Dimarts, 18 de Juny de 2019
Sant Marc i sant Marcel·lià, màrtirs
  • 19 de juny, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes 2019
  • La imatge de la Mare de Déu del Remei retorna a la seva ermita
  • Renovats els membres del Patronat de la Sagrada Família
  • El Papa obre el debat per ordenar homes casats
  • Mèxic: L'Episcopat lamenta "amb dolor i tristesa" els assassinats de Leonardo i Norberto
  • Proper llançament del llibre "El Sínode per a l'Amazònia" del cardenal Hummes
  • Mons. Chica Arellano: planificar solucions sostenibles per fer front a la sequera
  • Mèxic serà seu de la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT
  • Colòmbia- El bisbe de Buenaventura: violència a nivells aterridors, la gent té por de denunciar
  • Papa a Frares Menors: prediquin la pau i continguin l'hemorràgia de l'abandonament

Comunicat dels Missioners Claretians de Catalunya

D’acord amb el compromís per aclarir qualsevol fet del passat i que s’assumeixin les responsabilitats pertinents, els Missioners Claretians de Catalunya ja han posat en marxa un Servei d’Acollida i Recerca sobre possibles casos d’abusos que s’hagin produït en les seves obres educatives. Com es va anunciar en anteriors comunicats, aquest servei s’ha encarregat a una persona externa a la institució. L’objectiu final és aprendre del passat perquè avui la infància tingui un entorn amb la màxima protecció, així com escoltar i atendre les víctimes.

Claretians, 15 abril 19

Amb aquesta finalitat, s’ha encarregat a l’advocat Xavier Puigdollers la realització d’una recerca sobre aquests casos i que sigui la persona que atengui les possibles víctimes. Aquest servei se centrarà en fets contra la llibertat sexual que s’hagin pogut produir en els darrers 50 anys i atendrà tothom que s’hi vulgui dirigir.

El Servei atendrà el canal de comunicació obert a través del correu electrònic prevenim@claretians.cat, que ja està actiu des del febrer passat. El servei realitzarà un informe amb els fets i informacions recollides i amb propostes de mesures a prendre en l’àmbit civil i canònic.

L’informe també proposarà l’atenció a oferir a les persones afectades i recollirà les mesures de prevenció vigents actualment que calgui millorar. Aquest informe està previst que es finalitzi abans d’acabar el 2019 i es donaran a conèixer els seus resultats. Qualsevol informació rellevant des del punt de vista penal serà traslladada a la justícia civil i a la Congregació de la Doctrina de la Fe, com s’ha fet fins ara.

Xavier Puigdollers té una àmplia trajectòria vinculada a entitats socials i d’atenció a la infància i és president de la Comissió del Dret de les Persones amb Discapacitat del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB). Ha estat president de la Secció dels Drets de la Infància i l’Adolescència del Col·legi de l’Advocacia; president de la fundació 'La Tutela' dedicada a la custòdia legal de persones amb discapacitats psíquiques, i ha col·laborat amb diverses institucions en temes vinculats a la protecció a la infància. En l’administració pública va ser, en diferents etapes, director general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència i director general d’Afers Religiosos.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES, 19 DE JUNY

CELEBRACIÓ DE FINAL DE CURS AL SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA. Lloc: Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

DISSABTE, 22 DE JUNY

VETLLA EUCARÍSTICA DIOCESANA DEL CORPUSLloc: Basílica de la Sagrada Família, c. Mallorca, Barcelona. Hora: de 20 a 22 h

DIUMENGE, 23 DE JUNY

EUCARISTIA DE CORPUS A TOTS ELS BISBATS I PROCESSÓ DEL SANTÍSSIM. Bisbats catalans. A dintre de l'agenda hi ha tots els horarisAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.