Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • El Papa reprendrà el rés del Regina Coeli amb fidels a la plaça de Sant Pere
  • Assistència als oficis de Montserrat durant la Fase 1
  • La tornada de la Missa Dominical al Bisbat de Lleida
  • Una Eucaristia per commemorar el final de curs
  • El coronavirus posa en risc el primer Congrés dels nens de la Infància Missionera a Malawi
  • El Museu Episcopal de Vic reobre portes aquest dissabte amb una aposta per gaudir de l'art amb seguretat
  • Nova comunitat de la xarxa d'Hospitalitat a Sant Cugat del Vallès
  • Catholic Relief Service llança una campanya per acabar amb la fam
  • El Papa: La unitat no és només el resultat de la nostra acció, és do de l'Esperit
  • Dissabte 30 de maig la pregària del Rosari amb el papa Francesc

El Papa explica com aconseguir la pau donada per Jesús

El papa Francesc va convidar, durant l'homilia de la Missa celebrada aquest dimarts 21 de maig a la Casa Santa Marta, a buscar la pau de Jesús i viure-la "en la vida quotidiana, en les tribulacions i amb una mica d'aquest sentit de l'humor que ens fa respirar bé".

ACiprensa, 22 maig 19

El Sant Pare va assenyalar que aquesta pau de Jesús és necessària per poder superar les tribulacions i les dificultats amb què les persones es poden trobar al llarg de la vida.

En la seva homilia el Papa va plantejar la qüestió de com és possible conciliar les tribulacions que pateix Sant Pau a l'episodi dels Fets dels Apòstols d'aquest dimarts amb les paraules de Jesús als Apòstols en l'últim sopar: "Us deixo la pau, us dono la meva pau".

"La vida de persecucions i tribulacions sembla ser una vida sense pau", va reconèixer Francesc. No obstant això, va recordar les benaurances pronunciades pel mateix Jesús: "Feliços quan us insultin, us persegueixin i us calumniïn per causa meva".

El Pontífex va subratllar que, precisament, "la pau de Jesús casa amb aquesta vida de persecucions, de tribulacions". És "una pau que està molt al fons, molt profunda, sota totes aquestes coses. Una pau que ningú pot treure, una pau que és un regal, com el mar que a la profunditat està tranquil i en la superfície està ple d'onades".

"Viure en pau amb Jesús és tenir aquesta experiència dins, que roman durant totes les proves, totes les dificultats, totes les tribulacions", va assegurar.

Va posar d'exemple als sants que, en l'última hora, "no van perdre la pau". Així, ha recordat que els màrtirs "anaven al martiri com a convidats a un casament".

El Sant Pare va assenyalar que "la pau de Jesús ens ensenya a caminar endavant en la vida. Ens ensenya a suportar. Suportar: una paraula que nosaltres no comprenem bé què vol dir, una paraula molt cristiana que significa portar a l'esquena". "Suportar: portar a l'esquena la vida, les dificultats, la feina, tot, sense perdre la pau. També portar sobre l'esquena és tenir la valentia d'anar cap endavant. Això únicament s'entén quan es té dins l'Esperit Sant que ens dóna la pau de Jesús".

El Papa va subratllar també que aquesta pau és un "do promès per Jesús" i només amb ella es poden afrontar les pitjors dificultats.
"La persona que viu aquesta pau mai perd el sentit de l'humor, es riu de si mateixa, dels altres, fins i tot de la seva pròpia ombra. Es riu de tot ... ", va destacar. Posseeix "aquest sentit de l'humorisme que és tan proper a la gràcia de Déu".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.