Dimecres, 17 de Juliol de 2019
Santa Marcel•lina, verge
  • El Vaticà es convertirà en el primer Estat "lliure de plàstic d'un sol ús"
  • Primer cas d'Ebola a Goma, ciutat congolesa d'un milió d'habitants
  • El dispositiu d'atenció immediata pels MENA, a Collserola
  • Mèxic: Pregària per les víctimes d'abusos a l'Església
  • Filipines: Davant "l'emergència climàtica", els bisbes convoquen a una "conversió ecològica"
  • Encontre a Canàries de seminaristes de batxillerat
  • El Cardenal Omella rep el bisbe anglicà a Espanya
  • El franciscà guanyador del premi global de mestres 2019 visita Buenos Aires
  • Nacions Unides proclama el 22 d'agost Dia Internacional de les Víctimes de Violència per Motius Religiosos
  • Tàrrega celebrà amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

Nigèria: "Cristians i musulmans han d'estar units per la pau i el desenvolupament de la nació"

"La principal causa de violència a Nigèria no és la religió, tot i que alguns dels nostres líders l'han usat amb finalitats polítiques", va denunciar el pare Cornelius Omonokhua, sacerdot catòlic, Director Executiu del Consell Interreligiós de Nigèria (NIREC), un organisme que aplega cristians i musulmans. Així ho va explicar en la seva presentació en el "Seminari Nacional titulat: Corrupció, inseguretat i desafiaments per a la cohesió nacional a Nigèria: construint sinergia a través dels credos".

Fides, 16 abril 19

"Hem alliberar la religió d'aquest abús. La realitat és que la fam és una de les principals i poderoses fonts de divisió de l'existència humana, mentre que el menjar abundant és un vincle fort ", va assegurar el sacerdot. "La indigència i la fam converteixen les persones en esclaus, mercenaris i adoradors del diable. Fins i tot el diable coneix del perill de la fam i la forma en que el menjar pot fer que algunes persones adorin a les criatures en lloc del creador", ha destacat el P. Cornelius Omonokhua.

El sacerdot afirma a més que la cobdícia pel poder i pel govern han fet que la política esdevingui un factor de divisió molt seriós a tots els nivells de la vida de Nigèria. "L'avidesa pel poder - diu el p. Omonokhua- ha convertit la política en una espasa de doble tall que pot fins i tot posar en perill la unitat existent en les institucions tradicionals i religioses".

El director executiu de NIREC va subratllar la necessitat d'una sinergia entre cristians i musulmans per la construcció de la nació nigeriana, i ha indicat que la corrupció podria eliminar-se si els musulmans i els cristians romanguessin fidels als ensenyaments de la seva fe.

"Atès que NIREC és família de tots els cristians i musulmans a Nigèria, el nostre principi estratègic ha de ser una resposta proactiva davant els problemes enfortint processos de canvi cada vegada més amplis. No hem d'esperar que esclati la violència. "Si volem poder utilitzar el diàleg com un mitjà per construir la pau, no podem esperar que sorgeixin conflictes abans d'establir bones relacions amb les persones que ens envolten", va explicar el pare Omonokhua. El NIREC és membre afiliat de l'Àfrica Council of Religious Leaders (ACRL) i Religions for Peace (RFP).


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 17 DE JULIOL

32è CURSET D’ESTIU AMB EL TEMA “SÍNODE PER A L’ESPERANÇA”. Sessió sobre “El Sínode diocesà”. Organitza: bisbat de Vic. Dies: del 15 al 17. Lloc: Seminari de Vic. Hora: de 10 a 17 h. A dintre l'agenda hi ha l'horari.

DISSABTE, 20 DE JULIOL

ORDENACIÓ DIACONAL DEL GERMÀ CARMELITA BLADIMIR RAMOS, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. JOSEP ÀNGEL SAIZ, BISBE DE TERRASSA. Lloc: parròquia de la Mare de Déu del Carme, Terrassa. Hora: 20 h

DILLUNS, 22 DE JULIOL

I TROBADA D’ANIMADORS DE CANT PER A LA LITÚRGIA. Formació intensiva en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia. La ponència d’enguany la impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades, amb el títol «El diumenge: anunci i cant de la Paraula»Dies: del 22 al 27. A càrrec de: Montserrat Lluveras. Lloc: Monestir de MontserratAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.