Dissabte, 20 d'Abril de 2019
Sant Teòtim, bisbe
  • Els migrants guatemaltencs pateixen abusos no només de les pandilles, també dels funcionaris
  • Níger - Set mesos de captiveri del p. Pier Luigi Maccalli: testimonis i pregàries
  • Sir John Eliot Gardiner porta Semele de Händel al Palau de la Música Catalana
  • Catequesi del Papa: "Al Getsemaní, la soledat no dóna sortides, l'oració sí"
  • El Papa visitarà el Centre Penitenciari Velletri
  • L’Editorial Claret presenta Zapatos Rotos, una autobiografia poètica del fotògraf Joan Guerrero
  • Els bisbes catalans parlen de la Pasqua
  • Autoritzen l’Open Arms a salpar per portar ajut, però no per a tasques rescat
  • Pasqua, anhel de vida!
  • L'altar i la creu de Notre Dame de París llueixen intactes després de l'incendi

L'ONU honra les víctimes del genocidi contra els tutsis cridant a rebutjar la intolerància

A 25 anys del genocidi contra els tutsis a Rwanda, hem d'analitzar amb rigor el que passa en l'actualitat i esforçar-nos per eradicar les incitacions a l'odi, al racisme i la xenofòbia per evitar que torni a passar una atrocitat semblant, va ser el missatge d'António Guterres en l'acte de commemoració d'aquest tràgic esdeveniment aquest divendres 12 d'abril a l'Assemblea General de l'ONU.

ONU, 15 abril 19

El secretari general va qualificar aquest crim massiu com un dels capítols més foscos de la història recent de la humanitat, recordant que en només tres mesos van ser assassinades sistemàticament més d'un milió de persones entre les quals més de la gran majoria tutsi es trobaven hutus moderats i opositors a la massacre.

En el Dia Internacional de Reflexió sobre el Genocidi de 1994 contra els Tutsis a Rwanda, celebrat cada 7 d'abril, data en què va començar la matança, l'ONU honra les víctimes i reflexiona sobre el patiment i la resiliència dels supervivents, va assenyalar Guterres.

La jornada internacional se celebra des d'abril de 2004, segons una resolució de l'Assemblea General de desembre de 2003.

Analitzar el present

"Avui expressem la nostra solidaritat al poble de Rwanda, però la nostra reflexió ha d'anar més enllà d'un país i un moment en la història, hem de mirar el present: mentre ratifiquem la nostra decisió d'evitar que es produeixin aquestes atrocitats, veiem en moltes parts del món la perillosa tendència que escala la xenofòbia, el racisme i la intolerància."

És particularment preocupant la proliferació del discurs d'odi i les exhortacions a la violència perquè contravenen els nostres principis i amenacen els drets humans, l'estabilitat social i la pau, va afegir el titular de l'ONU.

Veiem en moltes parts del món una perillosa tendència que escala la xenofòbia, el racisme i la intolerància.

Com a exemple d'aquest fenomen, ha citat la recent massacre a dues mesquites a Nova Zelanda i va instar a aixecar un cop més la veu contra el racisme, la xenofòbia, la intolerància, la discriminació ètnica i social, la islamofòbia i l'antisemitisme.

"Faig una crida a tots els líders polítics, religiosos i de la societat civil a repel·lir el discurs d'odi i la discriminació i a treballar amb energia per mitigar les causes que soscaven la cohesió social i creen condicions per a l'odi i la intolerància", va dir Guterres.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS SANT, 18 D'ABRIL

MISSA DE LA CENA DEL SENYOR A TOTS ELS BISBATS CATALANS. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.

DIVENDRES SANT, 19 D'ABRIL

JORNADA DE PORTES OBERTES AL MUSEU BÍBLIC TARRACONENSE. Lloc: Museu Bíblic Tarraconense, c. de les Coques, 1, Tarragona. Hora: de 10 a 13 h

DIUMENGE DE PASQUA, 21 D'ABRIL

MISSA DEL DIA DE PASQUA A TOTES LES DIÒCESIS CATALANES. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.