Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

El Papa explica com aconseguir la pau donada per Jesús

El papa Francesc va convidar, durant l'homilia de la Missa celebrada aquest dimarts 21 de maig a la Casa Santa Marta, a buscar la pau de Jesús i viure-la "en la vida quotidiana, en les tribulacions i amb una mica d'aquest sentit de l'humor que ens fa respirar bé".

ACiprensa, 22 maig 19

El Sant Pare va assenyalar que aquesta pau de Jesús és necessària per poder superar les tribulacions i les dificultats amb què les persones es poden trobar al llarg de la vida.

En la seva homilia el Papa va plantejar la qüestió de com és possible conciliar les tribulacions que pateix Sant Pau a l'episodi dels Fets dels Apòstols d'aquest dimarts amb les paraules de Jesús als Apòstols en l'últim sopar: "Us deixo la pau, us dono la meva pau".

"La vida de persecucions i tribulacions sembla ser una vida sense pau", va reconèixer Francesc. No obstant això, va recordar les benaurances pronunciades pel mateix Jesús: "Feliços quan us insultin, us persegueixin i us calumniïn per causa meva".

El Pontífex va subratllar que, precisament, "la pau de Jesús casa amb aquesta vida de persecucions, de tribulacions". És "una pau que està molt al fons, molt profunda, sota totes aquestes coses. Una pau que ningú pot treure, una pau que és un regal, com el mar que a la profunditat està tranquil i en la superfície està ple d'onades".

"Viure en pau amb Jesús és tenir aquesta experiència dins, que roman durant totes les proves, totes les dificultats, totes les tribulacions", va assegurar.

Va posar d'exemple als sants que, en l'última hora, "no van perdre la pau". Així, ha recordat que els màrtirs "anaven al martiri com a convidats a un casament".

El Sant Pare va assenyalar que "la pau de Jesús ens ensenya a caminar endavant en la vida. Ens ensenya a suportar. Suportar: una paraula que nosaltres no comprenem bé què vol dir, una paraula molt cristiana que significa portar a l'esquena". "Suportar: portar a l'esquena la vida, les dificultats, la feina, tot, sense perdre la pau. També portar sobre l'esquena és tenir la valentia d'anar cap endavant. Això únicament s'entén quan es té dins l'Esperit Sant que ens dóna la pau de Jesús".

El Papa va subratllar també que aquesta pau és un "do promès per Jesús" i només amb ella es poden afrontar les pitjors dificultats.
"La persona que viu aquesta pau mai perd el sentit de l'humor, es riu de si mateixa, dels altres, fins i tot de la seva pròpia ombra. Es riu de tot ... ", va destacar. Posseeix "aquest sentit de l'humorisme que és tan proper a la gràcia de Déu".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.