Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • El Papa reprendrà el rés del Regina Coeli amb fidels a la plaça de Sant Pere
  • Assistència als oficis de Montserrat durant la Fase 1
  • La tornada de la Missa Dominical al Bisbat de Lleida
  • Una Eucaristia per commemorar el final de curs
  • El coronavirus posa en risc el primer Congrés dels nens de la Infància Missionera a Malawi
  • El Museu Episcopal de Vic reobre portes aquest dissabte amb una aposta per gaudir de l'art amb seguretat
  • Nova comunitat de la xarxa d'Hospitalitat a Sant Cugat del Vallès
  • Catholic Relief Service llança una campanya per acabar amb la fam
  • El Papa: La unitat no és només el resultat de la nostra acció, és do de l'Esperit
  • Dissabte 30 de maig la pregària del Rosari amb el papa Francesc

El papa Francesc demana als bisbes una major proximitat amb els sacerdots

El papa Francesc va demanar als bisbes que siguin propers als sacerdots de la seva diòcesi i comportar-se amb ells com un pare.

ACiprensa, 21 maig 19

En el discurs que va pronunciar aquest dilluns 20 de maig davant l'Assemblea General de la Conferència Episcopal Italiana, a l'Aula del Sínode, el Sant Pare va explicar que "la relació entre nosaltres, bisbes, i els nostres sacerdots representa indiscutiblement una de les qüestions més vitals de la vida de l'Església. És l'espina dorsal sobre la qual es regeix la comunitat diocesana".

El Papa ha posat èmfasi que "el bisbe és el pastor, el signe d'unitat per a tota l'Església diocesana. El pare guia els propis sacerdots i a tota la comunitat de creients. Té l'obligació de cuidar atentament la relació amb els sacerdots".

Ha lamentat que "alguns bisbes, per desgràcia, els costa establir relacions acceptables amb els seus sacerdots, arriscant d'aquesta manera a arruïnar la seva missió i, a més, afeblir la mateixa missió de l'Església".

"El Concili Vaticà II ens ensenya que els preveres constitueixen amb el seu bisbe un únic presbiteri, si bé és cert que estan destinats a oficis diferents. Això vol dir que no hi ha bisbe sense el seu prevere i, al seu torn, no hi ha prevere sense una relació sana amb el bisbe", ha assenyalat.

"La relació sòlida entre el bisbe i els seus sacerdots es basa en l'amor incondicional testimoniat per Jesús sobre la creu que representa l'única regla veritable de comportament per als bisbes i els sacerdots".

En realitat, "els sacerdots són els nostres més propers col·laboradors i germans", va assegurar Francesc parlant en qualitat de Bisbe de Roma. "Són el proïsme més proper! També es basa en el respecte recíproc que manifesta la fidelitat a Crist, l'amor a l'Església, l'adhesió a la Bona Nova ".

"Nosaltres, els bisbes, tenim el deure de presència i de proximitat al poble cristià, però, en particular, als nostres sacerdots, sense discriminació i sense preferències. Un veritable pastor viu enmig del seu ramat i dels seus preveres i sap com escoltar i acollir a tots sense prejudicis", va defensar el papa Francesc.

Ha afirmat que "no hem de caure en la temptació d'acostar-nos només als sacerdots simpàtics o aduladors, i evitar a aquells que, segons el bisbe, són antipàtics", "de lliurar tota la responsabilitat als sacerdots disponibles o ambiciosos, i apartar els sacerdots introvertits o tímids, o, potser, problemàtics".

Finalment, va dir que "ser pare de tots els sacerdots, interessar-se per tots i buscar-los a tots, visitar-los a tots, saber trobar sempre el temps per escoltar-los sempre que algú ho demani o ho necessiti, fer que cadascú se senti estimat i recolzat pel seu bisbe. Per ser pràctic: si el bisbe rep la trucada d'un sacerdot, que respongui el mateix dia, o com a tard el dia següent, així el sacerdot sabrà que té un pare".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.