Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

El papa Francesc demana als bisbes una major proximitat amb els sacerdots

El papa Francesc va demanar als bisbes que siguin propers als sacerdots de la seva diòcesi i comportar-se amb ells com un pare.

ACiprensa, 21 maig 19

En el discurs que va pronunciar aquest dilluns 20 de maig davant l'Assemblea General de la Conferència Episcopal Italiana, a l'Aula del Sínode, el Sant Pare va explicar que "la relació entre nosaltres, bisbes, i els nostres sacerdots representa indiscutiblement una de les qüestions més vitals de la vida de l'Església. És l'espina dorsal sobre la qual es regeix la comunitat diocesana".

El Papa ha posat èmfasi que "el bisbe és el pastor, el signe d'unitat per a tota l'Església diocesana. El pare guia els propis sacerdots i a tota la comunitat de creients. Té l'obligació de cuidar atentament la relació amb els sacerdots".

Ha lamentat que "alguns bisbes, per desgràcia, els costa establir relacions acceptables amb els seus sacerdots, arriscant d'aquesta manera a arruïnar la seva missió i, a més, afeblir la mateixa missió de l'Església".

"El Concili Vaticà II ens ensenya que els preveres constitueixen amb el seu bisbe un únic presbiteri, si bé és cert que estan destinats a oficis diferents. Això vol dir que no hi ha bisbe sense el seu prevere i, al seu torn, no hi ha prevere sense una relació sana amb el bisbe", ha assenyalat.

"La relació sòlida entre el bisbe i els seus sacerdots es basa en l'amor incondicional testimoniat per Jesús sobre la creu que representa l'única regla veritable de comportament per als bisbes i els sacerdots".

En realitat, "els sacerdots són els nostres més propers col·laboradors i germans", va assegurar Francesc parlant en qualitat de Bisbe de Roma. "Són el proïsme més proper! També es basa en el respecte recíproc que manifesta la fidelitat a Crist, l'amor a l'Església, l'adhesió a la Bona Nova ".

"Nosaltres, els bisbes, tenim el deure de presència i de proximitat al poble cristià, però, en particular, als nostres sacerdots, sense discriminació i sense preferències. Un veritable pastor viu enmig del seu ramat i dels seus preveres i sap com escoltar i acollir a tots sense prejudicis", va defensar el papa Francesc.

Ha afirmat que "no hem de caure en la temptació d'acostar-nos només als sacerdots simpàtics o aduladors, i evitar a aquells que, segons el bisbe, són antipàtics", "de lliurar tota la responsabilitat als sacerdots disponibles o ambiciosos, i apartar els sacerdots introvertits o tímids, o, potser, problemàtics".

Finalment, va dir que "ser pare de tots els sacerdots, interessar-se per tots i buscar-los a tots, visitar-los a tots, saber trobar sempre el temps per escoltar-los sempre que algú ho demani o ho necessiti, fer que cadascú se senti estimat i recolzat pel seu bisbe. Per ser pràctic: si el bisbe rep la trucada d'un sacerdot, que respongui el mateix dia, o com a tard el dia següent, així el sacerdot sabrà que té un pare".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.