Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

L'ONU honra les víctimes del genocidi contra els tutsis cridant a rebutjar la intolerància

A 25 anys del genocidi contra els tutsis a Rwanda, hem d'analitzar amb rigor el que passa en l'actualitat i esforçar-nos per eradicar les incitacions a l'odi, al racisme i la xenofòbia per evitar que torni a passar una atrocitat semblant, va ser el missatge d'António Guterres en l'acte de commemoració d'aquest tràgic esdeveniment aquest divendres 12 d'abril a l'Assemblea General de l'ONU.

ONU, 15 abril 19

El secretari general va qualificar aquest crim massiu com un dels capítols més foscos de la història recent de la humanitat, recordant que en només tres mesos van ser assassinades sistemàticament més d'un milió de persones entre les quals més de la gran majoria tutsi es trobaven hutus moderats i opositors a la massacre.

En el Dia Internacional de Reflexió sobre el Genocidi de 1994 contra els Tutsis a Rwanda, celebrat cada 7 d'abril, data en què va començar la matança, l'ONU honra les víctimes i reflexiona sobre el patiment i la resiliència dels supervivents, va assenyalar Guterres.

La jornada internacional se celebra des d'abril de 2004, segons una resolució de l'Assemblea General de desembre de 2003.

Analitzar el present

"Avui expressem la nostra solidaritat al poble de Rwanda, però la nostra reflexió ha d'anar més enllà d'un país i un moment en la història, hem de mirar el present: mentre ratifiquem la nostra decisió d'evitar que es produeixin aquestes atrocitats, veiem en moltes parts del món la perillosa tendència que escala la xenofòbia, el racisme i la intolerància."

És particularment preocupant la proliferació del discurs d'odi i les exhortacions a la violència perquè contravenen els nostres principis i amenacen els drets humans, l'estabilitat social i la pau, va afegir el titular de l'ONU.

Veiem en moltes parts del món una perillosa tendència que escala la xenofòbia, el racisme i la intolerància.

Com a exemple d'aquest fenomen, ha citat la recent massacre a dues mesquites a Nova Zelanda i va instar a aixecar un cop més la veu contra el racisme, la xenofòbia, la intolerància, la discriminació ètnica i social, la islamofòbia i l'antisemitisme.

"Faig una crida a tots els líders polítics, religiosos i de la societat civil a repel·lir el discurs d'odi i la discriminació i a treballar amb energia per mitigar les causes que soscaven la cohesió social i creen condicions per a l'odi i la intolerància", va dir Guterres.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.