et fa mirar l'esperança: això, endavant! Però per tenir aquest jovent necessitem un diàleg quotidià amb l'Esperit Sant, que està sempre al nostre costat. És el gran do que Jesús ens ha deixat: aquest suport, que et fa anar endavant.

El pecat envelleix l'ànima, l'Esperit ens fa joves

I encara que som pecadors, l'Esperit ens ajuda a penedir-nos i ens fa mirar cap endavant: "Parla amb l'Esperit - ha dit el Papa -. Ell et donarà suport i et retornarà la teva joventut". El pecat, en canvi, envelleix: "L'ànima envelleix, tot envelleix". I ha subratllat novament: "Mai més aquesta tristesa pagana". A la vida hi ha moments difícils, però ara mateix "se sent que l'Esperit ens ajuda a avançar (...) i a superar les dificultats. També el martiri". I va concloure dient:

"Demanem al Senyor que no perdem aquesta joventut renovada, que no siguem cristians retirats que han perdut la seva alegria i no es deixen portar endavant ... El cristià mai es retira, el cristià viu, viu perquè és jove, quan és un veritable cristià".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.