• Nova missa vespertina a la basílica de la Sagrada Família
  • 4 de cada 10 persones pobres considera que la seva salut és regular, dolenta o molt dolenta
  • El món admira l'ONU com a vehicle per aconseguir la pau, la seguretat i els drets humans universals
  • El Papa: "Els projectes humans sense la signatura de Déu fallen"
  • Catalonia Sacra se suma a les Jornades Europees del Patrimoni
  • El papa Francesc resa i demana més suport per a malalts d'Alzheimer
  • Sant Tomàs d'Aquino reuneix estudiants europeus i americans
  • La Santa Seu s'instal·la permanentment a l'OEA
  • La Sagrada Família acull una representació del ‘Misteri de la Selva’
  • El Papa obrirà el Mes Missioner Extraordinari a la basílica de Sant Pere

El papa Francesc demana als bisbes una major proximitat amb els sacerdots

El papa Francesc va demanar als bisbes que siguin propers als sacerdots de la seva diòcesi i comportar-se amb ells com un pare.

ACiprensa, 21 maig 19

En el discurs que va pronunciar aquest dilluns 20 de maig davant l'Assemblea General de la Conferència Episcopal Italiana, a l'Aula del Sínode, el Sant Pare va explicar que "la relació entre nosaltres, bisbes, i els nostres sacerdots representa indiscutiblement una de les qüestions més vitals de la vida de l'Església. És l'espina dorsal sobre la qual es regeix la comunitat diocesana".

El Papa ha posat èmfasi que "el bisbe és el pastor, el signe d'unitat per a tota l'Església diocesana. El pare guia els propis sacerdots i a tota la comunitat de creients. Té l'obligació de cuidar atentament la relació amb els sacerdots".

Ha lamentat que "alguns bisbes, per desgràcia, els costa establir relacions acceptables amb els seus sacerdots, arriscant d'aquesta manera a arruïnar la seva missió i, a més, afeblir la mateixa missió de l'Església".

"El Concili Vaticà II ens ensenya que els preveres constitueixen amb el seu bisbe un únic presbiteri, si bé és cert que estan destinats a oficis diferents. Això vol dir que no hi ha bisbe sense el seu prevere i, al seu torn, no hi ha prevere sense una relació sana amb el bisbe", ha assenyalat.

"La relació sòlida entre el bisbe i els seus sacerdots es basa en l'amor incondicional testimoniat per Jesús sobre la creu que representa l'única regla veritable de comportament per als bisbes i els sacerdots".

En realitat, "els sacerdots són els nostres més propers col·laboradors i germans", va assegurar Francesc parlant en qualitat de Bisbe de Roma. "Són el proïsme més proper! També es basa en el respecte recíproc que manifesta la fidelitat a Crist, l'amor a l'Església, l'adhesió a la Bona Nova ".

"Nosaltres, els bisbes, tenim el deure de presència i de proximitat al poble cristià, però, en particular, als nostres sacerdots, sense discriminació i sense preferències. Un veritable pastor viu enmig del seu ramat i dels seus preveres i sap com escoltar i acollir a tots sense prejudicis", va defensar el papa Francesc.

Ha afirmat que "no hem de caure en la temptació d'acostar-nos només als sacerdots simpàtics o aduladors, i evitar a aquells que, segons el bisbe, són antipàtics", "de lliurar tota la responsabilitat als sacerdots disponibles o ambiciosos, i apartar els sacerdots introvertits o tímids, o, potser, problemàtics".

Finalment, va dir que "ser pare de tots els sacerdots, interessar-se per tots i buscar-los a tots, visitar-los a tots, saber trobar sempre el temps per escoltar-los sempre que algú ho demani o ho necessiti, fer que cadascú se senti estimat i recolzat pel seu bisbe. Per ser pràctic: si el bisbe rep la trucada d'un sacerdot, que respongui el mateix dia, o com a tard el dia següent, així el sacerdot sabrà que té un pare".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.