Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

Entreculturas i la Universitat Complutense de Madrid presenten la tercera edició de l'exposició "Mirades que Migren"

La pobresa, la desigualtat, les migracions forçoses i la degradació ambiental són qüestions globals i estructurals que conformen el nostre món actual. Ens juguem molt en afrontar amb humanitat i coratge aquests grans reptes, que requereixen una ciutadania global conscient i compromesa. Per això, les generacions més joves necessiten aprendre a implicar-se i participar com a ciutadans i ciutadanes del món.

Entrecultures, 15 abril 19

La pobresa, la desigualtat, les migracions forçoses i la degradació ambiental són qüestions globals i estructurals que conformen el nostre món actual. Ens juguem molt en afrontar amb humanitat i coratge aquests grans reptes, que requereixen una ciutadania global conscient i compromesa. Per això, les generacions més joves necessiten aprendre a implicar-se i participar com a ciutadans i ciutadanes del món.
 
Així és com neix el projecte educatiu 'Mirades que Migren', amb la voluntat d'implicar els i les joves de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid, en la transformació d'aquesta realitat. Aquesta mostra, que es presentarà el proper 25 d'abril a la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense, és el resultat de la tercera edició d'un projecte socioeducatiu, basat en la metodologia pedagògica d'aprenentatge-servei (ApS), que es va iniciar fa dos anys entre l'ONG Entrecultures i el professorat i alumnat de les assignatures de "Teoria de la Imatge", "Materials i Processos de Fabricació", "Anglès per al Disseny" i "Maquetes i Prototips", impartides en el Grau en Disseny de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid. Aquest curs, Entrecultures ha tornat a acompanyar aquest projecte juntament amb l'equip docent de la Universitat, posant de nou el focus en les migracions forçoses i en la situació de vulneració de drets que viuen les persones migrants i refugiades, una realitat que ens interpel·la i ens obliga a reflexionar sobre el nostre paper com a ciutadania a l'hora de construir una cultura d'acollida.

L'alumnat, després de participar en un procés de sensibilització i recerca sobre aquesta temàtica, ha posat la seva capacitat creativa al servei de la creació dels cartells, narracions audiovisuals i creacions artístiques que formen part d'aquesta exposició, amb l'objectiu de sensibilitzar el seu entorn sobre la realitat de la mobilitat forçosa, tenint per a això com a referència "Camins al Nord", la línia de treball relacionada amb Migracions forçoses d'Entreculturas. El proper 25 d'abril s'inaugura l'exposició que recull tots aquests treballs. De la mateixa manera, des del 25 d'abril fins al 6 de maig tindran lloc un seguit d'activitats, com visites guiades dinamitzades per part de l'alumnat autor de les obres a grups de secundària del col·legi Bienaventurada Virgen María. A més, el proper dia 30 a les 10.30 h tindrà lloc una ponència/xerrada on Javier Bauluz, fotògraf i reporter, primer espanyol en rebre un Premi Pulitzer i director de Periodisme Humà, dialogarà amb l'alumnat sobre la cobertura de les migracions forçoses en terreny posant al centre la dignitat i drets de les persones.

"Creiem que aquest tipus de projectes connecten a les institucions educatives amb la realitat social, local i global, en la qual s'insereixen, permetent a l'alumnat explorar la capacitat de transformació social que tenen com a ciutadania global que són." Explica Clara Maeztu, tècnica l'equip d'Educació no Formal d'Entreculturas.
  
L'acte començarà a les 11 hores a la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense i comptarà amb paraules de benvinguda de:
? Elena Blanch Degana de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense.
? Esteban Sánchez Delegat del Rector per a la Diversitat i el Medi Ambient.
? Juanita Bagés, vicedegana i Docent de Teoria de la Imatge del Grau de Disseny.
? Clara Maeztu, tècnica de l'equip d'Educació no Formal d'Entreculturas.
? Ana Weber i Alicia Monreal, alumnes de la Complutense participants en el projecte.

A continuació, l'alumnat dinamitzarà una visita a través de l'exposició amb diferents performances inspirades en les temàtiques dels cartells exposats.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.