Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

Reflexió sobre el jainisme i la relació entre els Drets Humans i les religions

El DIM (Diàleg Interreligiós Monàstic) i l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB), amb el suport de la Fundació Abadia de Montserrat 2025, organitzen de l'1 al 5 de juliol el XIV Curs de formació interreligiosa al Monestir de Montserrat, que enguany estarà dedicat a la història del jainisme –la religió de la no-violència-, que impartirà el professor Agustí Pániker, i a la relació entre els Drets Humans i les religions, unes ponències que desenvoluparà el professor Juan Manuel Cincunegui.

Abadia de Montserrat, 8 maig 19

El jainisme és una tradició mil·lenària, d'una riquesa i profunditat inestimables i amb uns signes d'identitat molt acusats. És, sobretot, la religió de la no-violència (ahimsa), un ideal que després totes les religions índies van fer seu i que va ser universalitzat per Gandhi al segle XX.

El dia 1 de juliol, Agustí Pániker, professor en diversos màsters i postgraus universitaris, que imparteix conferències i cursos sobre temes relacionats amb l’Àsia i l’Índia i dirigeix l’editorial Kairós, farà un breu repàs a la història del jainisme i en la seva contextualització dins de la civilització índica i la història de les religions.

El 2 de juliol, el professor Pánikar entrarà en qüestions més filosòfiques i en la pràctica del jainisme, tant a nivell monàstic com seglar.

Els tres dies següents, Juan Manuel Cincunegui, doctor en Filosofia (URL) i en Filosofia, Ciutadania i Drets Humans (UB), professor convidat a l’ISCREB i docent col·laborador a la Universitat Oberta de Catalunya, desenvoluparà tres ponències sobre la relació entre els Drets Humans i les Religions. Ho farà a partir de tres punts: 1. El que és superficial i el profund: cap a un nou punt de partida per als drets humans? Anàlisi filosòfic de les diverses dimensions de la crisi de la modernitat capitalista i exploració de la possibilitat d'articular un «nou punt de partida» que permeti pensar una alternativa als drets humans en la seva actual dispensació liberal. 2. Els drets humans: descobriment o invenció? Anàlisi de la historiografia dels drets humans contemporanis en les seves diverses vessants. 3. Drets humans i religions: un doble desafiament.

Finalment, proposarà una reflexió sobre els drets humans en el marc d'una conversa plural, intercultural i interreligiosa.

Informació i inscripcions al curs, que està oberta tothom, cal fer-les a través de la Fundació Abadia de Montserrat 2025: 93 877 77 25 / fundacio2025@abadiamontserrat.net. I també al web del DIM Ibèric: www.dimiberic.org.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.