Dissabte, 20 d'Abril de 2019
Sant Teòtim, bisbe
  • Els migrants guatemaltencs pateixen abusos no només de les pandilles, també dels funcionaris
  • Níger - Set mesos de captiveri del p. Pier Luigi Maccalli: testimonis i pregàries
  • Sir John Eliot Gardiner porta Semele de Händel al Palau de la Música Catalana
  • Catequesi del Papa: "Al Getsemaní, la soledat no dóna sortides, l'oració sí"
  • El Papa visitarà el Centre Penitenciari Velletri
  • L’Editorial Claret presenta Zapatos Rotos, una autobiografia poètica del fotògraf Joan Guerrero
  • Els bisbes catalans parlen de la Pasqua
  • Autoritzen l’Open Arms a salpar per portar ajut, però no per a tasques rescat
  • Pasqua, anhel de vida!
  • L'altar i la creu de Notre Dame de París llueixen intactes després de l'incendi

Comunicat dels Missioners Claretians de Catalunya

D’acord amb el compromís per aclarir qualsevol fet del passat i que s’assumeixin les responsabilitats pertinents, els Missioners Claretians de Catalunya ja han posat en marxa un Servei d’Acollida i Recerca sobre possibles casos d’abusos que s’hagin produït en les seves obres educatives. Com es va anunciar en anteriors comunicats, aquest servei s’ha encarregat a una persona externa a la institució. L’objectiu final és aprendre del passat perquè avui la infància tingui un entorn amb la màxima protecció, així com escoltar i atendre les víctimes.

Claretians, 15 abril 19

Amb aquesta finalitat, s’ha encarregat a l’advocat Xavier Puigdollers la realització d’una recerca sobre aquests casos i que sigui la persona que atengui les possibles víctimes. Aquest servei se centrarà en fets contra la llibertat sexual que s’hagin pogut produir en els darrers 50 anys i atendrà tothom que s’hi vulgui dirigir.

El Servei atendrà el canal de comunicació obert a través del correu electrònic prevenim@claretians.cat, que ja està actiu des del febrer passat. El servei realitzarà un informe amb els fets i informacions recollides i amb propostes de mesures a prendre en l’àmbit civil i canònic.

L’informe també proposarà l’atenció a oferir a les persones afectades i recollirà les mesures de prevenció vigents actualment que calgui millorar. Aquest informe està previst que es finalitzi abans d’acabar el 2019 i es donaran a conèixer els seus resultats. Qualsevol informació rellevant des del punt de vista penal serà traslladada a la justícia civil i a la Congregació de la Doctrina de la Fe, com s’ha fet fins ara.

Xavier Puigdollers té una àmplia trajectòria vinculada a entitats socials i d’atenció a la infància i és president de la Comissió del Dret de les Persones amb Discapacitat del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB). Ha estat president de la Secció dels Drets de la Infància i l’Adolescència del Col·legi de l’Advocacia; president de la fundació 'La Tutela' dedicada a la custòdia legal de persones amb discapacitats psíquiques, i ha col·laborat amb diverses institucions en temes vinculats a la protecció a la infància. En l’administració pública va ser, en diferents etapes, director general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència i director general d’Afers Religiosos.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS SANT, 18 D'ABRIL

MISSA DE LA CENA DEL SENYOR A TOTS ELS BISBATS CATALANS. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.

DIVENDRES SANT, 19 D'ABRIL

JORNADA DE PORTES OBERTES AL MUSEU BÍBLIC TARRACONENSE. Lloc: Museu Bíblic Tarraconense, c. de les Coques, 1, Tarragona. Hora: de 10 a 13 h

DIUMENGE DE PASQUA, 21 D'ABRIL

MISSA DEL DIA DE PASQUA A TOTES LES DIÒCESIS CATALANES. A dintre de l'agenda trobareu tots els horaris.Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.