• Nova missa vespertina a la basílica de la Sagrada Família
  • 4 de cada 10 persones pobres considera que la seva salut és regular, dolenta o molt dolenta
  • El món admira l'ONU com a vehicle per aconseguir la pau, la seguretat i els drets humans universals
  • El Papa: "Els projectes humans sense la signatura de Déu fallen"
  • Catalonia Sacra se suma a les Jornades Europees del Patrimoni
  • El papa Francesc resa i demana més suport per a malalts d'Alzheimer
  • Sant Tomàs d'Aquino reuneix estudiants europeus i americans
  • La Santa Seu s'instal·la permanentment a l'OEA
  • La Sagrada Família acull una representació del ‘Misteri de la Selva’
  • El Papa obrirà el Mes Missioner Extraordinari a la basílica de Sant Pere

El Papa explica com aconseguir la pau donada per Jesús

El papa Francesc va convidar, durant l'homilia de la Missa celebrada aquest dimarts 21 de maig a la Casa Santa Marta, a buscar la pau de Jesús i viure-la "en la vida quotidiana, en les tribulacions i amb una mica d'aquest sentit de l'humor que ens fa respirar bé".

ACiprensa, 22 maig 19

El Sant Pare va assenyalar que aquesta pau de Jesús és necessària per poder superar les tribulacions i les dificultats amb què les persones es poden trobar al llarg de la vida.

En la seva homilia el Papa va plantejar la qüestió de com és possible conciliar les tribulacions que pateix Sant Pau a l'episodi dels Fets dels Apòstols d'aquest dimarts amb les paraules de Jesús als Apòstols en l'últim sopar: "Us deixo la pau, us dono la meva pau".

"La vida de persecucions i tribulacions sembla ser una vida sense pau", va reconèixer Francesc. No obstant això, va recordar les benaurances pronunciades pel mateix Jesús: "Feliços quan us insultin, us persegueixin i us calumniïn per causa meva".

El Pontífex va subratllar que, precisament, "la pau de Jesús casa amb aquesta vida de persecucions, de tribulacions". És "una pau que està molt al fons, molt profunda, sota totes aquestes coses. Una pau que ningú pot treure, una pau que és un regal, com el mar que a la profunditat està tranquil i en la superfície està ple d'onades".

"Viure en pau amb Jesús és tenir aquesta experiència dins, que roman durant totes les proves, totes les dificultats, totes les tribulacions", va assegurar.

Va posar d'exemple als sants que, en l'última hora, "no van perdre la pau". Així, ha recordat que els màrtirs "anaven al martiri com a convidats a un casament".

El Sant Pare va assenyalar que "la pau de Jesús ens ensenya a caminar endavant en la vida. Ens ensenya a suportar. Suportar: una paraula que nosaltres no comprenem bé què vol dir, una paraula molt cristiana que significa portar a l'esquena". "Suportar: portar a l'esquena la vida, les dificultats, la feina, tot, sense perdre la pau. També portar sobre l'esquena és tenir la valentia d'anar cap endavant. Això únicament s'entén quan es té dins l'Esperit Sant que ens dóna la pau de Jesús".

El Papa va subratllar també que aquesta pau és un "do promès per Jesús" i només amb ella es poden afrontar les pitjors dificultats.
"La persona que viu aquesta pau mai perd el sentit de l'humor, es riu de si mateixa, dels altres, fins i tot de la seva pròpia ombra. Es riu de tot ... ", va destacar. Posseeix "aquest sentit de l'humorisme que és tan proper a la gràcia de Déu".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.